Csajok vs. pasik a Trafik klubban

2012. szeptember 11.  ·   Ajánló   ·  mmi

Nos, mivel a nekünk – s még sok mindenkinek – küldött levélben az állt, hogy megosztásunkkal és támogatásunkkal részesei lehetünk egy különleges, fiatal zenészekért létrejövő zenei megmozdulásnak, rajtunk ne múljon: éljen az utánpótlás, hiszen ki fog itt nekünk koncertezni 20 év múlva?

Csajok vs. pasik a Trafik klubban

Először azt hittük, hogy valami olyasmi lesz, mint a „Kamionosok és Kurvák”, de miután elmélyedtünk a levél tartalmában, kiderült, hogy nem. A koncert bukéját első olvasatra a zenekarok közötti versengés adja, de mindezt ebben az esetben nem a mostanában trendi tehetségkutató jelleggel nyomják, inkább egy afféle zenei párbaj formájában, amely megmutatja a fellépők színpadra termettségét, s a zenélés és a közönségük iránti odaadását. (Vagy fordítva?) Nem tudom, mennyiben különbözik ez a többitől, de ne kukacoskodjunk. Manapság ezek a tulajdonságok amúgy is nagyon fontosak a tehetség és az alázatosság mellett, s ezt az elkötelezettséget szeretnénk díjazni a szervezők.  És itt jön a csavar: a zenekaroknak mindent meg kell tenniük, hogy minél nagyobb közönséget csábítsanak el a koncertre. Ez egyébként olyan, mint egy lájkverseny, csak itt nem a "tetszik"-ek képernyőn megjelenő számát, hanem a közönség éljenzésének hangerejét fogják megmérni a koncert alkalmával, és így áll fel a rangsor. A zenekarok fiatal rockegyüttesek: 2 lány- és 2 fiúbanda áll majd színpadra az eseményen, a plakáton elolvasható, kik vállalkoztak a megmérettetésre. Azt is megtudhattuk, hogy feldolgozásokat és saját számokat is játszhatnak szabadon, s a közönség felhergelésére 45 perc áll a rendelkezésükre, ami köztünk szólva, elég hosszú idő lenne az ordításra, de szerencsére, a koncertek végére kell tartalékolni az energiát.

Szóval van egy hely, van egy dátum (szeptember 21. péntek), van négy zenekar, továbbá van háromnegyed óra – a többit meg eldönti a tény, hogy mennyi van a közönség torkában. Nem deciben, decibelben.


 

 

Szólj hozzá!


A fekete humor és a punk kabaré mesterei a Dürerben: The Tiger Lillies!

A fekete humor és a punk kabaré mesterei a Dürerben:...

A fekete humor és az alternatív kabaré a Grammy-díjra is jelölt mesterei november 30-én érkeznek a fővárosba, és a Dürer Kert nagytermét...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Az megvan, hogy szombaton Beethovent játszanak a romkocsmákban?

A zene éjszakája - csak klasszikusan címmel Budapest nyolc kedvelt szórakozóhelyén tartanak klasszikus zenei minikoncerteket szombaton késő délutántól éjfélig.

Nagy Feró és a Beatrice ingyenes koncertet ad Siófokon

Idén először rendeznek Márton-napi Libadalmat Siófokon. A háromnapos ingyenes fesztivál egyik fő fellépője a Beatrice lesz, amely idén ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek