Év koncertje - szavazás

MARK KNOPFLER újra Budapesten!

2012. augusztus 27.  ·   Általános   ·  koncert.hu

A napokban megjelenő Privateering albumhoz kapcsolódik a Dire Straits egykori frontembere 2013-as koncertkörútja, amely 25 európai ország 72 városának érintésével, 2013 áprilisától júliusig fog tartani. A turné június 22-én éri el Budapestet.

MARK KNOPFLER újra Budapesten!

Mark Knopfler mind szakmai, mind kereskedelmi szemszögből tekintve, egyike minden idők legsikeresebb előadóinak, pár hónapja kapta meg például az Ivor Novello Életműdíjat (ez a legnagyobb elismerés zeneszerzők számára).  A többszörös Grammy-díjas énekes és zeneszerző csípős szövegeit és merész gitártechnikáját kombinálva alkotta meg a Dire Straits nagy slágereit,  a Money For Nothing, Sultans Of Swing, Romeo And Juliet vagy a Walk Of Life dalokat. Producerként közreműködött Bob Dylan és Randy Newman albumainál is, csakúgy, mint számtalan filmzenéje esetében.

A Privateering a zenész nyolcadik szólóalbuma, amely 20 új dalt tartalmaz, és az első dupla albuma 35 éves pályafutása során. „Ahogy öregszem, egyre többet írok…” – állítja. „Jobban élvezem az egész folyamatot: írni, stúdióban dolgozni, majd turnéra menni és koncerteket adni. Az egészet élvezem. És már most majdnem bokáig járok az újabb dalokban.” Mark Knopfler és nyolctagú zenekara már alig várja, hogy útnak induljon. „Olyan, mint ha egy csatahajó kapitánya lennék, élvezem ezt a csapatdolgot, ami az úton kialakul.” De az  új anyag mellett az énekes azt élvezi a legjobban, amikor a közönség azokat a dalokat kéri, amelyek az életük részévé váltak. „A régi Dire Straits dalok útjelzőként is szolgálnak sok ember életében. Nyilvánvalóan egy kicsit másképp játszom őket most, mint akkor, így marad értelme számomra és így tudnak életben maradni a koncerteken is, hogy ne váljunk egy rossz paródiává. De vannak olyan dolgok, mint például az ujjgyakorlat a Sultans Of Swing végén, amit mindig ugyanúgy kell csinálni, különben az embereknek nem lesz kerek a világ. Szeretem ezeket a régebbi dalokat is játszani, én írtam őket az emberek meg szeretik hallani – ez ennyire egyszerű.”

Mint minden idők egyik legnagyobb gitárosa, Mark Knopfler több mint 120 millió albumot adott el a Dire Straits korai éveitől mostanáig. Első szólóalbumát 1996-ban jelentette meg Golden Heart címmel, és a XXI. század első évtizedében rögtön hat másik követte:

Golden Heart (1996)

Sailing To Philadelphia (2000)

The Ragpickers Dream (2002)

Shangr-La (2004)

All The Road Running (2006)

Kill To Get Crimson (2007)

Get Lucky (2009)

 

Ráadásul Mark Knopfler nem csupán termékeny szerző, aki úgy tűnik, hogy nem tud leállni a dalírással és a lemezfelvétellel, de intenzíven turnézik is minden albumával Európában és az USA-ban.

Mark Knopfler június 22-i budapesti koncertjére jegyekhez először a hivatalos rajongói klub tagjai juthatnak augusztus 31. és szeptember 3. között. Szeptember 4-én, délelőtt 10 órától indul a teljes körű értékesítés.


 

 

Szólj hozzá!


Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is...

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A BAFTA díjért való versengésben is legyűrte a Bohém Rapszódia a Csillag Születiket

A 72. BAFTA-gálát 2019. február 10-én tartotta meg a Brit Film- és Televíziós Akadémia a Royal Albert Hallban, amelynek keretében kiosztották az akadémia filmdíjait az Egyesült Királyságban 2018-ban bemutatott és az akadémia tagjai által legjobbnak tartott filmek és alkotóik részére.

Chester Bennington egykori zenekara nem akárkiket kért fel énekelni

A Linkin Park egykori frontembere, a 2017 júliusában meghalt Chester Bennington egykori bandája, a Grey Daze újra rögzítette a régi, még Bennington hangjával felvett anyagait – írja az NME-re hivatkozva az Origo.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek