A Queen dalaival oktat egy amerikai szervezet Magyarországon

2013. szeptember 04.  ·   Általános   ·  koncert.hu

Kaptunk egy levelet. Ha jól értjük a mondanivalóját, akkor jelenleg egy amerikai pasi járja teljesen ingyen az iskolákat, hogy Freddy Mercury és a Queen dalai segítségével kedvet csináljon az énekléshez. Mindez egy óriási Queen-tribute buliba torkollik majd a Pecsában. Álmodunk?

A Queen dalaival oktat egy amerikai szervezet Magyarországon

Naná, hogy nem. Az amerikai Everybody Sings Project Non Profit Organization diákprogramja  még májusban érkezett egyes Magyarországi középiskolákba, és a diákok-tanárok lelkesedése miatt folytatódik szeptemberben is.

Miről is van szó? A társaság board directora, Joe Archambeault (aki a legnagyobb amerikai Queen Tribute zenekar énekese és menedzsere is egyben) előadást tart a diákoknak az éneklés egészséges hatásairól, arról, hogy elűzi a depressziót, jót tesz a lélegzésnek, az izmoknak, a memóriának stb... Mind ezt a Queen mindenki által ismert dalaival! Joe 6 éves kora óta énekel, mellette riporter, tanár, producer, dalszövegíró.

A projekt elindítását egy majdnem tragédiába torkolló eset motiválta: ez pedig a Gabriella Giffort ellen elkövetett merénylet volt. A kormányzóasszony fejlövést kapott, és a kómából kijőve énekterapeuta segítségével tanult meg először énekelni, majd beszélni.

A program 1- 1,5 órás éneklésből, énektanításból, csapatépítésből áll, de a bemutató kitér az éneklés életmódra gyakorolt jótékony hatásaira is. Az építő jellegű, szórakoztató előadás többek között arról is szól, hogy miért jobb énekelni, mint dohányozni... Two in one: egyszerre jó ének- és angol nyelvi tanulás is!

De ez mind semmi: az együttes magyarországi koncertjén 3 dal erejéig a diákok is fellépnek Amerika legnépszerűbb Queen emlékzenekarával 2013. október 04-én 19 órai kezdettel a budapesti Petőfi Music Hallban. (A rendezvényről részletesen a  csatolt eseményben olvashattok.)

A program egyébként az Egyesült Államokban nem ingyenes az iskolák fizetnek az oktatásért, Magyarországon az amerikai nonprofit társaság jótékonysági alapon tartotta meg az eddigi rendhagyó "énekórákat".

A jó hír szárnyon jár: már az USA-ban is beszámoltak az amerikai társaság által a magyar diákoknak rendezett jótékonysági programról.

A fotókat a Everybody Sings Project Non Profit Organization  Facebook-oldaláról vettük kölcsön.

 

 


Képtár

  • A Queen dalaival oktat egy amerikai szervezet Magyarországon kép 18602
  • A Queen dalaival oktat egy amerikai szervezet Magyarországon kép 18605
  • A Queen dalaival oktat egy amerikai szervezet Magyarországon kép 18606
  • A Queen dalaival oktat egy amerikai szervezet Magyarországon kép 18607
 

 

Szólj hozzá!


Már nem Adele a világ leggazdagabb zenésze

Már nem Adele a világ leggazdagabb zenésze

Ma már a világ leggazdagabb előadóművésze, lekörözve Adele-t is, a mindössze 27 esztendős Ed Sheeran.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Szétváltak a Szarka testvérek útjai? Nevet változtatott a Ghymes

Két különálló produkció összevonásával, a Szarka Tamás és zenekara valamint a Ghymes zenekar fúziójával létrejött a SZARKA TAMÁS & GHYMES formáció.

A 90 éves Morricone a címlapokon táncol – nem a zenéjére

Januárban nagyszabású koncertet ad Budapesten az idén 90. születésnapját ünneplő Ennio Morricone. De nem ezért került fel tegnap és ma a lapok címoldalára világszerte.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek