Orgonát szólni így még nem hallottál

2024/01/29  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben máskor csak a mennyezet alá függesztve látható – az orgona felső részét kitakaró – hangvetőt (canopyt) leengedik egészen a földszintig, a teret sejtelmes, mégis látványos fénybe burkolják, a nézők pedig az orgonával egy szinten, a karzaton foglalhatják el helyüket a Müpában.

Fotó és forrás: Müpa

A Müpa+ hűségprogram tagjai január 26-án 18 óráig 2500 forintos kedvezményes áron válthatják meg jegyeiket a sorozat négy előadásának két-két időpontjára. 

Mindig is érdekelte, hogyan szól a Müpa orgonáján Bach d-moll toccatája?

Kíváncsi, milyen lehetett egykor a monumentális katedrálisokban ülve élvezni a zenét?

A Müpa új, Karzatkoncert – orgonahang új dimenzióban címmel induló sorozatán nem csupán a világ legnagyobb koncerttermi orgonái között számon tartott hangszerünk páratlan hangzását ismerheti meg, de a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet is – szó szerint – teljesen más fénytörésben láthatja.   

A Karzatkoncertek megálmodója és első fellépője nem más, mint a Müpa rezidens orgonistája, Fassang László, aki maga is részt vett a Müpa orgonájának kialakításában, a soron következő alkalmakon pedig az új orgonistageneráció legígéretesebb képviselői, Németh Zsuzsa, Zsilka Alan és Mekis Péter mutatja meg a közönségnek, melyek azok a zenék, amelyeket egy lakatlan szigetre vinnének magukkal...

Jegyek itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt.

 

 

 

Müpa, orgona, Karzatkoncertek

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek