Kiemelés tőlük: az A38 hűlt helye

2013. december 22.  ·   Általános   ·  koncert.hu

Napokon belül véget ér a 2003-ban megnyitott budapesti független kulturális központ, az A38 Hajó tizedik, jubileumi éve, mely után egy hónapos pihenőre vonul az Artemovszk. Január 4-én ugyanis elszállítják a hajótestet jelenlegi helyéről, hogy teljesen megújulva, várhatóan február elején visszatérjen a megszokott helyére.

Kiemelés tőlük: az A38 hűlt helye

Az idén tízéves A38 Hajó kerek születésnapja nem csupán öröm és boldogság: elérkezett az ideje annak is, hogy a tízévente egyszer esedékes parti szemlét, szárazföldi fenéklemez- és bordaellenőrzést megejtsük. Ehhez bizony az ezerötszáz tonnás hajót fel kell vontatni Komáromba, ki kell emelni a partra, és a hajógyárban hetekig tartó nagygenerálnak kell alávetni. A visszatérés időpontja bizonytalan, függ a rozsdás fenéklemezek számától, a vízállástól, a jégzajlástól meg még ki tudja, mi mindentől, de február elején az A38 megszépülve és felújítva tér vissza megszokott helyére, a Petőfi hídhoz.

A pontos időpontért érdemes a hajó honlapját (www.a38.hu), hírlevelét, Facebook-oldalát, blogját, tumbliját, Twitter-csatornáját és hasonlóit figyelni. Emelett minden nap 10 és 18 óra között telefonos ügyeletet és segélyszolgálatot tartunk a 464 39 40-es telefonszámon.

Az élet azért nem áll meg: egyrészt a január 29-i Monster Magnet koncertet a Club 202-ben tartják. Másrészt a nagyközönség a távollét sivár hetei alatt sem marad A38-as koncertek nélkül. Megújulva-átalakítva ugyanis foltatódik az A38 Hajó könnyűzenei koncertfilm-sorozata Az A38 Hajó színpadán címmel, heti négy adással az M2 ifjúsági csatornán. Ugyanitt indul egy úgynevezett kísérleti jellegű sorozat, Kortársak az A38 Hajón címmel, heti egy alkalommal – ebben elsősorban szabad improvizációs, kortárs- és komolyzenei produkciókat mutatunk be. A szokásoknak megfelelően mindkét sorozat jóval több, mint egyszerű koncertközvetítések egymásutánja: a kimerítő interjúk összetett képet adnak a fellépő zenekarokról és előadókról.

A hajó visszatérése után, februártól pedig újra remek programmal szolgálhatunk. Csak néhány név az első félév fellépői közül:

Wooden Shjips 2014. február 22.
Scott Kelly & Road Home 2014. február 23.
Hatebreed, Napalm Death 2014. február 25. (A Barba Negrában!)
Turisas 2014. március 2.
Anna Calvi 2014. március 3.
Frank Turner 2014. március 6.
Blood Red Shoes 2014. április 4.
Hidden Orchestra 2014. április 6.
Laibach 2014. április 16.
2014. május 1.
Manu Delago 2014. május 2.


 

 

Szólj hozzá!


Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az észak-amerikai turnén a Three Days Grace és a Prophets of Rage kísérte volna el az együttest, de orvosi utasításra visszamondták a koncertsorozatot.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának évfordulóján

Bennington tavaly július 20-án hunyt el. A gyászoló család és barátok rá emlékeznek a szomorú évfordulón.

Nem Queen-imitátorokat keresnek, hanem egyedi produkciókat: Q-Faktor

Q-Faktor címmel negyedik alkalommal rendezik meg a Queen Zenei Tehetségkutató Versenyt. A jelentkezési határidő július 31., a döntő szeptember 1-jén lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek