Újra Magyarországon az Alice in Chains!!!!

2018/01/19  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

Ma jelentette be a Budapest Park, hogy július első napján lesz náluk az Alice in Chains koncertje.

Újra Magyarországon az Alice in Chains!!!!

A seattle-i rockegyüttes – akik nagyjából egy időben indultak a Pearl Jammel, a Nirvanaval és a Soundgardennel – egyike a '90-es évek azon grunge zenekarainak (amely elnevezés ellen Kurt Cobain mindig is tiltakozott), akik alapvetően változtatták meg a rockzene hangzását. 2009-ben már egyszer jártak nálunk, akkor annyira jól sikerült a szépemlékű Petőfi Csarnokban megtartott koncertjük, hogy megígérték, mindenképpen visszatérnek hozzánk.

Az Alice In Chains a mai napig minden idők egyik legbefolyásosabb amerikai rockzenekara. Karrierjük során számos Grammy-díjra jelölték őket, több mint 20 millió eladott lemezzel, illetve egy igencsak elvakult nemzetközi, több millió főt számláló rajongói bázissal büszkélkedhetnek. A zenekar története szorosan összeforrt a fent említett többi bandával, egymás albumain is dolgoztak, olykor együtt fogyasztottak és együtt mentek elvonókúrára is. Sajnos ez nem mindig volt sikeres: első énekesük napra pontosan Kurt Cobain halála után 8 évvel halt meg súlyos drogtúladagolásban – hivatalosan szívrohamban.

Azon kevés zenekarok közé tartoznak, akiknek az újjáalakulása nem okozott jelentősebb zenei változást és megrázkódtatást. A hangzás ugyanolyan, az ének kiváló.

A történetnek egyetlen szépséghibája van csupán: az idén határozta el az Eddie Vedder vezette Pearl Jam is, hogy turnézik – nem kevésbé masszív itthoni rajongótáboruk pedig arra kényszerült, hogy mivel Budapest kimaradt az európai körút helyszínei közül, a környező országok valamelyikébe váltsanak jegyet. Így aztán sokan július első napjait Krakkóban, Prágában, Berlinben, Milánóban vagy Padovában töltik, hogy lássák a több mint 20 éve nálunk járt legendás együttest. Viszont! A Pearl Jam koncert Prágában (ami talán a legközelebbi helyszín) pontosan július 1-jén lesz, akkor, amikor az Alice In Chains Budapesten. 3.-án pedig Krakkóban, ahová szintén sokan vettek jegyet – lévén az sincs túl messze. A két zenekar rajongói között pedig nagyon nagy az átfedés. Az esemény Facebook-oldalán máris ádáz vita alakult ki, sokan szeretnék, ha átkerülne a budapesti AIC koncert egy másik időpontra. Hát ez sajnos nem így működik, hosszas tárgyalások, időpont-anyagi jellegű egyeztetések előznek meg egy-egy ilyen bejelentést.

Azért a Budapest Parknak az idei felhozatalhoz már most nagy gratuláció jár, mert elég impozánsnak ígérkezik (Queens Of The Stone Age, Body Count, Billy Idol, Bullet For My Valentine)és valószínűleg még nincs vége a sztárfellépők sorának.

Az Alice in Chains koncertjére január 22-étől árulják a jegyeket: Early bird: 7 999 Ft; Limitált elővétel: 8 999 Ft; Normál ár: 9 999 Ft

Alakul ez a nyár és a Sziget hétfőn kezdi el bejelenteni a line-upját. Izgatottan várjuk!

Alice in Chains, koncert, Budapest Park

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek