Menopauza 1170x180

Egy 21 éves magyar lány léphet fel Hollywood legnagyobb zeneszerzőjével

2017/09/28  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Kincses Fannit választotta James Newton Howard, hogy budapesti koncertjén elénekelje Az éhezők viadala betétdalát, amit a filmben Jennifer Lawrence énekelt.

Egy 21 éves magyar lány léphet fel Hollywood legnagyobb zeneszerzőjével

"Harry Potter", a "Micsoda nő!", "Az éhezők viadala", a "King Kong" és további számos sikerfilm zeneszerzője, James Newton Howard Budapestre is ellátogat 2017-ben első élő koncertturnéjával. November 5-én, a Papp László Budapest Sportarénában lép fel, egy szimfonikus zenekarral és egy kórussal kiegészülve. A Grammy-díjjal és Emmy-díjjal is jutalmazott, Oscar-díjra jelölt nemzetközileg elismert filmzeneszerző koncertjén Hollywood elmúlt három évtizedének filmzenéit ünnepli.
 
James Newton Howard néhány hónappal ezelőtt egy online énekversenyt hirdetett Európában és ezáltal a  magyarok profi és amatőr énekeseknek is lehetőségük lett a megmérettetésre. Keresték azt az énekest, aki az Arénában egy dal erejéig felléphet a turnézó világsztárral. A választás a 21 éves csongrádi Kincses Fannira esett, őt maga a zeneszerző kérte fel a feladatra, hogy előadja Az éhezők viadala betétdalát, amit a filmben Jennifer Lawrence énekelt.
 
"Először kaptam egy e-mailt arról, hogy bekerültem az első ötbe. Nagyon boldog és izgatott voltam, alig vártam, hogy értesítsenek a végső döntésről. Ez volt az a pont, ahol először elhittem, hogy megnyerhetem a versenyt. Majd hetekkel később jött az újabb e-mail, amiben gratuláltak, mivel James Newton Howard engem választott ki. Számomra már csak a tudat, hogy egy ilyen sikeres zeneszerző legalább egyszer látta a videómat, már hihetetlen volt. De az, hogy a hangom alapján engem választott, hogy énekeljek a Papp László Sportarénában, már szinte szavakba nem önthető. Hatalmas megtiszteltetés, hihetetlen kaland és óriási felelősség" - mondta Kincses Fanni, aki hozzátette: a legnagyobb kihívás számára a szöveg memorizálása, mivel könnyen felcserélhető versszakokból áll a dal, de szorgalmasan készül énektanárával a novemberi koncertre.
 
James Newton Howard zenéit több mint 120 filmben hallhatták, szerzeményeit havonta több millióan töltik le az internetről. A „The Hanging tree” dala, amit Az éhezők viadalában Jennifer Lawrence énekelt, második helyezést ért el a Billboard Hot 100-as listában. Howard első élő koncertturnéján több mint száz előadó lesz segítségére  a színpadon, a szimfonikus zenekar egy kórussal egészül ki. A kivetítőkön jó néhány filmnél a legizgalmasabb részletekkel illusztrálják a koncertet, és fantasztikus fényshow is utazik a művészekkel.
 

James Newton Howard, koncert, Papp László Budapest Sportaréna, filmzene, Az éhezők viadala, The Hanging tree

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek