Békásmegyer a közös Maszkurában és a DSP-ben. Meg egy dal...

2014/04/02  ·   Általános   ·  koncert.hu

A Maszkura és a Tücsökraj fennállása hét éve során már többször dolgozott együtt más művészekkel. A nemrég megtartott születésnapi bulira el is hívták őket, hogy a közös dalokat végre élőben is elő tudják adni. Most azonban nemcsak dalt, de klipet is készítenek közösen, mégpedig a mostanra már igen elismertté vált DSP formációval.

Békásmegyer a közös Maszkurában és a DSP-ben. Meg egy dal...

„Békásmegyeren jártam suliba, amikor Magyarországra költöztem, és a Hév aluljáróban majdnem minden nap utcazenéltem.” – mesél a kezdetekről Báró Maszkura. – Több alkalommal is találkoztam a DSP-s srácokkal az ott töltött idő alatt. Sokszor szüneteltettem a muzsikát, amikor felbukkantak hazamenet, hogy tudjunk váltani pár szót. Később utaztunk együtt is hip-hop buliba fellépni. A DSP egy kerek hip-hop produkció, nagyon szeretem  amit csinálnak. Már lassan tíz éve, hogy ismerem  Dipát és Bomot. Ugyanúgy szeretik a mulatozást, mint mi. Egyszerű normális arcok, akikkel  jó együtt dolgozni.”

„Maszkurával már vagy tíz éve ismerjük egymást közös bulikból, ő is először rappeléssel kezdte a pályafutását, és hamar összebarátkoztunk.” – teszi hozzá Dipa. – Tavaly összehoztunk egy élőzenés DSP Live formációt és Földesi Attilát kértük fel dobosnak a Tücsökrajból, őt így ismertük meg, aztán a többiekkel is összehaverkodtunk az új közös szám kapcsán.”

A dal címe „Szomjúság panasz”, és nem nehéz kitalálni, miről is szólhat. Maszkuráéknak pedig rögtön a DSP jutott eszébe, mint potenciális közreműködő.

„Attila írt nekünk, hogy ránk gondoltak közreműködőként egy szám kapcsán, és átküldte a szám első próbatermes demo verzióját, minket pedig egyből megfogott a szám hangulata, és Maszkos refrénje is azonnal a fülünkbe mászott.” – folytatja Dipa. – Egy közös próbatermes sörözgetés alkalmával kialakult bennünk, hogy milyen hangvételt hozzunk a számhoz, aztán el is kezdtük rá megírni a szövegeinket."

Fontos, hogy olyan legyen a közreműködő, aki átérzi a dal témáját és megéli azt. Örülünk nagyon, hogy a “Szomjúság panasz” című dalban ők is kifejtették pár sorban a gondolataikat.  Máshogy rapelnek és fogalmaznak, mint én, ezért még színesebb lett a dal. Hozták a megszokott jóízű és sajátos világukat, ami miatt Őket akartuk.” – magyarázza Maszkura.

„Régóta a fejünkben volt, hogy egyszer össze kéne hozni egy közös számot, mert elismerjük és szeretjük egymás munkásságát. Örülünk, hogy végül is erre most került sor, amikor már mind a két formáció stílusa kiforrott.” – egészíti ki Dipa.

A stúdiófelvételekről készült egy werkfilm is...

 

 

„Elfogyott pár sör munka közben, de leginkább a felvétellel voltunk elfoglalva és a videoklippel, mert ilyenkor az fontosabb. Amikor összeraktuk a dalt közösen a próbateremben, akkor is lecsúszott néhány, mert így szeretjük.” – igazolja a dal szövegét Maszkura.

„Lesz egy videó is a dalhoz, ami tulajdonképpen egy stúdió videó, ez a szám felvételekor készült. Semmi nagy rongyrázás, csak szerettünk volna a számhoz egy vizuális pluszt, ami visszaadja a közös munka hangulatát.” – árul el néhány dolgot a hamarosan megjelenő klipről Dipa.

Ha valaki pedig arra lenne kíváncsi, hogy élőben hallhatja-e ezt a közös dalt valamelyik zenekar koncertjén, arra is Dipa adja meg a választ: - „Konkrétan még nem tudjuk, hogy mikor, de mind a két oldalról szeretnénk, szóval tuti lesz ilyen.”


Képtár

  • Békásmegyer a közös Maszkurában és a DSP-ben. Meg egy dal... kép 28231
 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek