Hogy áll a belga fiú ügye, aki nem a Soundon halt meg?

2013/07/16  ·   Általános   ·  koncert.hu

A legfrissebb híradások szerint az Interpol is beszállt a nyomozásba, a fiú halálának gyanús körülményei miatt. Miközben az érintettek feszülten várják a nyomozás eredményét, bizonyos honlapok kizárólag arra mennek rá, hogy a Balaton Soundot mint partidrogparadicsomot tüntessék fel.

Hogy áll a belga fiú ügye, aki nem a Soundon halt meg?

Egyáltalán nem megerősített információk szerint, de eléggé elképzelhető módon, a fiú a siófoki utcán esett össze, és barátai, ahelyett, hogy rohantak volna vele a kórházba, becipelték a szállásra. Szintén nem lehet biztosan tudni, de állítólag ezen a bizonyos siófoki szálláson drogot is találtak, s talán a rossz döntésnek ez utóbbi feltételezéshez is köze van, mindenesetre jobban tették volna, ha a szívmegállást újraélesztéssel és mentőhívással próbálják orvosolni.

Igen, a csapat a fesztiválra érkezett, ezáltal a 21 éves Robin Verweij is a Balaton Soundon bulizott, ezt valószínűleg az elhunyt karján talált karszalag is megerősíti, és nem, e ténynek közvetlenül nincs köze a sajnálatosan bekövetkezett halálához. A "multikulti megabulin" való részvételből ugyanis nem következik, hogy valaki a nyílt utcán lelje a halálát.

A kétnapos RockNess-i Fesztivál második napján is tragédia történt: egy 18 éves fiú összeesett a nagyszínpad elõtt, és hiába szállították kórházba, az életét már nem tudták megmenteni az orvosok. Az eset még 2008-ban volt.

2012-ben a Nova Rock első napján történt hasonló eset - akkor a fesztivál területén belül, mely során összeesett és a kórházba szállítás közben meghalt a fesztivál egy 24 éves osztrák látogatója. A mentőszolgálat közlése szerint a fiatal férfinak már régóta szívproblémái voltak.

Ugyanebben az évben a Wacken fesztiválon történt tragikus baleset a kempingben. Az egyik fesztiválozó egy vászontetővel ellátott pótkocsin aludt el, mellette egy áramfejlesztő működött, és minden jel arra mutat, hogy halálát a kiáramló mérgező szén-monoxid belélegzése okozta. Úgy két órával később a barátai találtak rá, de a helyszínre azonnal kihívott mentőcsapat orvosa sem tudta már visszahozni az életbe.

Jelen pillanatban a mostani ügyet "gyanús" halálesetként kezelik, és csak az igazságügyi orvosszakértő jelentése után engedik hazaszállítani a holttestet. Mindenki végzi a dolgát, és minderről egyelőre semmit nem osztanak meg a nyilvánossággal.

A fesztiválok fekete krónikáját a velvet állította össze két évvel ezelőtt, azóta frissítés - szerencsére? - nem történt.

De hogy fokozzuk a borzongást, Spanyolországban van egy város, Nieves, ahol kifejezetten a halálra építik a fesztivált: azokat az embereket várják oda, akiknek az elmúlt egy évben halálközeli élményben volt részük - esetleg kicsit meg is haltak. A fesztivál központi eseménye az, amikor koporsóban végig is hurcolják őket a városon... Ezt követően kezdődik a buli. Hullajó.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek