Tűzviharba kerülnek a skótok: Omega-Nazareth közös koncert az Arénában

2019/04/04  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Nemrég arról adtunk hírt, hogy júliusban ingyenes koncertet ad a skót zenekar a Váci Világi Vigalomban. Most itt a következő nagy dobásuk: 2019. november 8-án az Omega legújabb show-ját a Nazareth koncertje vezeti fel.

Omega-Nazareth közös koncert az Arénában

Az Omega, minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara 1962-ben alakult. A hatvanas évek második felében első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. Világszerte több mint 50 millió albumot adott el, itthon eddig tizenhét stúdiólemez mellett több válogatás, koncertalbum és DVD jelent meg.1971 óta játszik együtt négy jelenlegi tag, Kóbor János énekes, Molnár György gitáros, Benkő László billentyűs és Debreczeni Ferenc dobos, mellettük Szekeres Tamás gitáros és Szöllősi Kati basszusgitáros zenél az Omegában.

 

Nem a Creedence Clearwater Revival együttessel, hanem a Creedence Clearwater Reviveddel koncertezik az Omega

 

A 2019-es Tűzvihar turné igazi főszereplője a rock, a harmóniák és a mindenki által ismert és kedvelt Omega. A koncertsorozatban a progresszívebb időszak dalai szólalnak meg, modern, lüktető hangszereléssel. A műsoron szereplő legrégebbi szám ugyan több mint 50 éves, de egy kicsit sem lóg ki a sorból, a mai fülnek is kellemes, egyszerű szavakkal mesél, és remek hangulatot áraszt.

Az Omega első albumának évében, 1968-ban alakult Nazareth, szintén jó ideje tapossa a világ színpadait. A Dunfermline skót városból fél évszázada indult zenekarban az egykori alapítók közül ma már csak a 72 éves Pete Agnew basszusgitáros szerepel. A szintén alapító énekes, Dan McCafferty 2013-ban egészségügyi okokból visszavonult az aktív zenéléstől, helyét a walesi Carl Sentance vette át. A Nazareth-ben Jimmy Murrison 1994 óta gitározik, a dobokon játszó Lee Agnew (a basszusgitáros fia) 1999 óta tag.

„Ugyan régebbről ismertük már egymást, de az elmúlt négy évben volt alkalmunk több közös németországi koncerten is fellépni. Tavaly fogalmazódott meg először bennünk a budapesti koncert terve, ami most ősszel végre össze is jön” – mondja Kóbor János, az Omega frontembere. „Nekik is és nekünk is sikerült több mint fél évszázadon át szólni az emberekhez, most pedig egy belépőért, egy izgalmas zenei utazást kap majd a közönség mindkét együttes dalainak legjavából.”

A Nazareth többször járt már Magyarországon – legelőször 1983-ban a pilisborosjenői Fenevad Fesztiválon, legutóbb tavaly, az A38 hajón.

A Nazareth ingyenes koncertet ad Vácon

 

 

Nazareth, Omega, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek