Jótékonyság, világzene, fotóalbum, szülinap – így ünnepli a 10. évet a Kobuci

2019/06/15  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Azt már megtapasztaltuk, hogy idén MINDENKI ̶t̶á̶n̶c̶o̶l̶ ünnepel: 5-55-ig minden szám megtalálható a repertoárban, a Kobucival is elszaladt az idő: immáron 10 éve várják Óbuda egyetlen szabadtéri szórakozóhelyén a népeket.

Jótékonysággal ünnepli a 10. szülinapját a Kobuci

Június 19-én, jövő szerdán kerül sor a szülinapi bulira, gyertya lesz a tortán Ferenczi György és a Rackajam, valamint Szalonna és bandája. A koncerttel a Margit kórházat támogatják.

Az elmúlt tíz évben a Kobuci kert műsorkínálatát, kulturális szolgáltatásainak szakmai színvonalát és a minőségi vendéglátásban szerzett tapasztalatait számos szakmai díj elismerte: 2016-ban „Az év koncerthelyszíne” lett (HANOSZ); 2017-ben bluesfesztiválja európai minősítést nyert (EFFE); ugyanebben az évben a kert egyik alapítóját „Óbuda Kultúrájáért” díjjal tüntették ki. Az egyik díj elnevezése: „Öröm a zene”, akár a hely mottója is lehetne!

A kezdetektől fogva az alapítók kifejezett szándéka volt az is, hogy a szolidaritásnak és a szociális érzékenységnek is fóruma lehessen a Zichy-kastély udvara. Kézenfekvő volt, hogy a születésnapot egy jótékonysági esttel ünneplik, amely két fontos eseménnyel is közös cselekvésre hívja a közönséget.

Az est fontos része a kert mikrotársadalmáról készült TÍZ ÉV ÉLŐ ZENE című fotóalbum bemutatója is. BELICZA LÁSZLÓ GÁBOR fotográfus klasszikus analóg technikával készült portrésorozata a kert négy alapműfajának (folk, világzene, blues, underground) híres muzsikusait és a stábtagokat állította kamera elé. Még a pultosok és a takinéni is belekerültek! Az album ára 3000 forint, és egészen őszig megvásárásolható, ha jövő héten nem tudsz elmenni a szülinapra. Két fotót csatoltunk alant!

A Jótékonysági Koncertet a Kobuci két emblematikus zenekara adja majd, akikkel szimbolikusan a kert történetét, vagyis a népzenétől a világzene felé vezető út történetét járják végig. A Magyar Örökség díjjal kitüntetett  Szalonna és bandája hivatásként választotta a Kárpát-medence kultúrájának megőrzését és átörökítését. Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák zenei világa archaikus és modern műfajok, hagyományok és egyszeri stílusok, a kalotaszegi hajnali és Hendrix között közvetít. Mindkét zenekar a népzenei és világzenei paletta állócsillaga, a kezdetektől fogva játszanak az óbudai koncerthelyszínen, amelyhez az esemény sajtótájékoztatóján minden jelenlévő művésznek volt egy-egy emlékezete sztorija. Ferenczi Gyuri elmesélte például, milyen volt az, amikor egyik zenekari társa hajnal négykor még a táncparketten pörgött – háton... Minden jelenlévő zenész megegyezett abban, hogy a Kobuci egy olyan hely, ahová a zenészek is szeretnek játni, mert kiváló a közönség, szép a környezet – és állításuk szerint ez az egyetlen hely az orzságban, ahol koncert utána  zenészek is szívesen maradnak bulizni.

Barta Imre fotója

A koncert jegybevételéből és a fotóalbum eladásából származó összeget a KOBUCI Kert a Szent Margit Kórház javára ajánlja fel. A kórház a pénzt a krónikus ápolási osztály fejlesztésére költi majd, azzal a céllal, hogy méltó körülményeket tudjanak biztosítani az életük alkonyához érő idős betegeknek.

Aki valami másfajta bulira számított, annak még egyszer elmondjuk: a Kobuci egyrészt a népzenéből és a táncházból nőtte ki magát a magyar zene legnépszerűbb képviselőit felvonultató bulihellyé, másrészt az évforduló pont a II. ÓBUDAI VILÁGZENEI HÉT közepére esik, amely során ezek a koncertek lesznek:

JÚNIUS 16. vasárnap

ROMANO DROM – 20 ÉVES SZÜLETÉSNAPI NAGYKONCERT

JÚNIUS 17. hétfő

19:00 PUTRIPOP //20:00 TARAF DE AKÁCFA

JÚNIUS 18. kedd

19: 00 CHALGA // 20:00 DRESCH HÚROS QARTET

JÚNIUS 19. szerda

KOBUCI 10. SZÜLETÉSNAP

 

JÚNIUS 20. csütörtök

19:00 TÁNCHÁZ – moldvai- és vonós táncok

JÚNIUS 21. péntek

BRANKA TRIO// 20:30 LAJKÓ FÉLIX

 

Ami pedig az egyéb műfajokat illeti, ezeket ajánljuk figyelmetekbe a júniusi menüből:

06.04. Spencer Hill Magic Band

06.07. Zuboly

06.09. Fülesbagoly Tehetségkutató

06.12. Sena

06.13. Nagy Gatsby Party: Gájer Bálint és zenekara, Szűcs Gabi és a Stereo Swing

06.14. PASO

06.15. Müller Péter Sziámi andFriends

06.25. Frenk

 

06.28. Parno Graszt

06.30. Keresztben Jégeső: Bereményi Géza és Másik János estje

 

 

Fülesbagoly Tehetségkutató Special, Kobuci Kert, NKA, Hangfoglaló, világzenei hét, szülinap

Képtár

  • Jótékonyság, világzene, fotóalbum, szülinap – így ünnepli a 10. évet a Kobuci kép 75945
  • Jótékonyság, világzene, fotóalbum, szülinap – így ünnepli a 10. évet a Kobuci kép 75946
 

 

Szólj hozzá!


Összeállt a Party a Szigeten

Összeállt a Party a Szigeten

Újabb előadók nevei kerültek napvilágra a Sziget idei felhozatalából, ezúttal a Ticketswap Party Aréna fellépőiből válogatva. Azt már...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Szeláví! fesztivál: fényfestés a pilisi egri vár romjain

A tavaly útnak indult, általunk is nagyon megszeretett kisfesztivál ezúttal az egyik legnépszerűbb kiránduló helynél, az egri vár másolatának környékén rendezkedik be, hogy az élet apró örömeinek élvezetére invitáljon mindenkit, aki szeretne egy gondtalan hétvégét tölteni távol a város zajától május 27. és 29. között.

HVG: Visszaesett Steven Tyler, csúszik az Aerosmith turnéja

A lap az együttes közleményére hivatkozik, mely szerint Tyler hosszú ideje dolgozott a józansága megőrzésén, de egy műtét után a fájdalom (illetve annak csillapítása) miatt visszaesett, és önként bevonul egy rehabilitációs intézménybe.
Új koncertek