Ma lesz az első koncert a Kobuciban a karantén óta

2020/06/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Mint azt tegnap óta tudjuk, immáron lehet koncerteket tartani – a megfelelő szabályok betartásával, amiről fixen csak annyit tudunk, hogy max. 500 fő. A Kobuci kert nem sokat tűnődött, amint lehet, belecsaptak a lecsóba.

Fotó: Kobuci (FB)

Mármint nem a PUF-os lecsóba, hanem a zenélésbe: ma este megnyitják a szezont a Nana Vortex-szel, holnap pedig a PASO fújja a talpalávalót.

A Nana Vortex – amelyben Maszkura tangoharmonikázik – a magyar világzenei paletta kétségkívül egyik legprogresszívebb, legkísérletezőbb formációja. Két formabontó albummal jelentkeztek, első, Forduló című lemezük pop, folk, jazz elemeket fúzionál, olykor szürreális zenei motívumokat is belecsempészve az eredetileg népzenei ihletettségű dallamvilágba. Különlegessége, hogy a dalszerzés, majd a stúdiófelvétel és videóalbum is a Balaton-felvidék egyik borteraszán zajlott, így muzsikájukban egyedülálló módon kerülhet párbeszédbe tér-szöveg-zene a hallgatókat bevonó alkotói munkafolyamat feltárásával.

2017 decemberében pedig ismét új zenei anyaggal jelentkezett: Arany János születésének 200. évfordulóját ünnepelve a költő zeneszerzeményeit gondolták-gombolták újra.

 

A koncerten mindkét lemez dalai felcsendülnek. Másnap karibi hangulat, sodró ska, füstös reggae, hazai  ízek, balkán témák – ez a PASO, őket nem nagyon kell bemutatni, hiszen 2003 óta tolják az arcunkba a ritmust. Őszintén szólva, ránk fér a lüktetés, az élet és minden, amit majd magukkal hoznak. csak aztán módjával az örömködést...! :D

 

Júniusra egyelőre ezt a két koncertet publikálták, de bizonyára lesz még több, a már leegyeztetett koncerteket itt megtaláljátok.

 

 

Kobuci kert, nyitás, Nana Vortex, PASO, Maszkura

 

 

Szólj hozzá!


Belépés csak beoltottaknak! Négy koncertet szerveznek a Bloomfield stadionban

Belépés csak beoltottaknak! Négy koncertet szerveznek...

Négy szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak a tel-avivi Bloomfield stadionban – jelentette be szerdán a helyi önkormányzat.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Csak hang legyen és fény – rengeteg éjszakázás, feszültség, túlóra

Magyarországon először készült átfogó, feltáró alapkutatás a hang-, fény- és látványtechnikai szakmáról, és az eredmények lehetővé teszik cselekvési javaslatok megfogalmazását is.

Ezentúl minden szeptemberben lesz Siklósi Örs-emlékkoncert

"Szeptemberben született, ezért abban a hónapban minden évben szeretnénk rá emlékezni egy-egy koncert kíséretében" – mondta el a Blikknek Marosi Nikolett, a fiatalon elhunyt zenész menedzsere és barátja.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek