Olyan jól indult 2020…

2020/12/17  ·   Ajánló   ·  The Bits

A The Bits 2012-es megalakulása óta talán a zenekar legerősebbnek ígérkező évének vágott neki januárban... A zenekar írását olvashatjátok.

Olyan jól indult 2020…

2020. január 18-án az Akváriumban telt ház előtt vittük színpadra a Beatles Let it Be albumát. Mindig szeretünk olyan dalokat is bemutatni a nagyérdeműnek, amelyeket a Beatles élőben sosem szólaltatott meg, és valóban kihívás az interpretálásuk az eredeti, autentikus, 4 fős felállásban, amellyel a The Bits egyedülálló Közép-Európában.

Utána, március elején a Beatles "1" albumát vittük színpadra a Bits állandó klub törzshelyén: a Muzikumban. A "1" azért különleges lemez, mert kizárólag olyan Beatles-dalokból áll, amelyek az angol, illetve amerikai slágerlistákon az első helyen szerepeltek. Hát... az egy hatalmas, tombolós este volt, csupa slágerrel – egyben az egyik utolsó budapesti klubkoncert.

Utána beütött a "bumm".

Mivel ilyen még sosem történt velünk – de senkivel sem –, először csak kapkodtuk a fejünket és pislogtunk. Az egy percig sem volt kérdéses, hogy leállni nem fogunk. Mindenki bezárkózott otthon, de folyamatosan kapcsolatban voltunk online. Nagyon becsületesen tartottuk a szabályokat, és egymással sem találkoztunk, a próbatermet sem láttuk hónapokig. Elég kreatív a banda, így szinte azonnal kitaláltuk, hogy elkezdünk karanténvideókat készíteni, hiszen ahhoz nem kell, hogy találkozzunk, és egyrészt baromi jó móka, másrészt folyamatosan örömet tudtunk vele szerezni a Beatles-rajongóknak és nem utolsósorban magunknak is. Akkoriban a legjobban a helyes kézmosás foglalkoztatta az embereket, így megcsináltuk az I Wanna Wash My Hands átiratot, ami hatalmasat robbant a világon mindenhol, rengetegen nézték meg  és folyamatosan jöttek a pozitív visszajelzések.

Március közepén az egyik első Beatles-karantén videó volt a világon, és azonnal úgy döntöttünk, hogy nem állunk le, minden hétvégén új videóval jelentkeztünk egészen nyár elejéig a karantén időszak végéig.

Nyár? Volt nyár?

Nem lehet okunk panaszra. Tavasszal nagyon rossz volt megélni, ahogy folyamatosan törlődnek a már lekötött koncertjeink a korlátozások miatt. Általában 80-90 koncertet adunk egy évben, ehhez vagyunk hozzászokva, tavasztól majd’ év végéig ülünk a buszban, és megyünk, megyünk, megyünk... Ezen a rendhagyó nyáron is sikerült relatíve sok helyen koncerteznünk július-augusztus hónapban, tavasszal rosszabbul nézett ki a dolog, de azért csak lett egy "fél-nyár".

2015-ben rendeztük Magyarországon az első Beatles fesztivált. Azóta minden évben megrendezzük az Országos Beatles Találkozót, idén sorban a hatodikat. Egy ilyen kaliberű fesztiválra már bőven készülni, tervezni, szervezni kell a megelőző év őszétől, így nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, amikor márciusban megállt a világ. Az utazási korlátozások miatt nem lehetett tervezni a vendégfellépőkkel, és gyakorlatilag nyár elejéig azt sem tudhattuk, hogy egyáltalán meg lehet-e tartani egy ilyen nagyszabású fesztivált. Nagyon röviddel a tervezett dátum előtt zöld lámpát kaptunk, és ezerrel belevetettük magunkat a szervezésbe, hogy minden összeálljon. Szabadtéri koncert lévén az időjárás miatt is drukkolni kellett, de egy szavunk sem lehet. Sikerült, és minden jegy elkelt az idei találkozóra is, csakúgy, mint tavaly:

 

Valahogy úgy érezzük, hogy a két nehéz lockdown időszak között kisütött a nap, és ez nagy erőt adott. Tavasszal is az egyik utolsó budapesti klub bulit játszhattuk le, és ősszel sem volt ez másként (sajnos). Októberben "Lennon-80" címmel emlékeztünk meg John 80. születésnapjáról és munkásságáról egy koncerttel, amin csak Lennon és hozzá köthető Beatles és szóló dalokat adtunk elő. Jó volt ez még a végére a második nagy szünet előtt – bár ez most egy másfajta szünet, és mi is másképpen állunk hozzá.

Úgy döntöttünk, hogy nem engedünk, és így is koncertezünk – csak online, így a biztonságos távolságtartásnál is biztonságosabban és a legjobb minőségben beköltözünk a Beatles rajongók nappalijába. Élő koncerttel jelentkezünk december 19-én az interneten, és mindenki a kedvenc foteljéből nézheti – vagy azon ugrálva tombolhatja végig – a legjobb Beatles-dalokat. :)

 

The Bits, Beatles, online, koncert, 2020., lockdown, covid

 

 

Szólj hozzá!


Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan vasárnap az Arénában

Óriási bulit csinált a Sum 41 és a Simple Plan...

A két kanadai skate/punk/popzenekar kétségtelenül a kétezres években volt a csúcson, ám ettől függetlenül nemhogy csökkent volna a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Szakcsi Lakatos Béla emlékére

Sokan sokféleképpen emlékeznek meg az ikonikus zenészről, koncertes oldal lévén mi – több száz koncertje közül – egy '75-ös fellépés relikviáit választottuk – Felvinczy Attila jóvoltából kerültek fel a Facebookra.

Öt év után visszatér Budapestre a Depeche Mode

A Memento Mori (...) világkörüli turné 2023. március 23-án rajtol el Sacramentoban, és 2023. július 28-án ér a Puskás Arénába.
Új koncertek