Diana Krall vintage: Glad Rag Doll

2012. október 10.  ·   Ajánló   ·  mmi

A jazz-zongorista és énekes Diana Krall eladott vagy hat millió albumot az Egyesült Államokban, nyert két Grammy-t, és felettébb népszerű címlaphölgy. Legújabb, „Glad Rag Doll” címet viselő albumán a húszas-harmincas évek dalait dolgozta fel, természetesen a korszak mostanában amúgy is divatos stílusjegyeit is alkalmazva.

Diana Krall vintage: Glad Rag Doll

Részünkről a szerencse, hogy nem valósította meg gyermekkori álmait, és nem lett belőle űrhajós, bár van valami földön kívüli benne, mert a kutya nem mondaná meg – főleg a kissé frivol lemezborítót nézve-, hogy immáron 48 éves… Mint ahogy Roy Gilmore, egykori NHL jégkorong játékvezető sem mondta volna meg arról a 15 esztendős fruskáról – akit a törvénnyel szembeszegülve zongoristaként alkalmazott hétvégenként az éttermében –, hogy egyszer világsztár lesz belőle. Az élete tele van meglepetésekkel, hiszen maga Diana Krall sem gondolta gyermekkorában, amikor édesapja baráti körével (akik nem szakmabeliek, hanem bulizni szerető szénbányászok voltak) a 20-as, 30-as évek zenéjére táncoltak, énekeltek, mulattak – minderről még felvételei is vannak –, hogy ezek a dallamok egyszer majd a világ legnagyobb színpadaira repítik őt és a zongoráját. Egy interjúban azt is elmondta, felettébb fájlalja, hogy az emberek, a családok leszoktak a közös muzsikálásról, zenehallgatásról, s hogy manapság ahány családtag- annyi fülhallgató és annyi zene. Nos, akik ellátogatnak a koncertjére, azok biztosan mind ugyanazt a jó kis dzsesszes vintage-adót fogják hallani. A garancia a kiváló szórakozásra nem csak maga a zongorista-énekesnő, hanem egy T Bone Burnett nevezetű úr is, aki többek között például az Éhezők viadala című film zenéjét is szerezte, és jócskán kivette a részét az új album munkálataiból.

Nos, nekünk nem kell feltétlenül hinni, mert bevalottan elfogultak vagyunk Diana Krall kapcsán, de adalékként álljanak itt az új album, a Glad Rag Doll kritikái:

New York Times: "Soha nem volt rossz ötlet Diana Krall játékos oldalát kibontakoztatni. Csodálatos hallani fesztelenségét a dalokban...És a legtöbb dal sokkal jobban hangzik az ő előadásában, mint az eredeti verzióban."

Associated Press: "Felráz. Felpörget. Szexi, szégyenlős, intim és felvidító."
 
Entertainment Weekly: "Lenyűgöző... szellemes, ritmusváltó lemez."
 
Seattle Times: "Évek óta az egyik legjobb albuma…... Diana Krall talpig vintage aranyban."
 
American Songwriter: "Diana Krall zongorajátéka talán még soha nem volt ennyire felszabadult."

 

Hogy mindezek mennyire fedik a valóságot, arról a november 13-i, budapesti koncerten személyesen is meggyőződhetnek.


Képtár

  • Diana Krall vintage: Glad Rag Doll kép 7080
 

 

Szólj hozzá!


Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals összerántotta az MC-szcénát

Klippremier 43 előadóval: az Animal Cannibals...

Nem, most ez nem karácsony és/vagy jótékonyság: o,,áron hagyomány, hogy a Kannibálok 10 évenként gondolnak egy nagyot, és összetrombitálják a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Rock-metal nevek nyitják a FEZEN fellépőlistáját

A 2018-as FEZEN fesztiválon itt (ott) lesz a brooklyni Life of Agony, az Ozzy Osbourne-nal is együtt zenélő Gus G. vezette Firewind, a közel 40 éves múlttal és több mint 20 millió eladott albummal rendelkező Queensrÿche és a hazai heavy metal egyik állócsillaga, az Ossian is.

Évzáró Puncs Party lesz Siófokon

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon az év utolsó hónapjára is rengeteg program jutott. Mi a programzáró fesztivált ajánljuk figyelmetekbe.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek