Caramel, Dés László és a hiperkarma is fellép nyáron a Városmajorban

2019/03/11  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Elkészült a Városmajori Szabadtéri Színpad idei szezonjának fellépőlistája, ahol a komolyzenétől kezdve, a jazz-en át a popzenéig, minden stílusból érkezik vendég. Dés László pedig kapásból duplázik.

Caramel, Dés László, és a hiperkarma is fellép a nyáron a Városmajorban

Egész nyáron át gazdag, az egész családnak élményeket nyújtó programkínálattal, szombat esténkét pedig igazi zenei csemegének ígérkező koncertek sorával várja közönségét a Budapesti Nyári Fesztivál a Városmajorban. Lesz Színházi Szemle, matinéprogramok a kicsiknek és esti koncertek a nagyobbaknak.

Szombat esténként fél nyolcas kezdéssel a legváltozatosabb műfajú előadók és zenei formációk, komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie- tradicionális, crossover és világzenei koncertek várják a közönséget. A 2019-es nyári évadban olyan neves magyar előadók és zenekarok lépnek színpadra a Városmajorban, mint az idén is visszatérő Palya Bea, Dés László Vásáry Tamás vagy Rákász Gergely, valamint olyan debütálók, mint Geszti Péter vagy Freddie, továbbá a Pál Utcai Fiúk, a Hiperkarma, a Magashegyi Underground, Kamarás Iván, Náray Erika-Szinetár Dóra-Szalóki Ági, Vastag Csaba, vagy a Cotton Club Singers.

A koncert évadot, a magyar popzenei élet meghatározó alakja a Dal-nyertes Freddie nyitja meg 2019. június 8-án, aki most első alkalommal lép fel a Városmajor színpadán. Palya Bea a korábbi és Hazatalálok című albumainak dalaival és régebbi népszerű nótákkal lép színpadra június 15-én. Június 22-én a Cotton Club Singers az Ó Budapest című lemez anyagát adja elő méghozzá az eredeti előadókkal, azaz Szűcs Gabi, Zsédenyi Adrienn, Fehér Gábor és László Boldizsár közreműködésével. Az energikus és maximalista háromszoros Fonogram-díjas Vastag Csaba NEON turnéjának egyik fontos állomása lesz a Városmajor június 24-én. A Náray Erika-Szinetár Dóra-Szalóki Ági alkalmi trió Világzene, a világ zenéje címmel ad közös koncertet, július 6-án. A következő júliusi szombat és benne Egy fess pesti este generációjának egyik legnépszerűbb színészéé, Kamarás Iváné lesz.

Július 20-án a Magashegyi Underground bulija következik, egy olyan alkalom, amely az együttes egyetlen szimfonikus koncertje lesz az idei nyáron, régi és vadonatúj dalokkal, amelyeket például Tóth Krisztina szövegeire írtak Bíborkáék. Rákász Gergely orgonista és nagy történetmesélő a Lords of the the Organ című előadássorozatának harmadik részében július 28-án olyan utazásra hív, ahol egy este erejéig Bach, Vivaldi, Berlioz és Holst útitársai lehetünk. Dés László kedvelői két augusztusi estén 3-án és 4-én is örülhetnek a népszerű zeneszerző és előadó Mi vagyunk a Grund című koncert estjének. A sokak által várt 35 éve intenzíven jelenlévő egykori garázszenekar, a Pál Utcai Fiúk (PUF) koncertjére augusztus 10-én kerül sor, őket pedig Geszti Péter Best of válogatás bulija követi augusztus 17-én. Augusztus végén, szinte egyenesen a balatoni strandfesztiválról érkezik a hiperkarma nyárral és energiával töltekezve, ám ezúttal egy visszafogottabb akusztikus koncerttel. Az idei nyári koncertprogramot Caramel zárja szeptember 6-án.

Esőnap nincs, hisz a Városmajori Szabadtéri Színpad fedett, így a hűvösebb nyári napokon érdemes magunkkal vinni egy kabátot, vagy akár egy plédet.

Városmajori Szabadtéri Színpad, 2019, koncert, Caramel, Magashegyi Underground, Palya Bea, Dés László Vásáry Tamás, Rákász Gergely, Geszti Péter, Freddie, Pál Utcai Fiúk, Hiperkarma, Kamarás Iván, Náray Erika, Szinetár Dóra, Szalóki Ági, Vastag Csaba, Cot

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek