Olyan jól indult 2020…

2020/12/17  ·   Ajánló   ·  The Bits

A The Bits 2012-es megalakulása óta talán a zenekar legerősebbnek ígérkező évének vágott neki januárban... A zenekar írását olvashatjátok.

Olyan jól indult 2020…

2020. január 18-án az Akváriumban telt ház előtt vittük színpadra a Beatles Let it Be albumát. Mindig szeretünk olyan dalokat is bemutatni a nagyérdeműnek, amelyeket a Beatles élőben sosem szólaltatott meg, és valóban kihívás az interpretálásuk az eredeti, autentikus, 4 fős felállásban, amellyel a The Bits egyedülálló Közép-Európában.

Utána, március elején a Beatles "1" albumát vittük színpadra a Bits állandó klub törzshelyén: a Muzikumban. A "1" azért különleges lemez, mert kizárólag olyan Beatles-dalokból áll, amelyek az angol, illetve amerikai slágerlistákon az első helyen szerepeltek. Hát... az egy hatalmas, tombolós este volt, csupa slágerrel – egyben az egyik utolsó budapesti klubkoncert.

Utána beütött a "bumm".

Mivel ilyen még sosem történt velünk – de senkivel sem –, először csak kapkodtuk a fejünket és pislogtunk. Az egy percig sem volt kérdéses, hogy leállni nem fogunk. Mindenki bezárkózott otthon, de folyamatosan kapcsolatban voltunk online. Nagyon becsületesen tartottuk a szabályokat, és egymással sem találkoztunk, a próbatermet sem láttuk hónapokig. Elég kreatív a banda, így szinte azonnal kitaláltuk, hogy elkezdünk karanténvideókat készíteni, hiszen ahhoz nem kell, hogy találkozzunk, és egyrészt baromi jó móka, másrészt folyamatosan örömet tudtunk vele szerezni a Beatles-rajongóknak és nem utolsósorban magunknak is. Akkoriban a legjobban a helyes kézmosás foglalkoztatta az embereket, így megcsináltuk az I Wanna Wash My Hands átiratot, ami hatalmasat robbant a világon mindenhol, rengetegen nézték meg  és folyamatosan jöttek a pozitív visszajelzések.

Március közepén az egyik első Beatles-karantén videó volt a világon, és azonnal úgy döntöttünk, hogy nem állunk le, minden hétvégén új videóval jelentkeztünk egészen nyár elejéig a karantén időszak végéig.

Nyár? Volt nyár?

Nem lehet okunk panaszra. Tavasszal nagyon rossz volt megélni, ahogy folyamatosan törlődnek a már lekötött koncertjeink a korlátozások miatt. Általában 80-90 koncertet adunk egy évben, ehhez vagyunk hozzászokva, tavasztól majd’ év végéig ülünk a buszban, és megyünk, megyünk, megyünk... Ezen a rendhagyó nyáron is sikerült relatíve sok helyen koncerteznünk július-augusztus hónapban, tavasszal rosszabbul nézett ki a dolog, de azért csak lett egy "fél-nyár".

2015-ben rendeztük Magyarországon az első Beatles fesztivált. Azóta minden évben megrendezzük az Országos Beatles Találkozót, idén sorban a hatodikat. Egy ilyen kaliberű fesztiválra már bőven készülni, tervezni, szervezni kell a megelőző év őszétől, így nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, amikor márciusban megállt a világ. Az utazási korlátozások miatt nem lehetett tervezni a vendégfellépőkkel, és gyakorlatilag nyár elejéig azt sem tudhattuk, hogy egyáltalán meg lehet-e tartani egy ilyen nagyszabású fesztivált. Nagyon röviddel a tervezett dátum előtt zöld lámpát kaptunk, és ezerrel belevetettük magunkat a szervezésbe, hogy minden összeálljon. Szabadtéri koncert lévén az időjárás miatt is drukkolni kellett, de egy szavunk sem lehet. Sikerült, és minden jegy elkelt az idei találkozóra is, csakúgy, mint tavaly:

 

Valahogy úgy érezzük, hogy a két nehéz lockdown időszak között kisütött a nap, és ez nagy erőt adott. Tavasszal is az egyik utolsó budapesti klub bulit játszhattuk le, és ősszel sem volt ez másként (sajnos). Októberben "Lennon-80" címmel emlékeztünk meg John 80. születésnapjáról és munkásságáról egy koncerttel, amin csak Lennon és hozzá köthető Beatles és szóló dalokat adtunk elő. Jó volt ez még a végére a második nagy szünet előtt – bár ez most egy másfajta szünet, és mi is másképpen állunk hozzá.

Úgy döntöttünk, hogy nem engedünk, és így is koncertezünk – csak online, így a biztonságos távolságtartásnál is biztonságosabban és a legjobb minőségben beköltözünk a Beatles rajongók nappalijába. Élő koncerttel jelentkezünk december 19-én az interneten, és mindenki a kedvenc foteljéből nézheti – vagy azon ugrálva tombolhatja végig – a legjobb Beatles-dalokat. :)

 

The Bits, Beatles, online, koncert, 2020., lockdown, covid

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek