Kis SZINes a backstage-ből

2012/08/23  ·   Általános   ·  koncert.hu

A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, a fesztiválozók már akkor tudták, milyen különleges hangulatot kínál a Tisza-parti strandolás és a zene elegye. A SZIN némi szünet után 2003-ban indult el újra: azóta műfajtól függetlenül minden hazai és határontúli muzsikus, illetve minden zeneimádó nyárvégi zarándokhelyévé vált. A gondos odafigyeléssel összeállított zenei programnak köszönhetően az elmúlt években többek között a Cure, Kelis, a Kosheen, Diana King, az Apollo 440, az Alphaville és The Tarantinos is megfordult a négynapos fesztiválon.

Kis SZINes  a backstage-ből

Ebben az évben tovább nő a fellépő küldföldi vendégek száma, és ezzel együtt a kívánságlitsa is, amellyel a sztárok előállnak.

Sian Evans és csapata például már alig várják, hogy sok év után visszatérhessenek a Szegedi Ifjúsági Napok nagyszínpadára. Nyilván emlékeznek még a mediterrán hangulatú és éghajlatú város adottságaira, így öltözőjükből nem hiányozhat a jég, hogy a koncert után lehűtsék magukat.

A Parov Stelar Band szintén szeret hűsölni: az újdonsült apuka, aki épp ma mutatta be a Facebook-on gyermekét, csapatával együtt rajong a jégkrémért, így azt kértek az öltözőjükbe.

Az amerikai pop-punk csapat, a Yellowcard igazi amerikai cateringet kért: többek között kóla, világos sör és mogyoróvaj szerepel a listájukon, ám a legfontosabb tétel kétség kívül a gyógytea, ami az énekes hangszálait kényezteti szükség esetén.

A németországból érkező André Tannenberger, azaz ATB olyan szobát kért a szervezőktől, ahonnan rálát a városra, és nyugodtan tudja csodálni Szeged szépségét, és persze, ahol csendben tudja kialudni magát.

Nathan „Flutebox” Lee különleges kívánságaihoz sajnos nem fértünk hozzá, ám a fuvolás beatbox feltalálója elárulta, hogy kivételes, extrém show-val érkezik a SZINre.

Te mit kívánnál?


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek