Megújult az FMH

2012. szeptember 07.  ·   Általános   ·  koncert.hu

Ahogy azt a hírhez csatolt eseményben látható videó is illusztrálja (Hungária, 1975), az FMH neve ismerősen cseng minden húsz (harminc) éven felüli koncertjárónak és zenekarnak: több mint hatvan éves múltra tekint vissza, így generációk egymásutánjának kulturális igényét elégítette ki az évtizedek alatt.

Megújult az FMH

Az FMH – mindamellett, hogy a XI. kerület életében is kulcsfontosságú szerepet tölt be – hagyomány - és értékteremtő műhelyként ismert országszerte. A magyar táncházmozgalom az idei évben felkerült az Unesco szellemi örökség listájára, eme siker elérésében az FMH is nagy szerepet vállalt, hiszen Muzsikás gyerek- és felnőtt táncházaival a mozgalom elindulásától a mai napig élő hagyományt teremt. A Területi Művelődési Intézmények Fővárosi Művelődési Háza új épületbe költözött, melyet egész hétvégés rendezvénysorozattal ünnepel. A nyilvánosság számára szeptember 15-16-án nyílik meg az épület, mely FMHáztűznéző címmel a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvényen belül a Kultúrházak.hu programsorozathoz kapcsolódik.  A háznyitó hétvégén kézműves műhelyek, utcazene, művészeti csoportok ingyenes bemutató foglalkozásai várják a szomszédos és a kerületi lakókat, valamint a főváros más részeiből érkező vendégeket. Szombaton este a Classic Beat Band, vasárnap délután a Nosztalgia Klub Szüreti Bálja, este pedig a Falkafolk, Csobán, Greenfields és Csürrentő zenekarok házmegnyitó gyerek-és felnőtt táncháza várja az érdeklődőket. Az ősz további programjai között pedig a Kolompos, Cimbaliband, Muzsikás koncert is szerepel, de az FMH ad majd helyet a XI. Budapesti Big Band Találkozó & Fesztiválnak, november 23-25. között.


Képtár

  • Megújult az FMH kép 6593
  • Megújult az FMH kép 6594
  • Megújult az FMH kép 6596
  • Megújult az FMH kép 6598
 

 

Szólj hozzá!


Negyedszer is a blues műfajé a Kobuci: jön az Óbudai Blues Fesztivál

Negyedszer is a blues műfajé a Kobuci: jön az Óbudai...

A blues nem más, mint életérzés – vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tópart, fehér homok, naplemente, parti – a városhatártól egy ugrásra

A Gold Record berkeibe tartozó Dj-k összefogtak azért, hogy hétköznap is meglegyen a nyaralás-feeling... Mindehhez még útlevélre sincs szükség, csak Budakalászig kell eljutni.

A terápiás okoskerékpáron a bringás komponálja a zenét

Pancsa Emeséről a Kreativ.hu-n olvastunk: évek óta azon dolgozik, hogy olyan eszközöket tervezhessen, amitől egy kicsit mindenkinek jobb lehet a világ. A TEMPO elnevezésű okosbringával például pedálozás közben lehet zenét komponálni az edzéshez, de fejlesztést igénylő gyerekek, fiatalok is használhatják az eszközt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek