Vízkereszti mulatság a Kuplungban

2018/01/03  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

Január 6-án, szombaton: a Drastik Putto zenél a Király utcában, vendégük a Gyík zenekar lesz.

Vízkereszti mulatság a Kuplungban

Mihalik Ábelt bizonyára nem kell bemutatni egyetlen valamire való Kispál és a Borz- illetve Kiscsillag-rajongónak sem. A zenész azonban új kihívásokra vágyott, így majdnem hat évvel ezelőtt Drastik Putto néven saját, "szürreál pop"-ot játszó együttest alapított. Szinte azonnal stúdiómikrofont ragadott, és az énekhangja mellett a basszusgitárját is elővette. A Bosszúból galamb című lemez nagy port kavart, hiszen a Zeneakadémiát végzett dobművész minden egyes szólamot maga játszott fel rajta, önállóan írt dalait sikerre hangolva ezzel.

A Mohaember lett a legjobb animációs klip a II. Magyar Klipszemlén (melyet Máté András rajzolt csakúgy, mint két lemezük borítóját is, melyek Felnyitom én és Keptönamerika névre hallgatnak)

Később viszont olyan elismert zenészeket gyűjtött maga mellé, mint Csókás Zsolt, Bubenyák Zoltán, Borbély Mátyás és Papp Csaba, akik azóta is a zenekar törzsét alkotják. 2016-ban megjelent a zenekar második nagylemeze, Felnyitom én címmel és a Cseh Tamás Program induló előadói támogatását is elnyerte a banda.

"Szerettem volna egy zenekart csinálni, ahol nem dobolok. Basszusgitár mellett nem tudok énekelni, dob mellett tudok, de az Eagles óta kiment a divatból. És különben is hülyén néz ki... :) Voltak számötleteim, vannak barátaim, akik, remélem, segítenek majd eljátszani, a szöveget meg valahogy kibányásztam. Üdv a lapon! - Ábel"

A drasztikusok vendége ezúttal a Gyík zenekar. Ez a formáció 2012-ben alakult Budapesten. Egy MC-vel, két gitárral, és egy looper-pedállal bármihez képest másmilyen zenét játszanak. Túl vannak jó pár koncerten és fesztiválfellépésen, voltak már a Duna TV-ben, adtak interjút rádiónak és újságoknak, forgattak több videoklipet, és 2014-ben elkészült az első lemezük is, a Gyík zenekar (LP), amit eddig két kislemez követett, a 2016-os Lónak a kaszát, illetve a 2017-es Alapmű.

Szóval a fiúk bizonyára leszedik rólunk a keresztvizet, tuti ez lesz a legjobb első-újévi-szombati program a városban.


Drastik Putto, Gyík zenekar, Kuplung, NKA, Hangfoglaló Program, Cseh Tamás Program

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek