Menopauza 1170x180

Ez lesz a Linkin Park búcsúkoncertje? Chester Bennington-emlékest rengeteg sztárfellépővel

2017/09/22  ·   Ajánló   ·  Simonyi Éva

Összefog a zenészvilág: rengeteg zenészbarát lép fel a talán utolsó Linkin Park koncerten októberben

Ez lesz a Linkin Park búcsúkoncertje? Chester Bennington-emlékest rengeteg sztárfellépővel

A megemlékező koncerten fellépő zenészek listája

(09.22-ig bejelentve):

• Jonathan Davis (Korn)

• Daron Malakian (System Of A Down)

• Shavo Odadjian (System Of A Down)

• John Dolmayan (System Of A Down)

• Oliver Sykes (Bring Me The Horizon)

• M. Shadows (Avenged Sevenfold)

• Synyster Gates (Avenged Sevenfold)

• Blink-182

• Machine Gun Kelly

• Ryan Key (ex-Yellowcard)

• Kiiara

A július 20-án elhunyt Chester Bennington emlékének adóznak zenészbarátai a Los Angeles-i koncerten. A Linkin Park nyár végén jelentette be, hogy adnak egy koncertet, de ez nem egy gyászos esemény lesz, hanem egyfajta ünnep – és egyben felhívás is a depresszióra, és a betegség elleni küzdelemre.

Elbúcsúzott frontemberétől a Linkin Park

Ez lesz az első – és valószínűleg az utolsó LP koncert az énekes halála óta.

Sokan nem szeretnék, ha ezen a néven zenélnének tovább

Fellépnek és ezáltal tiszteletüket teszik többek között a Korn, a System Of A Down, a Bring Me The Horizon, az Avenged Sevenfold és a blink-182 tagjai. A koncertet október 27-én rendezik meg Hollywoodban. Egyszeri eseményről van szó, úgyhogy egészen biztos, hogy rengetegen vesznek majd részt rajta. Jegyek mától kaphatók itt, és 700 USD-tól kezdődnek.

Az est hivatalos neve: Linkin Park and friends celebrating life in honor of Chester Bennington.

Az elmúlt hónapokban az elhunyt zenész felesége, Talinda sokat tweetelt, hogy a depresszióval küzdő rajongóknak segítséget nyújtson és támogassa őket. Nagyon elterjedt a #fuckdepression és a #MakeChesterProud hashtag, valamint a segítő szervezetek telefonszáma is időről időre felbukkan Twitteren.

A depressziónak nincs arca vagy hangulata

Az együttes Chester halála után jelentette meg One More Light című számához a videóklipet, mely nemcsak az énekes előtt tiszteleg, hanem az együttes hagyatékaazon rajongóik számára, akik végigkísérték őket a karrierjük során. Eredetileg nem tervezték, hogy klip fog készülni hozzá, de a dal szövege a tragédia miatt egészen más jelentést kapott, és ha meghallgatjátok, ti is megéritek, miért ez most az egyik legsokatmondóbb dal a Linkin Parktól. Szép búcsú...

Mike Shinoda azt nyilatkozta: “ezt a dalt azzal a szándékkal írtuk, hogy szeretetet küldjön azoknak, akik elvesztettek valakit. Most megtaláltuk magunkat ebben a helyzetben. Megemlékező eseményeken, művészeti alkotásokon, videókban, képeken jelenik meg, a rajongók világszerte használják a dal szövegét és idézeteit, így fejezve ki szeretetüket és támogatásukat a banda felé, emlékezve Chesterre. Eszméletlenül hálásak vagyunk nektek, és alig várjuk, hogy újra lássunk titeket!”.

 

Chester Bennington, Linkin Park, emlékkoncert, búcsúkoncert

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek