A Queen dalaival oktat egy amerikai szervezet Magyarországon

2013. szeptember 04.  ·   Általános   ·  koncert.hu

Kaptunk egy levelet. Ha jól értjük a mondanivalóját, akkor jelenleg egy amerikai pasi járja teljesen ingyen az iskolákat, hogy Freddy Mercury és a Queen dalai segítségével kedvet csináljon az énekléshez. Mindez egy óriási Queen-tribute buliba torkollik majd a Pecsában. Álmodunk?

A Queen dalaival oktat egy amerikai szervezet Magyarországon

Naná, hogy nem. Az amerikai Everybody Sings Project Non Profit Organization diákprogramja  még májusban érkezett egyes Magyarországi középiskolákba, és a diákok-tanárok lelkesedése miatt folytatódik szeptemberben is.

Miről is van szó? A társaság board directora, Joe Archambeault (aki a legnagyobb amerikai Queen Tribute zenekar énekese és menedzsere is egyben) előadást tart a diákoknak az éneklés egészséges hatásairól, arról, hogy elűzi a depressziót, jót tesz a lélegzésnek, az izmoknak, a memóriának stb... Mind ezt a Queen mindenki által ismert dalaival! Joe 6 éves kora óta énekel, mellette riporter, tanár, producer, dalszövegíró.

A projekt elindítását egy majdnem tragédiába torkolló eset motiválta: ez pedig a Gabriella Giffort ellen elkövetett merénylet volt. A kormányzóasszony fejlövést kapott, és a kómából kijőve énekterapeuta segítségével tanult meg először énekelni, majd beszélni.

A program 1- 1,5 órás éneklésből, énektanításból, csapatépítésből áll, de a bemutató kitér az éneklés életmódra gyakorolt jótékony hatásaira is. Az építő jellegű, szórakoztató előadás többek között arról is szól, hogy miért jobb énekelni, mint dohányozni... Two in one: egyszerre jó ének- és angol nyelvi tanulás is!

De ez mind semmi: az együttes magyarországi koncertjén 3 dal erejéig a diákok is fellépnek Amerika legnépszerűbb Queen emlékzenekarával 2013. október 04-én 19 órai kezdettel a budapesti Petőfi Music Hallban. (A rendezvényről részletesen a  csatolt eseményben olvashattok.)

A program egyébként az Egyesült Államokban nem ingyenes az iskolák fizetnek az oktatásért, Magyarországon az amerikai nonprofit társaság jótékonysági alapon tartotta meg az eddigi rendhagyó "énekórákat".

A jó hír szárnyon jár: már az USA-ban is beszámoltak az amerikai társaság által a magyar diákoknak rendezett jótékonysági programról.

A fotókat a Everybody Sings Project Non Profit Organization  Facebook-oldaláról vettük kölcsön.

 

 


Képtár

  • A Queen dalaival oktat egy amerikai szervezet Magyarországon kép 18602
  • A Queen dalaival oktat egy amerikai szervezet Magyarországon kép 18605
  • A Queen dalaival oktat egy amerikai szervezet Magyarországon kép 18606
  • A Queen dalaival oktat egy amerikai szervezet Magyarországon kép 18607
 

 

Szólj hozzá!


Egy zseniális oldal, amely beviszi a szobádba a Roxfort mindennapjainak effektjeit!

Egy zseniális oldal, amely beviszi a szobádba a...

Amíg arra várunk, hogy egy bagoly bepottyantsa a behívónkat a Roxfortba, úgy tehetünk, mintha ott lennénk a varázslóiskolában: az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hogy kerül egy rapper egy dzsesszlemezre?

Egy Berlinben élő amerikai rapper is szerepel Tóth Viktor szaxofonos, zeneszerző új dzsesszlemezén. A LAMU című anyag egy nemzetközi sztárokból álló csapat több koncertfelvételéből állt össze. A lemezbemutató március 29-én lesz a Get Closer Jazz Fesztiválon.

Prédikátor néven tért vissza Pajor Tamás, s hozta magával Gesztit meg Gesztesit is

Prédikátor néven tér vissza a Neurotic együttes egykori frontembere, Pajor Tamás, és hozott egy klipet is bemutatkozásnak, amelyben a címben említetteken kívül azért még benne vannak páran.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek