Csajok vs. pasik a Trafik klubban

2012. szeptember 11.  ·   Ajánló   ·  mmi

Nos, mivel a nekünk – s még sok mindenkinek – küldött levélben az állt, hogy megosztásunkkal és támogatásunkkal részesei lehetünk egy különleges, fiatal zenészekért létrejövő zenei megmozdulásnak, rajtunk ne múljon: éljen az utánpótlás, hiszen ki fog itt nekünk koncertezni 20 év múlva?

Csajok vs. pasik a Trafik klubban

Először azt hittük, hogy valami olyasmi lesz, mint a „Kamionosok és Kurvák”, de miután elmélyedtünk a levél tartalmában, kiderült, hogy nem. A koncert bukéját első olvasatra a zenekarok közötti versengés adja, de mindezt ebben az esetben nem a mostanában trendi tehetségkutató jelleggel nyomják, inkább egy afféle zenei párbaj formájában, amely megmutatja a fellépők színpadra termettségét, s a zenélés és a közönségük iránti odaadását. (Vagy fordítva?) Nem tudom, mennyiben különbözik ez a többitől, de ne kukacoskodjunk. Manapság ezek a tulajdonságok amúgy is nagyon fontosak a tehetség és az alázatosság mellett, s ezt az elkötelezettséget szeretnénk díjazni a szervezők.  És itt jön a csavar: a zenekaroknak mindent meg kell tenniük, hogy minél nagyobb közönséget csábítsanak el a koncertre. Ez egyébként olyan, mint egy lájkverseny, csak itt nem a "tetszik"-ek képernyőn megjelenő számát, hanem a közönség éljenzésének hangerejét fogják megmérni a koncert alkalmával, és így áll fel a rangsor. A zenekarok fiatal rockegyüttesek: 2 lány- és 2 fiúbanda áll majd színpadra az eseményen, a plakáton elolvasható, kik vállalkoztak a megmérettetésre. Azt is megtudhattuk, hogy feldolgozásokat és saját számokat is játszhatnak szabadon, s a közönség felhergelésére 45 perc áll a rendelkezésükre, ami köztünk szólva, elég hosszú idő lenne az ordításra, de szerencsére, a koncertek végére kell tartalékolni az energiát.

Szóval van egy hely, van egy dátum (szeptember 21. péntek), van négy zenekar, továbbá van háromnegyed óra – a többit meg eldönti a tény, hogy mennyi van a közönség torkában. Nem deciben, decibelben.


 

 

Szólj hozzá!


Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

Parádés a vendéglista Quincy Jones budapesti koncertjén

A legendás zenész-producerrel Richard Bona, Dee Dee Bridgewater, és Radics Gigi is fellép, a showman Nic Harcourt lesz július 16-án a Papp László...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Feltörték a 30Y kisbuszát, keresik a hangszereket!

Az indexesek vették észre és tették közzé a menedzser posztját.

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek