Tragédia és betegség árnyékolja be a Budapestre érkező sztárzenész életét

2013/02/28  ·   Ajánló   ·  koncert.h

A március végén Budapesten fellépő Mick Hucknall - a Simply Red népszerű frontembere - olyan pajzsmirigybetegségben szenved, amelynek mellékhatásaként puffadás és hangulatingadozás kínozza az énekest – értesült a STOP.hu.

Tragédia és betegség árnyékolja be a Budapestre érkező sztárzenész életét

Mindez bizonyára nem fogja befolyásolni Hucknallt abban, hogy a BudapestAréna közönségének egy nagyon különleges koncertélményben legyen része március 25-én, mert ahogy nyilatkozta, hisz abban, hogy kitartásának és akaratának köszönhetően minél hamarabb felgyógyul a betegségéből. Az egykori Simply Redes nem először kerül a bulvármédia reflektorfényébe, tavaly nagyjából ilyenkor történt, hogy tízéves unokaöccse felakasztotta magát. A kis Harryt már az iskolásévei elején is depresszióval kezelték, de sem a szociális munkások, sem az orvosok nem tudtak szót érteni vele. Egy idő után teljesen elvesztették vele a kapcsolatot, a gyerek ugyanis nemcsak depressziós volt, de hiperaktivitás-zavarban is szenvedett, és rendszeresen bántalmazta saját magát – írta akkor a Blikk.

De vajon a bulvárhíreken kívül mit tudunk Mick Hucknallról?

A zenész az angliai Dentonban nőtt fel, egyedüli gyermekként. Édesanyja 3 éves korában elhagyta a családot, és az USA-ba költözött. Michaelt borbély édesapja egyedül nevelte. Édesanyjával több mint 30 év után, már világsztárként találkozott újra.

Egy 1976-os Manchester-i Sex Pistols koncerten alakult meg a Simply Red elődje, a Frantic Elevators nevű punk banda, Mick Hucknall vezetésével. Közel 7 évig próbálkoztak, minimális helyi sikerekkel, majd feloszlottak, bár a tagok nagy része azonos maradt az 1985-ben alapított Simply Red-ben is.

A Simply Red neve Mick becenevéből származik, akit jellegzetes vörös haja miatt hívott mindenki Red-nek.

Mick Hucknall több üzleti vállalkozásban is érdekelt, alapítója és társtulajdonosa egy rendkívül sikeres a Blood and Fire nevű lemezkiadónak, valamint egy építészeti cégnek, amely főleg köztereket és középületeket tervez és épít, valamint Johnny Depp, John Malkovich és Sean Penn mellett a Párizsban üzemelő Man Ray étteremben is tulajdonos.

Ideje nagy részében Szicíliában él, ahol saját borát is forgalmazza Il Cantante (az énekes) márkanév alatt.

A nyolcvanas évek második felében legendás volt állandó csajozásáról, saját bevallása szerint nem volt ritka, hogy egy nap akár 3 különböző nővel is ágyba bújt. Mára már "lehiggadt", évek óta Gabriella Wesberry-vel él együtt, akivel közösen nevelik 6 éves lányukat, Romy-t, és akit 2010-ben végül feleségül is vett.

Mick Hucknall aktívan politizál, sokak szerint komoly szerepe volt anno Tony Blair győzelmében is. 

Óriási focirajongó és Manchester United fan.

2012. április 14-én a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagjává választották.

Közismert tény, hogy sokat és szívesen adományoz, főként hátrányos helyzetű vagy csapás sújtotta emberek vagy az őket segítő szervezetek számára. Reméljük, a sors meghálálja neki mindezeket, de addig is nagyon várjuk, hogy az American Soul elnevezésű album dalait egy különleges, színházi jellegű – úgynevezett ültetett – koncert keretében előadja.

 


Képtár

  • Tragédia és betegség árnyékolja be a Budapestre érkező sztárzenész életét kép 10566
  • Tragédia és betegség árnyékolja be a Budapestre érkező sztárzenész életét kép 10568
  • Tragédia és betegség árnyékolja be a Budapestre érkező sztárzenész életét kép 10569
 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek