Juli távozását még nem tudtam feldolgozni – a Park nyitóhétvégéjén Fábián Juli-emlékkoncert lesz

2018/04/27  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Margaret Island koncertjével kezdi hetedik szezonját május 3-án a Budapest Park. A legnagyobb hazai szabadtéri szórakozóhely idei zenei kínálatában mások mellett a Body Count, Joe Bonamassa, a Queens of the Stone Age, az Alice In Chains, Billy Idol, a Die Antwoord, a Tankcsapda, a Punnany Massif és az Irie Maffia is szerepel.

Juli távozását még nem tudtam feldolgozni – a Park nyitóhétvégéjén Fábián Juli-emlékkoncert lesz

A nyitóhétvége záróeseményeként május 6-án vasárnap nagyszabású koncerten emlékeznek a tavaly év végén tragikusan fiatalon elhunyt énekesnőre, Fábián Julira. Delov Jávor, a Random Trip-sorozat vezetője elmondta, hogy az emlékkoncert három blokkból fog állni és mintegy hatvanöt ember lép színpadra.

"A Random Trip-rész a második rész lesz, a Julihoz közelálló dalokat fogjuk előadni, ezekre improvizálunk, mások mellett MC Kemonnal, Vitáris Ivánnal, Judie Jay-jel, Tátrai Tiborral és Dés Lászlóval".

A Fábián Juli-emlékesten először a Gyárfás István Trió és vendégei játszanak, közreműködik Berki Tamás és Molnár Enikő. A záró, kiemelt blokkban pedig az énekesnő utolsó és legsikeresebb formációja, a Fábián Juli & Zoohacker zenekar játszik; a szólista énekesek között lesz Palya Bea, Tóth Vera, Wolf Kati, Micheller Myrtill, Jónás Vera, Mező Misi, Carl Avory, Big John Whitfield és Horányi Juli.

"Juli távozását még nem tudtam feldolgozni, kapcsolatunk szakmai, baráti és lelki is volt. Olyan zenei kémia alakult ki közöttünk, amely nagyon nehezen születhet meg újra. Új utakat akarok bejárni, talán először instrumentális felvételeket készítek, de elképzelhető, hogy a népzene felé fordulok" – mondta Zoohacker (Palásti Kovács Zoltán) az MTI-nek.

A május 6-i emlékkoncert bevételét jótékony célra fordítják: a Fábián Juli Alapítvány olyan zenészeket fog támogatni, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni, alkotni, dolgozni.

 

A Budapest Park idén kicsivel – öttel – több, hetvenöt zenei programot tervez. Eggyel több helyszín is lesz: a Nagyszünet elnevezésű zöld terület minden nap akusztikus koncertekkel, kertmozival, utcaszínházi és újcirkuszi produkciókkal várja a látogatókat.Sőt, lesz egy ásványvízről elnevezett páholy is, amely 15 fő befogadására alkalmas és speciális karszalaggal látogatható.

Idén olyan nagy nevek fognak fellépni a Budapest Parkban, mint május 23-án Bonobo, júniusban a Rise Against, a Scooter, Joe Bonamassa, az Ice-T-vel felálló Body Count, a Bullet For My Valentine, az Asking Alexandria, a Queens of the Stone Age, júliusban az Alice In Chains, Billy Idol, a Bloody Beetroots, LP, augusztusban Paul Kalkbrenner, Jason Derulo, a Die Antwoord, az Alborosie és a Skatalites. A nagyszínpados koncertek után egy-egy estére a Parkba költözik számos ismert bulisorozat is, köztük a Necc Party, a Neonhullám és a Lidocain Night. A Parkban garázsvásár és kertmozi is lesz, utóbbi olyan filmekkel, mint például a Jumanji, a Terminátor vagy a Blöff.

A nyitókoncerttel kapcsolatban Füstös Bálint, a Margaret Island gitárosa elmondta, hogy készülő harmadik lemezükről is játszanak dalokat, és vendégként fellép velük Karácsony János, valamint a ByeAlex és a Slepp is.
   


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek