Hangfoglalók decembere

2017/11/20  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

A CSTP (most már Hangfoglaló) Programban résztvevő előadók decemberi programjában találunk néhány csemegét.

Fotó: BEKVART/FB

Antonia Vaidecember 2. Kuplung

Az októberi teltházas lemezbemutató és az azt követő itthoni és lengyel turné után Antonia az immáron bejátszott új és régi dalokkal tér vissza az év végére Budapetre, hogy azokank zenéljen, akik lemaradtak a múltkor és azoknak is, akik újra át akarják élni az élményt! :) A Ritual dalai nem mindennapi módon álltak össze, ugyanis jórészt utazás közben íródtak. Három nagy- és egy kislemez után egy igazán különleges album született M3nsa producerkedésével. Sok felvétel készült Marokkóban, Svédországban, Budapesten és Brazíliában, és a korábbi, erőteljesebben soulos-hiphopos dalokhoz képest az új lemez jóval folkosabb, világzenésebb hatásokat mutat, és erőteljesebb koncepció bontakozik ki belőle. Az új lemez dalait december 2-án hallgathatják meg az érdeklődők a Kuplungban.



Bekvart – december 2., Gödör/ dec. 29. Úri muri

A saját bevallásuk szerint csajozós rockot játszó zenekar decemberben kétszer is megörvendezteti rajongóit. A Bánfalvi Eszter Kvartett (BEKVART) 2010-ben alakult a Kaposvári Egyetem színművész hallgatóiból. Az akkori osztály másodéves zenés mesterség vizsgájának témája Cseh Tamás dalai voltak, és egy annyira jól sikerült koncert jött létre, hogy bejárták vele az országot, és egyértelművé vált számukra, hogy érdemes folytatniuk a zenélést, így született meg a zenekar. A névről röviden: rosszabbnál rosszabb ötletek után a legrosszabbra esett a választásuk, hiszen nem négyen vannak, Bánfalvi Eszter nem a zenekar tagja és nem is jazzt játszanak. A zenekar különlegessége, hogy tagjai végzett színészek és fellépéseiket igyekeznek show jellegűre formálni – a színpadon 6-10 ember áll, többen több hangszeren is játszanak, ezzel is izgalmasabbá téve a produkciót. Az elmúlt években több budapesti és vidéki klubban és fesztiválon felléptek és több színházi előadás zenéje is köthető a zenekar tagjaihoz zeneszerzőként és zenészként is.

 

Masszadecember 14. Kakas Kunszt

A budapesti Massza 2016 januárjában mutatkozott be 3-dalos 'Maradvány' című Ep-jével. Rögtön ebben az évben részt vettek az Éter tehetségkutató döntőjében, felléptek a Sziget Fesztiválon, és bekerültek a Cseh Tamás Program 2016-os induló zenekarai közé. A rocktrió 2017. május végén jelentette meg első nagylemezét, a Full szervízt, amely Takács Zoltán Jappán hangmérnöki munkája mellett készült. A lemezről a 'Micsoda szép' című dalhoz készült videóklip - a 2016-os Szigetes koncert felvételeiből, ahol idén szintén felléptek, csakúgy mint a Volton.

 

The Couple december 12. Kuplung

Ezen az estén a Lynd vendégzenekaraként lép színpadra a The Couple. A The Couple a korábbi Background zenekar újraalapított formációja. A duó dubstep/dnb alapokra helyezett elekto-pop vonalon mozog mindezt kísérleti elektronikával vegyítve. Eszes Viki számos formációban énekel többek közt a Ghymes zenekar vokálosa, illetve közreműködik Márkus Tibor Equinox nevű formációjában is. Berkó Gábor pedig mint a Zeneakadémia elektronikus zene szakos végzős hallgatója, dalszerzőként-zeneszerzőként a klasszikus zenétől a jazzen keresztül a popzenéig számos műfajban állított már színpadra produkciót. A belépés ingyenes!

 

CSTP, Cseh Tamás Program, NKA, Hangfoglaló Program, zenekarok, koncert, Antonia Vai, Bekvart, Massza, The Couple

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek