Ma lesz az első koncert a Kobuciban a karantén óta

2020/06/19  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Mint azt tegnap óta tudjuk, immáron lehet koncerteket tartani – a megfelelő szabályok betartásával, amiről fixen csak annyit tudunk, hogy max. 500 fő. A Kobuci kert nem sokat tűnődött, amint lehet, belecsaptak a lecsóba.

Fotó: Kobuci (FB)

Mármint nem a PUF-os lecsóba, hanem a zenélésbe: ma este megnyitják a szezont a Nana Vortex-szel, holnap pedig a PASO fújja a talpalávalót.

A Nana Vortex – amelyben Maszkura tangoharmonikázik – a magyar világzenei paletta kétségkívül egyik legprogresszívebb, legkísérletezőbb formációja. Két formabontó albummal jelentkeztek, első, Forduló című lemezük pop, folk, jazz elemeket fúzionál, olykor szürreális zenei motívumokat is belecsempészve az eredetileg népzenei ihletettségű dallamvilágba. Különlegessége, hogy a dalszerzés, majd a stúdiófelvétel és videóalbum is a Balaton-felvidék egyik borteraszán zajlott, így muzsikájukban egyedülálló módon kerülhet párbeszédbe tér-szöveg-zene a hallgatókat bevonó alkotói munkafolyamat feltárásával.

2017 decemberében pedig ismét új zenei anyaggal jelentkezett: Arany János születésének 200. évfordulóját ünnepelve a költő zeneszerzeményeit gondolták-gombolták újra.

 

A koncerten mindkét lemez dalai felcsendülnek. Másnap karibi hangulat, sodró ska, füstös reggae, hazai  ízek, balkán témák – ez a PASO, őket nem nagyon kell bemutatni, hiszen 2003 óta tolják az arcunkba a ritmust. Őszintén szólva, ránk fér a lüktetés, az élet és minden, amit majd magukkal hoznak. csak aztán módjával az örömködést...! :D

 

Júniusra egyelőre ezt a két koncertet publikálták, de bizonyára lesz még több, a már leegyeztetett koncerteket itt megtaláljátok.

 

 

Kobuci kert, nyitás, Nana Vortex, PASO, Maszkura

 

 

Szólj hozzá!


Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan vasárnap az Arénában

Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan...

A két kanadai skate/punk/popzenekar kétségtelenül a kétezres években volt a csúcson, ám ettől függetlenül nemhogy csökkent volna a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szakcsi Lakatos Béla emlékére

Sokan sokféleképpen emlékeznek meg az ikonikus zenészről, koncertes oldal lévén mi – több száz koncertje közül – egy '75-ös fellépés relikviáit választottuk – Felvinczy Attila jóvoltából kerültek fel a Facebookra.

Öt év után visszatér Budapestre a Depeche Mode

A Memento Mori (...) világkörüli turné 2023. március 23-án rajtol el Sacramentoban, és 2023. július 28-án ér a Puskás Arénába.
Új koncertek