Ma lesz az első koncert a Kobuciban a karantén óta

2020/06/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Mint azt tegnap óta tudjuk, immáron lehet koncerteket tartani – a megfelelő szabályok betartásával, amiről fixen csak annyit tudunk, hogy max. 500 fő. A Kobuci kert nem sokat tűnődött, amint lehet, belecsaptak a lecsóba.

Fotó: Kobuci (FB)

Mármint nem a PUF-os lecsóba, hanem a zenélésbe: ma este megnyitják a szezont a Nana Vortex-szel, holnap pedig a PASO fújja a talpalávalót.

A Nana Vortex – amelyben Maszkura tangoharmonikázik – a magyar világzenei paletta kétségkívül egyik legprogresszívebb, legkísérletezőbb formációja. Két formabontó albummal jelentkeztek, első, Forduló című lemezük pop, folk, jazz elemeket fúzionál, olykor szürreális zenei motívumokat is belecsempészve az eredetileg népzenei ihletettségű dallamvilágba. Különlegessége, hogy a dalszerzés, majd a stúdiófelvétel és videóalbum is a Balaton-felvidék egyik borteraszán zajlott, így muzsikájukban egyedülálló módon kerülhet párbeszédbe tér-szöveg-zene a hallgatókat bevonó alkotói munkafolyamat feltárásával.

2017 decemberében pedig ismét új zenei anyaggal jelentkezett: Arany János születésének 200. évfordulóját ünnepelve a költő zeneszerzeményeit gondolták-gombolták újra.

 

A koncerten mindkét lemez dalai felcsendülnek. Másnap karibi hangulat, sodró ska, füstös reggae, hazai  ízek, balkán témák – ez a PASO, őket nem nagyon kell bemutatni, hiszen 2003 óta tolják az arcunkba a ritmust. Őszintén szólva, ránk fér a lüktetés, az élet és minden, amit majd magukkal hoznak. csak aztán módjával az örömködést...! :D

 

Júniusra egyelőre ezt a két koncertet publikálták, de bizonyára lesz még több, a már leegyeztetett koncerteket itt megtaláljátok.

 

 

Kobuci kert, nyitás, Nana Vortex, PASO, Maszkura

 

 

Szólj hozzá!


Pressert még mindig jó olvasni

Pressert még mindig jó olvasni

„Azt mondták, a második sokkal nehezebb lesz. Az biztos. De én nem ijedtem meg. Mert ez a könyv nem a második, hanem az első könyv második...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.

Csak egyetlen napon látható világszerte a Gorillaz koncertfilmje

A Song Machine Live From Kong címmel érkező, több mint két és fél órás koncertfilmet Magyarországon csak a Cinema MOM és a Pólus Mozi vetíti.
Új koncertek