Kiemelés tőlük: az A38 hűlt helye

2013. december 22.  ·   Általános   ·  koncert.hu

Napokon belül véget ér a 2003-ban megnyitott budapesti független kulturális központ, az A38 Hajó tizedik, jubileumi éve, mely után egy hónapos pihenőre vonul az Artemovszk. Január 4-én ugyanis elszállítják a hajótestet jelenlegi helyéről, hogy teljesen megújulva, várhatóan február elején visszatérjen a megszokott helyére.

Kiemelés tőlük: az A38 hűlt helye

Az idén tízéves A38 Hajó kerek születésnapja nem csupán öröm és boldogság: elérkezett az ideje annak is, hogy a tízévente egyszer esedékes parti szemlét, szárazföldi fenéklemez- és bordaellenőrzést megejtsük. Ehhez bizony az ezerötszáz tonnás hajót fel kell vontatni Komáromba, ki kell emelni a partra, és a hajógyárban hetekig tartó nagygenerálnak kell alávetni. A visszatérés időpontja bizonytalan, függ a rozsdás fenéklemezek számától, a vízállástól, a jégzajlástól meg még ki tudja, mi mindentől, de február elején az A38 megszépülve és felújítva tér vissza megszokott helyére, a Petőfi hídhoz.

A pontos időpontért érdemes a hajó honlapját (www.a38.hu), hírlevelét, Facebook-oldalát, blogját, tumbliját, Twitter-csatornáját és hasonlóit figyelni. Emelett minden nap 10 és 18 óra között telefonos ügyeletet és segélyszolgálatot tartunk a 464 39 40-es telefonszámon.

Az élet azért nem áll meg: egyrészt a január 29-i Monster Magnet koncertet a Club 202-ben tartják. Másrészt a nagyközönség a távollét sivár hetei alatt sem marad A38-as koncertek nélkül. Megújulva-átalakítva ugyanis foltatódik az A38 Hajó könnyűzenei koncertfilm-sorozata Az A38 Hajó színpadán címmel, heti négy adással az M2 ifjúsági csatornán. Ugyanitt indul egy úgynevezett kísérleti jellegű sorozat, Kortársak az A38 Hajón címmel, heti egy alkalommal – ebben elsősorban szabad improvizációs, kortárs- és komolyzenei produkciókat mutatunk be. A szokásoknak megfelelően mindkét sorozat jóval több, mint egyszerű koncertközvetítések egymásutánja: a kimerítő interjúk összetett képet adnak a fellépő zenekarokról és előadókról.

A hajó visszatérése után, februártól pedig újra remek programmal szolgálhatunk. Csak néhány név az első félév fellépői közül:

Wooden Shjips 2014. február 22.
Scott Kelly & Road Home 2014. február 23.
Hatebreed, Napalm Death 2014. február 25. (A Barba Negrában!)
Turisas 2014. március 2.
Anna Calvi 2014. március 3.
Frank Turner 2014. március 6.
Blood Red Shoes 2014. április 4.
Hidden Orchestra 2014. április 6.
Laibach 2014. április 16.
2014. május 1.
Manu Delago 2014. május 2.


 

 

Szólj hozzá!


Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A jó zsarunak új albuma jelent meg

Josh Groban szeptember 21-én adta ki nyolcadik stúdióalbumát Bridges címmel.

Andrea Bocelli és fia duettjén sírni fogtok

Ha csak egyetlen videót nézel meg ma, ez legyen az! Andrea Bocelli legújabb dalában fiával Matteoval közösen énekli Fall On Me című dalát, ami még a legkeményebb szívű zenerajongót is azonnal leveszi a lábáról.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek