Ma lesz az első koncert a Kobuciban a karantén óta

2020/06/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Mint azt tegnap óta tudjuk, immáron lehet koncerteket tartani – a megfelelő szabályok betartásával, amiről fixen csak annyit tudunk, hogy max. 500 fő. A Kobuci kert nem sokat tűnődött, amint lehet, belecsaptak a lecsóba.

Fotó: Kobuci (FB)

Mármint nem a PUF-os lecsóba, hanem a zenélésbe: ma este megnyitják a szezont a Nana Vortex-szel, holnap pedig a PASO fújja a talpalávalót.

A Nana Vortex – amelyben Maszkura tangoharmonikázik – a magyar világzenei paletta kétségkívül egyik legprogresszívebb, legkísérletezőbb formációja. Két formabontó albummal jelentkeztek, első, Forduló című lemezük pop, folk, jazz elemeket fúzionál, olykor szürreális zenei motívumokat is belecsempészve az eredetileg népzenei ihletettségű dallamvilágba. Különlegessége, hogy a dalszerzés, majd a stúdiófelvétel és videóalbum is a Balaton-felvidék egyik borteraszán zajlott, így muzsikájukban egyedülálló módon kerülhet párbeszédbe tér-szöveg-zene a hallgatókat bevonó alkotói munkafolyamat feltárásával.

2017 decemberében pedig ismét új zenei anyaggal jelentkezett: Arany János születésének 200. évfordulóját ünnepelve a költő zeneszerzeményeit gondolták-gombolták újra.

 

A koncerten mindkét lemez dalai felcsendülnek. Másnap karibi hangulat, sodró ska, füstös reggae, hazai  ízek, balkán témák – ez a PASO, őket nem nagyon kell bemutatni, hiszen 2003 óta tolják az arcunkba a ritmust. Őszintén szólva, ránk fér a lüktetés, az élet és minden, amit majd magukkal hoznak. csak aztán módjával az örömködést...! :D

 

Júniusra egyelőre ezt a két koncertet publikálták, de bizonyára lesz még több, a már leegyeztetett koncerteket itt megtaláljátok.

 

 

Kobuci kert, nyitás, Nana Vortex, PASO, Maszkura

 

 

Szólj hozzá!


Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság...

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Zenészek figyelmébe: mindenképpen használjátok ezt a funkciót a Spotifyon!

Tavaly októberben indította el a Spotify a Canvas béta verzióját, most Magyarországra is kiterjesztették az elérhetőségét.

Nem a Kispi nyert! Lovasi András eredményt hirdetett

Mi is közzétettük szeptemberben a felhívás, miszerint pályázni lehet Lovasi András raktárkoncertes gázsijára. Mintegy egymillió forint értékben hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni bárkinek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek