Budapesten kezdődik a 2CELLOS búcsúturnéja

2021/11/02  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A két dögös csellista pasiból álló formáció 2019-ben már felfüggesztette az együttműködést, annak ellenére, hogy az év egyik felmérése alapján a turnébevételeikkel az első 50 zenekar között helyezkedtek el.* A járvány kitörése előtt külön utakon jártak, most úgy döntöttek, a 10. évfordulójukon, a csúcson tényleg abbahagyják, de még egy utolsót turnéznak.

A 2CELLOS bejelentette a búcsúturnét – Budapesten kezdődik a koncertkörút

2CELLOS egy eklektikus, nemzetközi szenzáció, amely világhírre a YouTube-on közzétett Michael Jackson-feldolgozásának köszönhetően tett szert.

Luka Šulić és HAUSER azóta 1,3 milliárd YouTube megtekintést, 5,5 millió YouTube feliratkozót, 1 milliárd lejátszás és közel 1 millió eladott jegyet tudhatnak magukénak, s felléptek olyan zenészekkel, mint Steven Tyler, Andrea Bocelli, Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age és George Michael, sőt: Sir Elton John előzenekarnak választotta őket, és éveken keresztül közösen turnéztak.

Minden jónak vége szakad egyszer: 2021. szeptember 6-án bejelentették utolsó világkörüli turnéjuk első európai állomásait, azzal, hogy a 2022-es turné az utolsó turné, amelyet a 2CELLOS formációban vállalnak.

"Ez a turné a csúcspontja mindennek, amit elértünk 2CELLOS formációként. Ez lesz az eddigi legnagyobb show, az eddigieknél nagyobb közönségek részére. Együtt másztunk fel a hegy tetejére, közösen elértünk mindent, amit akartunk és ez a csúcspont. Mindent, amit az elmúlt évtizedben megtanultunk közösen, azt beletesszük ebbe a turnéba! Heves érzelmek, rockos dinamika, megható és érzelmes pillanatok, ezeket fogjuk nyújtani a koncerteken az oda érkezők számára. Most, ezeken a koncerteken mindent odaadunk magunkból, aztán hagyjuk pihenni a 2CELLOS-t" – tették közzé, bár szerintünk a "hagyjuk pihenni" nem ugyanaz, mint a "soha többé"...

Mindenesetre az eddig bejelentett állomások szerint a turné nem máshol, mint Budapesten indul május 11-én, az Arénából Bécsbe indulnak, a végállomás pedig Londonban lesz.

 

*Az őrült rohanás felőrölte őket

 

2CELLOS, búcsúturné, Luka Šulić, HAUSER, Budapest Sportaréna

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek