Év koncertje - szavazás

25 éves a Depeche Mode Klub!

2012. szeptember 19.  ·   Általános   ·  koncert.hu

Szeptemberben ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a magyarországi Depeche Mode Klub (The Hungarian Depeche Mode Fan Club - The H DM FC) a Pecsa Music Hallban: a születésnapi bulit „The 25th Anniversary Party” címmel szeptember 22-én rendezik meg.

25 éves a Depeche Mode Klub!

A világ egyik legnagyobb Depeche Mode rajongói klubja negyedévente tartja összejöveteleit immár huszonöt esztendeje a Pecsában. Az elmúlt negyedévszázad alatt közel háromszáz találkozón több mint háromszázezren buliztak együtt. A klub színpadáról olyan neves magyar együttesek indultak el, mint például a Bonanza Banzai, a Neo vagy a Unique. A H DM FC-nek köszönhetően többek között Magyarországon koncertezett a Moby, a Miranda Sex Garden és a Die Krupps is.  „A jubileumi est zenei középpontjában azok a klasszikus dalok állnak majd, amelyek rajongók millióit tették fanatikussá 1980-tól egészen napjainkig. Az első kislemezes daloktól, a ma album-klasszikusáig klipek, album változatok és b-oldalas dalok is terítéken lesznek” – tájékoztatott Hegyi Gusztáv klubvezető.  Kiemelte, hog a rendezvényre látogató érdeklődő és szórakozni vágyó rajongók most is egy hatalmas videó kivetítő műsorát élvezhetik táncolás közben, akárcsak a klubesteken.  A klub internetes oldala tizenegy éve, míg a klubmagazin (BANG Magazin) tíz éve jött létre. A tavalyi évadban (2011/12) a klubtagok száma megközelítette a kétezer főt. Klubtagjaiknak több alkalmmal szerveztek koncertutat külföldre, a Depeche Mode pedig többször is videóüzenetben köszönte meg a rajongók és a klub kitartását. Az elmúlt huszonöt év alatt két alkalommal is megrendezhette az Európai Depeche Mode Rajongók Találkozóját Magyarországon. 1996-ban a H BM FC világrekord kísérletén több mint hatezer rajongó vett részt. 2011 szeptemberében, a Petőfi Csarnok átalakulása miatt bő fél éves kényszer pihenőre ment a klub, amelyből végül 2012 márciusában tért vissza.


 

 

Szólj hozzá!


Woodstock a TRIP hajóra költözik

Woodstock a TRIP hajóra költözik

Február végén immáron negyedik alkalommal elevenedik fel a 1960-as évek végi hangulat, Budapest egyik legifjabb koncerthelyszínén, a TRIP hajón...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bérczesi Robi lett az év szövegírója

Átadták az Artisjus-díjakat: Dés Lászlót életműdíjjal, Szabó Tibort (Magna Cum Laude) az év zeneszerzője, Bérczesi Róbertet (Hiperkarma) pedig az év szövegírója címmel jutalmazták hétfőn Budapesten.

Nagy buli lesz: fellép a Queen az Oscar-gálán

Kicsit nem figyelünk oda, aztán már az egész net tele van azzal, hogy a Queen – pontosabban: Queen & Adam Lambert – is fellép a vasárnapi Oscar-díjátadón.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek