Év koncertje - szavazás

Megújult az FMH

2012. szeptember 07.  ·   Általános   ·  koncert.hu

Ahogy azt a hírhez csatolt eseményben látható videó is illusztrálja (Hungária, 1975), az FMH neve ismerősen cseng minden húsz (harminc) éven felüli koncertjárónak és zenekarnak: több mint hatvan éves múltra tekint vissza, így generációk egymásutánjának kulturális igényét elégítette ki az évtizedek alatt.

Megújult az FMH

Az FMH – mindamellett, hogy a XI. kerület életében is kulcsfontosságú szerepet tölt be – hagyomány - és értékteremtő műhelyként ismert országszerte. A magyar táncházmozgalom az idei évben felkerült az Unesco szellemi örökség listájára, eme siker elérésében az FMH is nagy szerepet vállalt, hiszen Muzsikás gyerek- és felnőtt táncházaival a mozgalom elindulásától a mai napig élő hagyományt teremt. A Területi Művelődési Intézmények Fővárosi Művelődési Háza új épületbe költözött, melyet egész hétvégés rendezvénysorozattal ünnepel. A nyilvánosság számára szeptember 15-16-án nyílik meg az épület, mely FMHáztűznéző címmel a Kulturális Örökség Napjai országos rendezvényen belül a Kultúrházak.hu programsorozathoz kapcsolódik.  A háznyitó hétvégén kézműves műhelyek, utcazene, művészeti csoportok ingyenes bemutató foglalkozásai várják a szomszédos és a kerületi lakókat, valamint a főváros más részeiből érkező vendégeket. Szombaton este a Classic Beat Band, vasárnap délután a Nosztalgia Klub Szüreti Bálja, este pedig a Falkafolk, Csobán, Greenfields és Csürrentő zenekarok házmegnyitó gyerek-és felnőtt táncháza várja az érdeklődőket. Az ősz további programjai között pedig a Kolompos, Cimbaliband, Muzsikás koncert is szerepel, de az FMH ad majd helyet a XI. Budapesti Big Band Találkozó & Fesztiválnak, november 23-25. között.


Képtár

  • Megújult az FMH kép 6593
  • Megújult az FMH kép 6594
  • Megújult az FMH kép 6596
  • Megújult az FMH kép 6598
 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek