Menopauza 1170x180

Élő jazzlegenda a Müpa színpadán

2024/06/10  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Dee Dee Bridgewater legutóbb 17 éve lépett fel a Müpában. Június 30-án ismét találkozhat vele a magyar jazzszerető közönség.

Fotó és forrás: Müpa

Dee Dee Bridgewater hatodik évtizede (!!!) van a pályán, és bár elmondása szerint sok munkát fordított rá, hogy megtalálja önmagát, immár kétség sem fér hozzá, hogy a jazzvilág intézményként tekint rá.

Régóta saját maga látja el lemezeinek produceri feladatait, sőt DDB Records néven saját kiadót is vezet 2006 óta. Tagja volt a Thad Jones-Mel Lewis Orchestrának, dolgozott Max Roach-csal, Sonny Rollinsszal, Dexter Gordonnal és Dizzy Gillespie-vel. Számos sikert ért el a zenés színház világában is. Háromszoros Grammy-díjas, Tony-díjas, NEA Jazz Master, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasási Szervezetének Jószolgálati Nagykövete, ASCAP Champion, Doris Duke művészeti díjas, Memphis Music Hall of Fame-legenda és a női előadók boldogulását elősegítő Woodshed Network alapítója.

A máig hiteles és önazonos előadó lenyűgözően erőteljes színpadi jelenlétével, megalkuvást nem tűrő személyiségével és csodás hangjával hódít - most épp remek kvartettje társaságában hirdeti legfontosabb hitvallását. We Exist! elnevezésű turnéja állásfoglalás arról, milyen küzdelmeket vívtak már eddig is a Bridgewaterhez hasonló nők, és milyen elsöprő sikereket értek el tehetségük révén. 

Dee Dee Bridgewater, jazz, Müpa

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek