Diana Krall vintage: Glad Rag Doll

2012. október 10.  ·   Ajánló   ·  mmi

A jazz-zongorista és énekes Diana Krall eladott vagy hat millió albumot az Egyesült Államokban, nyert két Grammy-t, és felettébb népszerű címlaphölgy. Legújabb, „Glad Rag Doll” címet viselő albumán a húszas-harmincas évek dalait dolgozta fel, természetesen a korszak mostanában amúgy is divatos stílusjegyeit is alkalmazva.

Diana Krall vintage: Glad Rag Doll

Részünkről a szerencse, hogy nem valósította meg gyermekkori álmait, és nem lett belőle űrhajós, bár van valami földön kívüli benne, mert a kutya nem mondaná meg – főleg a kissé frivol lemezborítót nézve-, hogy immáron 48 éves… Mint ahogy Roy Gilmore, egykori NHL jégkorong játékvezető sem mondta volna meg arról a 15 esztendős fruskáról – akit a törvénnyel szembeszegülve zongoristaként alkalmazott hétvégenként az éttermében –, hogy egyszer világsztár lesz belőle. Az élete tele van meglepetésekkel, hiszen maga Diana Krall sem gondolta gyermekkorában, amikor édesapja baráti körével (akik nem szakmabeliek, hanem bulizni szerető szénbányászok voltak) a 20-as, 30-as évek zenéjére táncoltak, énekeltek, mulattak – minderről még felvételei is vannak –, hogy ezek a dallamok egyszer majd a világ legnagyobb színpadaira repítik őt és a zongoráját. Egy interjúban azt is elmondta, felettébb fájlalja, hogy az emberek, a családok leszoktak a közös muzsikálásról, zenehallgatásról, s hogy manapság ahány családtag- annyi fülhallgató és annyi zene. Nos, akik ellátogatnak a koncertjére, azok biztosan mind ugyanazt a jó kis dzsesszes vintage-adót fogják hallani. A garancia a kiváló szórakozásra nem csak maga a zongorista-énekesnő, hanem egy T Bone Burnett nevezetű úr is, aki többek között például az Éhezők viadala című film zenéjét is szerezte, és jócskán kivette a részét az új album munkálataiból.

Nos, nekünk nem kell feltétlenül hinni, mert bevalottan elfogultak vagyunk Diana Krall kapcsán, de adalékként álljanak itt az új album, a Glad Rag Doll kritikái:

New York Times: "Soha nem volt rossz ötlet Diana Krall játékos oldalát kibontakoztatni. Csodálatos hallani fesztelenségét a dalokban...És a legtöbb dal sokkal jobban hangzik az ő előadásában, mint az eredeti verzióban."

Associated Press: "Felráz. Felpörget. Szexi, szégyenlős, intim és felvidító."
 
Entertainment Weekly: "Lenyűgöző... szellemes, ritmusváltó lemez."
 
Seattle Times: "Évek óta az egyik legjobb albuma…... Diana Krall talpig vintage aranyban."
 
American Songwriter: "Diana Krall zongorajátéka talán még soha nem volt ennyire felszabadult."

 

Hogy mindezek mennyire fedik a valóságot, arról a november 13-i, budapesti koncerten személyesen is meggyőződhetnek.


Képtár

  • Diana Krall vintage: Glad Rag Doll kép 7080
 

 

Szólj hozzá!


Megtört a Sziget-átok?

Megtört a Sziget-átok?

A Népszava cikke szerint a társaság legnagyobb rendezvénye, az augusztusi Sziget fesztivál eredménye megközelítheti a két éve elért,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Schwartz Dávid a mantrák hálójába került

Le is írta nekünk – meg nektek is –, hogy miért és mégis hogyan :)

Pink Floyd: a dobos megengedte, hogy kiadják a lemezeit

Roger Waters és David Gilmour aktuális sikerein felbuzdulva újra aktivizálta magát Nick Mason, a Pink Floyd harmadik tagja is. A legendás brit rockzenekar dobosának újra megjelentek korábbi szólólemezei
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek