Tragédia és betegség árnyékolja be a Budapestre érkező sztárzenész életét

2013. február 28.  ·   Ajánló   ·  koncert.h

A március végén Budapesten fellépő Mick Hucknall - a Simply Red népszerű frontembere - olyan pajzsmirigybetegségben szenved, amelynek mellékhatásaként puffadás és hangulatingadozás kínozza az énekest – értesült a STOP.hu.

Tragédia és betegség árnyékolja be a Budapestre érkező sztárzenész életét

Mindez bizonyára nem fogja befolyásolni Hucknallt abban, hogy a BudapestAréna közönségének egy nagyon különleges koncertélményben legyen része március 25-én, mert ahogy nyilatkozta, hisz abban, hogy kitartásának és akaratának köszönhetően minél hamarabb felgyógyul a betegségéből. Az egykori Simply Redes nem először kerül a bulvármédia reflektorfényébe, tavaly nagyjából ilyenkor történt, hogy tízéves unokaöccse felakasztotta magát. A kis Harryt már az iskolásévei elején is depresszióval kezelték, de sem a szociális munkások, sem az orvosok nem tudtak szót érteni vele. Egy idő után teljesen elvesztették vele a kapcsolatot, a gyerek ugyanis nemcsak depressziós volt, de hiperaktivitás-zavarban is szenvedett, és rendszeresen bántalmazta saját magát – írta akkor a Blikk.

De vajon a bulvárhíreken kívül mit tudunk Mick Hucknallról?

A zenész az angliai Dentonban nőtt fel, egyedüli gyermekként. Édesanyja 3 éves korában elhagyta a családot, és az USA-ba költözött. Michaelt borbély édesapja egyedül nevelte. Édesanyjával több mint 30 év után, már világsztárként találkozott újra.

Egy 1976-os Manchester-i Sex Pistols koncerten alakult meg a Simply Red elődje, a Frantic Elevators nevű punk banda, Mick Hucknall vezetésével. Közel 7 évig próbálkoztak, minimális helyi sikerekkel, majd feloszlottak, bár a tagok nagy része azonos maradt az 1985-ben alapított Simply Red-ben is.

A Simply Red neve Mick becenevéből származik, akit jellegzetes vörös haja miatt hívott mindenki Red-nek.

Mick Hucknall több üzleti vállalkozásban is érdekelt, alapítója és társtulajdonosa egy rendkívül sikeres a Blood and Fire nevű lemezkiadónak, valamint egy építészeti cégnek, amely főleg köztereket és középületeket tervez és épít, valamint Johnny Depp, John Malkovich és Sean Penn mellett a Párizsban üzemelő Man Ray étteremben is tulajdonos.

Ideje nagy részében Szicíliában él, ahol saját borát is forgalmazza Il Cantante (az énekes) márkanév alatt.

A nyolcvanas évek második felében legendás volt állandó csajozásáról, saját bevallása szerint nem volt ritka, hogy egy nap akár 3 különböző nővel is ágyba bújt. Mára már "lehiggadt", évek óta Gabriella Wesberry-vel él együtt, akivel közösen nevelik 6 éves lányukat, Romy-t, és akit 2010-ben végül feleségül is vett.

Mick Hucknall aktívan politizál, sokak szerint komoly szerepe volt anno Tony Blair győzelmében is. 

Óriási focirajongó és Manchester United fan.

2012. április 14-én a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagjává választották.

Közismert tény, hogy sokat és szívesen adományoz, főként hátrányos helyzetű vagy csapás sújtotta emberek vagy az őket segítő szervezetek számára. Reméljük, a sors meghálálja neki mindezeket, de addig is nagyon várjuk, hogy az American Soul elnevezésű album dalait egy különleges, színházi jellegű – úgynevezett ültetett – koncert keretében előadja.

 


Képtár

  • Tragédia és betegség árnyékolja be a Budapestre érkező sztárzenész életét kép 10566
  • Tragédia és betegség árnyékolja be a Budapestre érkező sztárzenész életét kép 10568
  • Tragédia és betegség árnyékolja be a Budapestre érkező sztárzenész életét kép 10569
 

 

Szólj hozzá!


Androidharkályokat engednek szabadon Budapesten!

Androidharkályokat engednek szabadon Budapesten!

A PLACCC Nemzetközi Művészeti Fesztivál keretein belül Budapestre érkezett Marco Barotti olasz hangtervező audio-vizuális installációja, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Mi a közös Liszt Ferencben és a világhírű ütős formációban?

Ha mélyen áttúrjuk a dolgot, biztosan találnák sokféle megállapítást, most kivételesen arra gondoltunk, hogy Liszttel indul és dobshow-val zárul a Koreai Kulturális Fesztivál.

Sokáig tartott megírni, bazi hosszú is lett, de megéri elolvasni: Zerge Sziget-kisregénye

Zergéről annyit tudnotok kell, hogy fekete öves szigetes: kevés olyan megszállottról tudunk, aki AZÓTA KINT VAN, AMIÓTA LÉTEZIK. Mármint nem a Hajógyári, hanem a fesztivál. Ez alatt a száznegyven év alatt rengeteg szervezővel/fellépővel/látogatóval és megannyi feltűnő, eltűnő helyszínnel, színpaddal, no meg számos...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
BACH 333
BACH 333
Budapest 
BACH 333
BACH 333
Budapest 
BACH 333
BACH 333
Budapest 
Charlie
Charlie
Budapest 
BOOM BOOM
BOOM BOOM
Budapest