Zorall, Sex Action, Action, Love: Szasza 55 a Track-ben

2019/04/30  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az 55. születésnapját Szendrey Zsolt Károly "Szasza" – valamint rokonai, barátai és zenésztársai – egy életműkoncerttel ünnepli május 10-én a Barba Negra Trackben.

Fotók mind: Zorall/FB

 "Nyolc-kilenc zenekarban játszottam összesen, közülük öt jelenleg is működik. Mintegy háromszáz számunk van, tudunk miből választani a koncertre" – nyilatkozta Szasza.

A május 10-i esten négy csapat, a Zorall, a Sex Action, az Action és a Love lép színpadra – meghívott vendégeik társaságában. Szasza 1982 óta zenél, jelenlegi főzenekara, a Zorall 2002 óta létezik. Lévai-Hangyássy László (Hangya) producer, a Zorall basszusgitárosa elmondta, hogy a repertoárt folyamatosan változtatják, mindig az aktuális helyzetnek és helyszínnek megfelelően. Hozzátette: legutóbb egy négynapos erdélyi miniturnén is ez volt a helyzet.

További terveik kapcsán Szasza elmondta, hogy tizenkettedik éve rendezik meg a Zorall Sörolimpiát augusztusban Alsóörsön. A négynapos rendezvényen tavaly tízezren voltak, idén a Zorall mellett olyan fellépők lesznek, mint a Tankcsapda vagy a Beatrice. Júniusban Velencén lesz egy Metál Pedál című eseményük is Velencén (erről itt írtunk), amikor egy biciklis tókerülést követi az esti Zorall/Pokolgép-koncert.

Klipforgatáson statisztáltunk – nagyon zorall volt!

 

"82-ben kezdtem el zenélni az építőipari szakközépben Tabár Istvánnal (Exotic). Ő gitározott, én voltam a dobos.  Később pontosan azért lettem „énekes”, mert lusta voltam cipelni a dobszerelést. A dobos pakol legelőször és a legvégén is. :)" – mesélte az Anyámasszony blognak a rocker.

Hangyával történt első találkozására így emlékszik:

"Kevesen tudják például, hogy Hangyával (Lévai Hangyássy László) a barátságunk egészen a '80-as évekig nyúlik vissza. A '87-es Csillag Születiken találkoztunk egy szombati napon. Először röhögtünk egymáson, mivel Hangya csillámos sztreccs nadrágban volt tupírozott hajjal, én meg darkként jelentem meg. Megkérdezte, hogy van-e kedvem hétfőn elmenni a Sing Singgel Litvániába, mert roadra van szükségük. Elmentem."

S vajon mit mondott akkor, amikor Barbaró Attilla előállt a Zorall ötletével (ismert hazai örökzöldek és rockhimnuszok mush upjai)?

Az első reakcióm az volt, hogy: „menj a pi...". :) Hiszen csak ő gondolt arra, hogy Zámbó Jimmyt és Uhrin Benedeket fogok énekelni... Egy zenekarnál nem lehet tudni az elején, hogy sikeres lesz-e az, amit csinálnak, maximum bízhatnak benne. Mi is bíztunk.  Az első feldolgozások közt volt a Meseautó és a Gondolsz-e majd rám. De nem is emlékszem egészen pontosan arra, hogy miket készítettünk, azt viszont tudom, hogy a Szigeten kétszer kellett lenyomnunk a műsort, mert olyan rövid volt a repertoár. :)

 

Ahogy a blognak elmesélte,  játszott Aradszky Laci bácsival, Balázs Fecóval, Vincze Lillával, Kikivel.

"Lukács Lacival is jó volt együtt énekelni a '90-es évek elején. Hatalmas élmény volt egy színpadon állni Nagy Feróval. Titkon reménykedem, hogy egyszer még sikerül Kovács Katival összehozni egy közös fellépést."

Azt nem tudjuk, hogy az énekesnő ott lesz-e az életmű bulin, de viszonylag közelről ismerve a csapatot, rockban, lendületben, rajongókban és sörben biztosan nem lesz hiány.

A Zorall egyébként nemrég forgatta le újabb klipjét az Ilyenek voltunk című dalra a Presszó Metál albumról (bemutató a munka ünnepén), a nyitóképünk pl. onnan jött, amíg az megjelenik, érjétek be a Bringás-dallal, ezen egyrészt mi is szereplünk, másrészt a fentebb belinkelt cikkünkben szó is volt arról a forgatásról. Hozzátennénk, hogy a hétvégén elmentünk a zorallosok bringás csapatával tekerni, hát, kívánok mindenkinek ennél kevésbé pofaszeles és pofazáporos túrát :)

 

 

Szendrey Zsolt, Szasza, életmű koncert, Zorall, Sex Action, Action, Love, Barba Negra Track

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek