Csajok vs. pasik a Trafik klubban

2012. szeptember 11.  ·   Ajánló   ·  mmi

Nos, mivel a nekünk – s még sok mindenkinek – küldött levélben az állt, hogy megosztásunkkal és támogatásunkkal részesei lehetünk egy különleges, fiatal zenészekért létrejövő zenei megmozdulásnak, rajtunk ne múljon: éljen az utánpótlás, hiszen ki fog itt nekünk koncertezni 20 év múlva?

Csajok vs. pasik a Trafik klubban

Először azt hittük, hogy valami olyasmi lesz, mint a „Kamionosok és Kurvák”, de miután elmélyedtünk a levél tartalmában, kiderült, hogy nem. A koncert bukéját első olvasatra a zenekarok közötti versengés adja, de mindezt ebben az esetben nem a mostanában trendi tehetségkutató jelleggel nyomják, inkább egy afféle zenei párbaj formájában, amely megmutatja a fellépők színpadra termettségét, s a zenélés és a közönségük iránti odaadását. (Vagy fordítva?) Nem tudom, mennyiben különbözik ez a többitől, de ne kukacoskodjunk. Manapság ezek a tulajdonságok amúgy is nagyon fontosak a tehetség és az alázatosság mellett, s ezt az elkötelezettséget szeretnénk díjazni a szervezők.  És itt jön a csavar: a zenekaroknak mindent meg kell tenniük, hogy minél nagyobb közönséget csábítsanak el a koncertre. Ez egyébként olyan, mint egy lájkverseny, csak itt nem a "tetszik"-ek képernyőn megjelenő számát, hanem a közönség éljenzésének hangerejét fogják megmérni a koncert alkalmával, és így áll fel a rangsor. A zenekarok fiatal rockegyüttesek: 2 lány- és 2 fiúbanda áll majd színpadra az eseményen, a plakáton elolvasható, kik vállalkoztak a megmérettetésre. Azt is megtudhattuk, hogy feldolgozásokat és saját számokat is játszhatnak szabadon, s a közönség felhergelésére 45 perc áll a rendelkezésükre, ami köztünk szólva, elég hosszú idő lenne az ordításra, de szerencsére, a koncertek végére kell tartalékolni az energiát.

Szóval van egy hely, van egy dátum (szeptember 21. péntek), van négy zenekar, továbbá van háromnegyed óra – a többit meg eldönti a tény, hogy mennyi van a közönség torkában. Nem deciben, decibelben.


 

 

Szólj hozzá!


Palkonyának már van saját hangja!

Palkonyának már van saját hangja!

Az Irie Maffia vezetője, Élő Márton, a Zing Burger alapítója, Susánszky Ádám és a palkonyai borász, Haraszti Ferenc összeálltak, hogy egy, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lementünk hídba: a Szabihíd zenés programjai

A Szabadság hidat a mostani hétvége urán 21-22-én, 28-29-én és augusztus 4-5-én zárják le, ahol ezeken a napokon a kulturális programokat tartanak. Itt a programlista!

A csupaszív amerikai és a megszeppent skót világsztár is elégedetten távozott Veszprémből

Két igazán szerethető énekes, két tökéletes koncert, és végre esőmentes fesztivál-élmény a csütörtöki napunk története, ahol még egy rögtönzött táncverseny, és egy elfelejtett dalszöveg részlet is belefért a produkcióba.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek