DVD-n a Quimby szülinapi partija

2017/04/21  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Quimby tavaly ünnepelte 25. születésnapját, a jubileumra pedig sajátos világot varázsoltak az Arénába. A nagykoncert emlékét nem hagyták feledésbe merülni: megjelentették DVD-n.

DVD-n a Quimby szülinapi partija

Az Aréna koncerten körülbelül 200 ember dolgozott, külön csapat munkáját dicséri az erre a koncertre született látványvilág és óriási díszlet is. Az általuk és a zenekar által megalkotott csodavilág pedig egy közel három órás, összművészeti előadásban öltött testet november 26-án, a Papp László Budapest Sportarénában, telt ház előtt.

Azért, hogy a Micsodaország ne csak élőben, de felvételen is hasonlóan lenyűgöző lehessen egy kb. 30 fős stáb dolgozott a háttérben: 10 HD kamera, egy úgynevezett PoleCam, - ami egy különlegesebb, hátsó perspektívát ad - és két GoPro rögzítette a koncert minden pillanatát. A GoPro-t olyan helyen tudta rögzíteni a stáb, ahová egyébként operatőr nem jut be: a dobokhoz és a perkához, mindemellett pedig további négy kamera dolgozott még a színpad két oldalán látható vetítőre is. A közel három órás koncertanyagból született DVD így hűen tükrözi azt a felfokozott élményt, amit a zenekar születésnapi koncertje adott.

A koncertről itt írtunk!

A Quimby tavalyi éve azonban nemcsak a születésnapi készülődéssel telt, hiszen megjelentették 15., Jónás Jelenései című lemezüket is, a téli pihenő után pedig ismét 100%-kal vágnak bele a 2017-es szezonba.

„Felelevenítettük a régi dalokat és minden egyes próba vagy vendégzenészekkel eltöltött idő is inspirált minket, vannak, akiket még a turné alatt is látni lehet majd. Most fel vagyunk töltekezve ezáltal, és sok részletét láthatják majd ennek a dolognak. Nyilván nem akkorábban, mint az Arénában, - mert az egy egyszeri és megismételhetetlen alkalom volt – de bőven lesz újdonság a tavalyi koncerthez képest és nem mellesleg egy új lemezünk is megjelent, aminek a dalai beszivárognak a műsorba.” - nyilatkozta Kiss Tibi, immáron az idei tervekről.


Képtár

  • DVD-n a Quimby szülinapi partija kép 56205
 

 

Szólj hozzá!


Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a...

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Bosnyák és magyar őrület egy dalban: Dubioza Kolektiv plusz Bohemian Betyars

Az őrületes – vagy még inkább őrült – koncertjeiről ismert Bohemian Betyars 15 éves történetében először a világ minden tájáról beenged közreműködőket saját zenei univerzumába. Ennek igazi ékköve a most megjelent Rush című dal, amelyet a Dubioza Kolektiv nem kevésbé fékezhetetlen csapatával közösen jegyeznek.

Hamarosan megjelenik Révész Sándor könyve!

A Generál és a Piramis legendás zenésze vaskos könyvet írt izgalmakkal teli életéről. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy vártuk ezt a kiadványt, hiszen Révész Sándor a zenekarok mellett szólóban is kiváló dalokat alkotott, ezen kívül pedig – Szepes Mária révén – a spiritualitás is az élete részévé vált.
Új koncertek