Enya egykori családi zenekara Budapesttől is elbúcsúzik

2020/03/10  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Clannad együttest (amely a klán, azaz család szóból származik) 1970-ben Moya, Ciarán és Pól Brennan testvérek, valamint nagybátyjaik, Noel és Pádraig Duggan alapították. A zenekarhoz rövid ideig Enya (Brennan) is csatlakozott, mielőtt rendkívül sikeres szólókarrierjét megkezdte.

 Enya egykori családi zenekara Budapesttől is elbúcsúzik

„Már a 2013-2015-ös világkörüli turné előtt megvitattuk, vajon ez lesz-e a búcsú, vagy sem ... De amikor Pádraig meghalt, úgy döntöttünk, hogy a következő turné határozottan az utolsó lesz, és egy nagyon különleges és emlékezetes utolsó utazást szeretnénk csinálni … továbbá nagyon örülünk, hogy ehhez az utolsó úthoz megjelent az In A Lifetime antológia, amely remélehetőleg hosszan tartó örökséget ad a rajongóinknak.”

A több díjat is elnyert együttes kétségtelenül mindenki másnál többet tett az ír zene és az ír nyelv egész világra kiterjedő, széles közönségréteghez történő eljuttatása érdekében. A tradicionális ír- és a kortárs folkzene, valamint a new age és a rock elemeit összeolvasztva egyedi hangzást hoztak létre, amely a hipnotikus énekkel ötvözve kiállta az idő próbáját, és vonzóvá vált világszerte minden korosztály számára.

Számos filmzenét írtak, ez a track a Harry's Game című, BAFTA-jelölt filmsorozatból való.

A Clannad sok művésszel dolgozott már együtt, akik között Bruce Hornsby, Steve Perry, JD Souther, Paul Young és Duke Special is kiemelhető, azonban messze a legsikeresebb együttműködés a csapat lelkes támogatójával és rajongójával, Bono-val volt.

A zenekar a búcsúturnéját Európában folytatja, 2020. április 29-én érnek az Akvárium Klubba.

 

 

Clannad, Enya, Bono, világzene, ír

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek