Nagy Feró is fellép a Kerekes Band jubileumi koncertjén

2015/11/17  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Huszadik születésnapját ünnepli a Kerekes Band november 28-án az újbudai A38 hajón. Az esten vendégként fellép Nagy Feró és a táncos Barsi Csaba, az előzenekar a PásztorHóra lesz.

Nagy Feró is fellép a Kerekes Band jubileumi koncertjén

A hazai világzenei színtér meghatározó csapata 1995-ben alakult Egerben. A kezdeti éveket - még mint Kerekes Együttes - az autentikus népzene gyűjtésével, tanulásával töltötték, és mintegy tíz évig tartottak táncházakat országszerte. Ezekből az időkből valók a moldvai és gyimesi népzenét tartalmazó lemezek, a Folk Music from Gyimes and Moldva (2001), valamint a Fütyül a masina (2003) - szerepel a szervezők MTI-hez eljuttatott ajánlójában.

Kerekes Bandként első albumuk 2006-ban jelent meg; a Pimasz című anyag az autentikus népzenétől eltávolodva önálló szerzeményeket tartalmaz. A lemezt a legtekintélyesebb világzenei szakmagazin, a brit Songlines beválogatta a világ tíz legjobb, újonnan megjelent lemeze közé.

Európa szinte valamennyi országában játszottak (összesen 18 országban léptek fel), összesen ezer koncertet adtak, az itthoni fesztiválokon szinte állandó fellépők. A Fel a kalappal című 2008-as korong után a zenekar ismertségét a szintén aranylemezes What The Folk?! című album szilárdította meg, amely meghozta a Kerekes Band számára első Fonogram-díját és az első rádiós slágert, a Mr. Hungaryt, amely hetekig vezette az MR2 slágerlistáját. A második Fonogram-díjat a 2013-as Folklore Man kapta, majd tavaly egy koncertlemez következett, a Live at A38.

Idén a Kerekes Band felléphetett a budapesti világzenei expóhoz, a Womexhez kapcsolódó nulladik napi magyar showcase koncerten. Fehér Zsombor (furulya, ének), a zenekar vezetője megkapta a Népművészet Ifjú Mestere állami kitüntetést, 2008-ban az Oktatási és Kulturális Minisztérium a Kerekes Bandet választotta Magyarország kulturális nagykövetévé, majd a zenekar megyei Príma-díjat szerzett.

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek