Február végén érkezik a Quimby Plusz-Mínusz Koncertfilmje

2021/02/16  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Quimbyt is alaposan megtépázta a covid, s nekik még az is nehezítette ezt a sosem tapasztalt nehézségű pályát, hogy Kiss Tibi rehabra vonult. Utolsó próbalehetőségeikkel – hiszen fel kellett adniuk a próbatermüket is – összeraktak egy koncertet, amelyben nem csak zenélnek, meg is szólalnak a zenekar tagjai.

Fotó: Quimby FB

Minderről és még sok más dologról Varga Liviusz beszélt a Lángolónak – s ezt az interjút nem csak a zeneszeretőknek és a Quimby-rajongóknak ajánljuk jó szívvel, hanem kivételesen azoknak is, akik a "menjetek kapálni" attitűdöt képviselik a zenészekkel kapcsolatban. Tanulságos lesz a számukra is.

Vissza a stream-koncertre:

"... lesz egy koncert és interjúkat készítünk hozzá, ahol őszintén beszélünk a magunk traumatizált helyzetéről, a zenekar hozzáállásáról Tibi helyzetéhez és ezáltal a Quimby helyzetéhez, hogy hogyan akarunk aktívak maradni, életben maradni, mire újra kiegészülhetünk vele. Mivel a zenekarból senkinek sem akaródzott elénekelni a Tibi által sikerre vitt számokat, ezért erre ismerős zenészeket hívtunk..." – mondta el a portálnak Líviusz.

A vendégek pedig: Pásztor Anna, Pásztor Sámuel, Sidlovics Gábor, Lukács Laci, Papp Szabi, Bodor Áron.

A jegyek itt kaphatók, a szólójegy 3900 Ft, aki csapatban – haverok, család, vigyázat: egy helyiségben nem többen, mint 10 fő... – nézi, annak 7500 Ft, de támogatójegy is vásárolható 10 ezer forintért: az összeget a zenekar egy rehabilitációs intézetnek ajánlja fel – nem annak, ahol Tibi van, "mert az etikailag nem összeférhető" – tette hozzá a zenész.

"A Family Tugedör marad. Megfogyva bár, de törve nem" – zárta a beszélgetést Líviusz, ehhez még annyit tennénk hozzá, hogy több ezer ember drukkol a magyar zenének, a zenészeknek, szűkebben a Quimbynek és persze Kiss Tibinek személyesen is. #szeretünkbenneteket.

Az esemény FB-linkje pedig itt.

Quimby, Varga Líviusz, koncert, stream, Kiss Tibi

 

 

Szólj hozzá!


A Red Bull Pilvaker csapata ebben a formában utoljára lesz látható az Arénában

A Red Bull Pilvaker csapata ebben a formában utoljára...

Tízéves a Red Bull Pilvaker. Az 1848-as forradalom hősei előtti tisztelgésből indult modern előadói- és alkotócsapat március 15-én ebben a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Háromnapos gyász Rióban: elhunyt minden idők egyik legnagyobb brazil énekese

91 éves korában elhunyt Elza Soares, a brazil szamba királynője, aki hat évtizedes karrierje alatt több mint 30 albumot adott ki. Zenéjét nem csak szórakoztatásra, de a rasszizmus és a diszkrimináció más formái elleni tiltakozásra is felhasználta.

R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

Az üzenőfal tanúsága szerint mindenki ugyanazt a dalt dúdolja, amióta szárnyra kapott a rossz hír: "...I would do anything for love..." – a megfelelő helyen felrángatva a hangokat... Ez most egy szomorú dallamtapadási.
Új koncertek