Ki nyerte a Talentométert?

2013/08/01  ·   Általános   ·  koncert.hu

Többhónapos versengés, közönségszavazás, a szakmai zsűrik hosszas vitái és hetekig tartó koncertsorozatok után mára már kiderült, hogy mely előadók és zenekarok lettek a Talentométer győztesei. Noha abszolút győztes nincs, a maratoni döntő végén a tíz fellépő mindegyike értékes és szakmailag is jól felhasználható díjban részesült, van, aki felléphet a lottósorsoláson, de akad, akinek csak a Sziget jutott...

Ki nyerte a Talentométert?

A 2011-ben indult, 2013-ra jelentősen kibővült Talentométer tehetségkutató sorozatot az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. azért hozta létre, hogy némiképp felfrissítse a magyarországi zenei élet, és bebizonyítsa, hogyszép számmal akadnak tehetséges, elhivatott és hírnévre, megbecsülésre érdemes fiatalok.

Az eredmények a tehetségkutató alapítóit igazolták: a könnyűzenei szekcióba idén több mint 560 zenekar és előadó jelentkezett. Hetekig, hónapokig tartó előválogató-sorozat után jutott el a döntőbe az a tíz zenekar, amelyek közül kikerültek a szakmai zsűri, illetve a közönség által legjobbnak tartottak.

A Varga Livius (Quimby), Fehér Zsombor (Kerekes Band), Tóth Viktor, Tóth Gergő (Blind Myself), Ganxsta Zolee, Felcser Máté (Punnany Massif) összeállítású zsűri (a zenei-szervezői szakma kiválóságaival, illetve az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. munkatársaival kiegészülve) nagyon komolyan vette a feladatát, az ő hetekig tartó áldozatos zsűrizésüknek és a közönségszavazatoknak (amelyekből több mint tízezer érkezett be) köszönhetően alakult ki a győztesek és a díjak listája:

POP/ROCK
Run Over Dogs

2000 km szabadon felhasználható turnébusz szolgáltatás, fellépési lehetőség az A38 Hajó Koncerttermében, vidéki fellépések, színpadi próba biztosítása az A38 koncerttermében a turnéra való felkészüléshez, koncert-videóklip felvétele az A38 Hajó professzionális technikájával.

Ed Is On
Fellépési lehetőség a Sziget Fesztiválon.


METÁL

Babes In The Wood
Fellépési lehetőség biztosítása az A38 Hajó koncerttermében, 50 perces HD minőségű riport és koncertfilm készítése az A38 Hajó stábjával.

Turn Of Mind
Fellépési lehetőség a Rockmaratonon, illetve az A38-on, neves külföldi előadó előtt.


JAZZ

Chris Devil Trio
Fellépési lehetőség az Újbuda Jazz Fesztivál, 30 óra stúdióidő az A38 Hajón.

Balogh Tamás Trio
Négyszámos demofelvételi lehetőség az az A38 Hajón, valamint fellépési lehetőség az Újbuda Jazz Fesztiválon.


VILÁG- és NÉPZENE

Zombori
Fellépési lehetőség az A38 Hajón, neves magyar fellépő előtt.

LEROM
Fellépési lehetőség a Veszprémi Utcazene Fesztiválon.


HIPHOP, REGGAE

NB
Fellépési lehetőség az A38 Hajó koncerttermében.

Suburband

Fellépési lehetőség a Szerencsejáték Zrt. Szerencseszombat című műsorában, valamint a Reggae Campen.

 

Sok sikert kívánunk nekik! A tavalyi nyertesek között vannak olyanok, akik már nem is léteznek - sokáig nem tartott a lendület, de talán megtalálták magukat máshol, más műfajban és/vagy zenekarban. A mostaniaknak kitartást!

 


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek