Megújult az FMH

2012. szeptember 07.  ·   Általános   ·  koncert.hu

Ahogy azt a hírhez csatolt eseményben látható videó is illusztrálja (Hungária, 1975), az FMH neve ismerősen cseng minden húsz (harminc) éven felüli koncertjárónak és zenekarnak: több mint hatvan éves múltra tekint vissza, így generációk egymásutánjának kulturális igényét elégítette ki az évtizedek alatt.

Megújult az FMH

Az FMH – mindamellett, hogy a XI. kerület életében is kulcsfontosságú szerepet tölt be – hagyomány - és értékteremtő műhelyként ismert országszerte. A magyar táncházmozgalom az idei évben felkerült az Unesco szellemi örökség listájára, eme siker elérésében az FMH is nagy szerepet vállalt, hiszen Muzsikás gyerek- és felnőtt táncházaival a mozgalom elindulásától a mai napig élő hagyományt teremt. A Területi Művelődési Intézmények Fővárosi Művelődési Háza új épületbe költözött, melyet egész hétvégés rendezvénysorozattal ünnepel. A nyilvánosság számára szeptember 15-16-án nyílik meg az épület, mely FMHáztűznéző címmel a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvényen belül a Kultúrházak.hu programsorozathoz kapcsolódik.  A háznyitó hétvégén kézműves műhelyek, utcazene, művészeti csoportok ingyenes bemutató foglalkozásai várják a szomszédos és a kerületi lakókat, valamint a főváros más részeiből érkező vendégeket. Szombaton este a Classic Beat Band, vasárnap délután a Nosztalgia Klub Szüreti Bálja, este pedig a Falkafolk, Csobán, Greenfields és Csürrentő zenekarok házmegnyitó gyerek-és felnőtt táncháza várja az érdeklődőket. Az ősz további programjai között pedig a Kolompos, Cimbaliband, Muzsikás koncert is szerepel, de az FMH ad majd helyet a XI. Budapesti Big Band Találkozó & Fesztiválnak, november 23-25. között.


Képtár

  • Megújult az FMH kép 6593
  • Megújult az FMH kép 6594
  • Megújult az FMH kép 6596
  • Megújult az FMH kép 6598
 

 

Szólj hozzá!


A fekete humor és a punk kabaré mesterei a Dürerben: The Tiger Lillies!

A fekete humor és a punk kabaré mesterei a Dürerben:...

A fekete humor és az alternatív kabaré a Grammy-díjra is jelölt mesterei november 30-én érkeznek a fővárosba, és a Dürer Kert nagytermét...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Az megvan, hogy szombaton Beethovent játszanak a romkocsmákban?

A zene éjszakája - csak klasszikusan címmel Budapest nyolc kedvelt szórakozóhelyén tartanak klasszikus zenei minikoncerteket szombaton késő délutántól éjfélig.

Nagy Feró és a Beatrice ingyenes koncertet ad Siófokon

Idén először rendeznek Márton-napi Libadalmat Siófokon. A háromnapos ingyenes fesztivál egyik fő fellépője a Beatrice lesz, amely idén ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek