Ma este Színház! után Ma este Koncert?

2013. október 30.  ·   Általános   ·  koncert.hu

A félárú last minute színházjegyeivel ismertté vált startup a főváros Rögtön jövök! mintaprojektjének keretében tartotta meg Budapest legelső pop-up színházi előadását és leplezte le a megújult arculatát a nagyközönség előtt. Ez mind nem lenne annyira érdekes a mi szempontunkból - egyébként de -, viszont a rendelkezésünkre bocsájtott sajtóanyagban azt olvastuk, rövidesen beindítják ugyanezt a projektet - koncertekre szabva.

Ma este Színház! után Ma este Koncert?

A Ma este Színházat Limbacher Tivadar és Szabadkai Attila alapította 2011 decemberében: azóta több, mint százezer nézőt csábítottak színházba a kedvezményes, last minute jegyeikkel. A siker titka, hogy rájöttek: sokan -a mozihoz hasonlóan- csak pár órával az előadás előtt döntenék el, hogy színházba mennek.

A startup az elmúlt két évben gyorsan fejlődött: mára a legtöbb hazai színház fent van a weboldalon, és sokan e last minute kedvezmény miatt kedvelik meg újra a színházbajárást! A két barát hobbiprojektje népszerű és fontos kultúrmisszióvá nőtte ki magát, ám a növekedéssel együtt szükséggessé vált a Ma este Színház! lelkét jelentő weboldal fejlesztése is.

A várakozásokkal ellentétben nem csökkent az eladott színházjegyek száma az előző évhez képest, sőt pár százalékot növekedett is. A last minute színházjegy-piac, melynek létrehozója és egyetlen szereplője a Ma este Színház!, többszörösére növekedett egy év alatt, és már megközelíti a teljes budapesti színházjegy-piac 5%-át, több mint évi 100 000 eladott last minute jeggyel.

Ezen a sikeren felbuzdulva hamarosan elindítják a Ma este Koncert! társoldalukat, ahol értelem szerűen koncertekre lehet majd last minute jegyet vásárolni, szintén online, szintén jelentős kedvezménnyel. Véleményünk szerint a dolog ott lesz érdekes, hogy amíg a színházakban rizikós az előadás előtti percekre bízni a jegyvásárlást, ez a koncerteket tekinve másképpen alakul: a kurrens bulikra már jó előre elfogynak a jegyek, a többi  esetében pedig a helyszíni jegyvásárlás dívik, tehát a szervezők erre az attitűdre építenek erőst, ami miatt nem biztos, hogy odaadják féláron a jegyeket. Mondjuk, a prémiumkategóriás koncertek esetében is előfordulhat, hogy lóg még pár jegy a levegőben, amelyekre le lehetne csapni...  Szóval, minden lehetsége, kíváncsian várjuk a koncertes verziót.


 

 

Szólj hozzá!


Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának évfordulóján

Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának...

Bennington tavaly július 20-án hunyt el. A gyászoló család és barátok rá emlékeznek a szomorú évfordulón.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a Velencei-tónál!

Idén is megrendezik az Ütős Fesztivált a Velencei-tónál: az ingyenes rendezvényre péntektől három napon át várják a közönséget az agárdi szabadstrandon.

Negyedszer is a blues műfajé a Kobuci: jön az Óbudai Blues Fesztivál

A blues nem más, mint életérzés – vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri. A magyar zenekarok mellett hallhatjuk többek között a texasi James...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek