Sör és zsíros deszka: 45 éves a Benkó Dixieland klub!

2012. október 15.  ·   Általános   ·  koncert.hu

Az országnak két igen híres és kitartó klubja van, az egyik a Depech Mode Klub a Pecsában, a másik a Benkó Dixieland Klub a Pinceszínházban. Ez utóbbi azonban utcahosszal nyer a maga mögött tudott évek számában…

Sör és zsíros deszka: 45 éves a Benkó Dixieland klub!

A Benkó Dixieland klub ugyanis 1967. október 18-án indult a Pinceszínházban, a Török Pál utca 3. szám alatt. A nyitórendezvény óta eltelt 45 évben körülbelül 1500 klubestet tartottak töretlen sikerrel a jazzrajongók örömére. A 60-as évek óta hagyományosan az együttes műsora 18.30-tól 21.15-ig tart két szünettel, a büfében mindig kapható több fajta sör és zsíros kenyér, az élő zenét és a jó hangulatot a Benkó Dixieland Band szolgáltatja. A Benkó Dixieland klub a világ egyetlen olyan tradicionális klubja, amely megalakítása óta megszakítás nélkül, egy zenekar fellépésével, számtalan jazz világsztár és együttes vendéglátásával otthont ad a dixie muzsika kedvelőinek, szórakoztatja a jazz muzsika szerelmeseit. Olyan hírességek léptek fel többek között az elmúlt 45 évben a Benkó Dixieland Band vendégeként, mint Buddy Tate, Joe Newman, Harry Sweet Edison, Eddy Davis, Cynthia Sayer, Fatty George, Milt Jackson, Ernestine Anderson, Tony Trischka, Buddy Wachter, és Warren Washé.

Boldog születésnapot a klubnak, és a fennállása 55. évfordulóját ünneplő zenekarnak!


Képtár

  • Sör és zsíros deszka: 45 éves a Benkó Dixieland klub! kép 7221
 

 

Szólj hozzá!


60 millióért kelt el Prince ikonikus sárga gitárja

60 millióért kelt el Prince ikonikus sárga gitárja

A rajongóknak lehetősége volt egy aukció keretein belül megvásárolni a zenész értéktárgyait. Az eseményre New Yorkban, a Hard Rock Caféban...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

BFZ à la carte!

Hasznos újdonsággal jelentkezik a Fesztiválzenekar: idén először a bérletek és szólójegyek mellett a közönség Szabad bérletet is vásárolhat Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar 2018–19-es szezonjára. BFZ à la carte, vagyis magunk válogathatjuk össze, milyen koncertek szerepeljenek bérletünkben.

Fekete István (ex-Carbonfools) akusztik lesz a TRIP teraszon

Fekete István, a Carbonfools és a V.U.K. egykori gitárosa Kartonpapír Bolyongó című lemezét mutatja be egy szál akusztikus gitárra és énekre hangszerelve.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek