Fiatal zenekarok jelentkezését várja a Carson Coma

Fennállásának ötödik évét ünneplő zenekar meghirdeti támogatói programját, az "I. Carson Coma Palántaprogramot", amelyben egy kezdő zenekar számára ajánlja fel egy nagylemeznyi hangfelvétel ingyenes elkészítését.

Fiatal zenekarok jelentkezését várja a Carson Coma
Kétmillió euróból turnézhatnak Európában a feltörekvő zenekarok

Kétmillió euróból turnézhatnak Európában a feltörekvő zenekarok

Az ikonikus európai zenei helyszíneket, köztük az A38 Hajót is tömörítő kezdeményezést, a Liveurope-ot immár harmadik alkalommal választották ki uniós finanszírozásra, hogy a következő három évben is segítse az újonnan bemutatkozó európai produkciók bemutatását. A program öt...
 
Zenészek, midnenképpen használjtáok ezt a Spotifyon!

Zenészek figyelmébe: mindenképpen használjátok ezt a funkciót a Spotifyon!

Tavaly októberben indította el a Spotify a Canvas béta verzióját, most Magyarországra is kiterjesztették az elérhetőségét.
 
 
A fotó illusztráció (Aleksandr Neplokhov/Pexels)

Nem a Kispi nyert! Lovasi András eredményt hirdetett

Mi is közzétettük szeptemberben a felhívás, miszerint pályázni lehet Lovasi András raktárkoncertes gázsijára. Mintegy egymillió forint értékben hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni bárkinek.
 
500 ember szerint ők ma Magyarország legismertebb és legkedveltebb zenekarai

500 fiatal szerint ők ma Magyarország legismertebb és legkedveltebb zenekarai

Közvélemény-kutatást tartott a DUE Médiahálózat 14 és 24 év közötti fiatalok körében. A közel 500 ember válaszából az derült ki, hogy a Tankcsapda a legismertebb, a Bagossy Brothers Company a legkedveltebb zenekar Magyarországon a fiatalok körében. (Szerintünk a merítés nem olyan...
 
Fotó: Hangfoglaló

A nagy magyar turnébusz-helyzet

És ez nem vicc: tényleg a magyarországi zenekarok turnébuszairól indít kutatást a Hangfoglaló.
 
Tesóm a basszeros – zenekarok családi kötelékben

Tesód a basszeros? Zenekarok családi kötelékben

A napokban a Palaye Royale-cikk kapcsán merült fel a szerkesztőségben, hogy milyen zenekarok vannak még, amelyek családtagokból állnak. Első körben azok közül válogattunk, akik leginkább saját magukról híresek, s kevesebb szerep jutott mellettük a nemrokonságnak.
 
 
 Photo by Harrison Haines from Pexels

A hetedik te magad légy: szeptember 8-ig jelentkezhetnek az induló előadók

Hetedik alkalommal jelentetett meg pályázati felhívást induló zenekaroknak és előadóknak az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma. A pályájuk elején járó, színpadi tapasztalattal, saját dalokkal rendelkező, nem teljesen kezdő formációk szeptember 8-ig...
 
Fotó: Pályi Zsófia/Müpa

A Müpa mélygarázsa április végéig várja a feltörekvő zenekarok jelentkezését

Április 27-ig lehet pályázni a Müpa egyik legextrémebb rendezvényére: június 6-án immáron ötödször költözik le a mélybe a Garázsband Fesztivál.
 
Abba kellene hagyniuk a zenekaroknak a repülést...

Abba kellene hagyniuk a zenekaroknak a repülést...

Nemrég arról írtunk, hogy nem indul lemezbemutató turnéra a Coldplay, mert aggasztónak tartják koncertjeik környezeti terheit. Most a Fidelio.hu-n találtunk egy témába illő cikket, amely Norman Lebrecht zenetudós témába illő véleményét teszi közzé.
 
Fotó: ITHACA/FB

6 feltörekvő banda, akiket érdemes meghallgatnod!

Új zenekarok jönnek-mennek, de a hardcore műfajában most van néhány kimagasló fiatal tehetség, akikre érdemes lesz odafigyelni!
 
A DLRM (FB)

Ezek a zenekarok kaptak támogatást a Hangfoglaló keretén belül

Huszonegy induló zenekar kapott támogatást az NKA Hangfoglaló Program ötödik évada első alprogramjában. A nyertes előadók hang- és képfelvétel elkészítésére két-kétmillió forintot fordíthatnak.
 
Srácok, van próbatermetek? És ha nincs, milyen?

Srácok, van próbatermetek? És ha nincs, milyen?

A Hangfoglaló Program az idei évben fel kívánja mérni, hogy milyen Magyarország próbatermi helyzete. Mennyire könnyű vagy nehéz jól felszerelt, elérhető árú próbahelyeket találni, mennyit költenek erre a zenekarok, és mik ezeknek a próbahelyeknek a jellemzői.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek