MARK KNOPFLER újra Budapesten!

2012. augusztus 27.  ·   Általános   ·  koncert.hu

A napokban megjelenő Privateering albumhoz kapcsolódik a Dire Straits egykori frontembere 2013-as koncertkörútja, amely 25 európai ország 72 városának érintésével, 2013 áprilisától júliusig fog tartani. A turné június 22-én éri el Budapestet.

MARK KNOPFLER újra Budapesten!

Mark Knopfler mind szakmai, mind kereskedelmi szemszögből tekintve, egyike minden idők legsikeresebb előadóinak, pár hónapja kapta meg például az Ivor Novello Életműdíjat (ez a legnagyobb elismerés zeneszerzők számára).  A többszörös Grammy-díjas énekes és zeneszerző csípős szövegeit és merész gitártechnikáját kombinálva alkotta meg a Dire Straits nagy slágereit,  a Money For Nothing, Sultans Of Swing, Romeo And Juliet vagy a Walk Of Life dalokat. Producerként közreműködött Bob Dylan és Randy Newman albumainál is, csakúgy, mint számtalan filmzenéje esetében.

A Privateering a zenész nyolcadik szólóalbuma, amely 20 új dalt tartalmaz, és az első dupla albuma 35 éves pályafutása során. „Ahogy öregszem, egyre többet írok…” – állítja. „Jobban élvezem az egész folyamatot: írni, stúdióban dolgozni, majd turnéra menni és koncerteket adni. Az egészet élvezem. És már most majdnem bokáig járok az újabb dalokban.” Mark Knopfler és nyolctagú zenekara már alig várja, hogy útnak induljon. „Olyan, mint ha egy csatahajó kapitánya lennék, élvezem ezt a csapatdolgot, ami az úton kialakul.” De az  új anyag mellett az énekes azt élvezi a legjobban, amikor a közönség azokat a dalokat kéri, amelyek az életük részévé váltak. „A régi Dire Straits dalok útjelzőként is szolgálnak sok ember életében. Nyilvánvalóan egy kicsit másképp játszom őket most, mint akkor, így marad értelme számomra és így tudnak életben maradni a koncerteken is, hogy ne váljunk egy rossz paródiává. De vannak olyan dolgok, mint például az ujjgyakorlat a Sultans Of Swing végén, amit mindig ugyanúgy kell csinálni, különben az embereknek nem lesz kerek a világ. Szeretem ezeket a régebbi dalokat is játszani, én írtam őket az emberek meg szeretik hallani – ez ennyire egyszerű.”

Mint minden idők egyik legnagyobb gitárosa, Mark Knopfler több mint 120 millió albumot adott el a Dire Straits korai éveitől mostanáig. Első szólóalbumát 1996-ban jelentette meg Golden Heart címmel, és a XXI. század első évtizedében rögtön hat másik követte:

Golden Heart (1996)

Sailing To Philadelphia (2000)

The Ragpickers Dream (2002)

Shangr-La (2004)

All The Road Running (2006)

Kill To Get Crimson (2007)

Get Lucky (2009)

 

Ráadásul Mark Knopfler nem csupán termékeny szerző, aki úgy tűnik, hogy nem tud leállni a dalírással és a lemezfelvétellel, de intenzíven turnézik is minden albumával Európában és az USA-ban.

Mark Knopfler június 22-i budapesti koncertjére jegyekhez először a hivatalos rajongói klub tagjai juthatnak augusztus 31. és szeptember 3. között. Szeptember 4-én, délelőtt 10 órától indul a teljes körű értékesítés.


 

 

Szólj hozzá!


A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a visszaélésekre

A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a...

Már mi is jeleztük, hogy egyre több áldozata van az átverős jegyárusító oldalaknak. Most a zeneakadméa adott ki egy közleményt ezzel kapcsolatban.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Elárverezik Frank Sinatra hagyatékának egy részét

Elárverezik a két évtizede elhunyt Frank Sinatra és tavaly eltávozott felesége, Barbara hagyatékának egy részét, köztük filmes forgatókönyveket és ékszereket a jövő hónapban New Yorkban – tudtuk meg a Hirado.hu-tól.

1968-2018: Elvis-ünnep lesz Budapesten

Azt mindjárt leírjuk bővebben, mi történt 1968-ban, 2018-ban, közelebbről: november 17-én bazinagy Elvis-buli lesz este héttől a Liget Clubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek