Év koncertje - szavazás

Sör és zsíros deszka: 45 éves a Benkó Dixieland klub!

2012. október 15.  ·   Általános   ·  koncert.hu

Az országnak két igen híres és kitartó klubja van, az egyik a Depech Mode Klub a Pecsában, a másik a Benkó Dixieland Klub a Pinceszínházban. Ez utóbbi azonban utcahosszal nyer a maga mögött tudott évek számában…

Sör és zsíros deszka: 45 éves a Benkó Dixieland klub!

A Benkó Dixieland klub ugyanis 1967. október 18-án indult a Pinceszínházban, a Török Pál utca 3. szám alatt. A nyitórendezvény óta eltelt 45 évben körülbelül 1500 klubestet tartottak töretlen sikerrel a jazzrajongók örömére. A 60-as évek óta hagyományosan az együttes műsora 18.30-tól 21.15-ig tart két szünettel, a büfében mindig kapható több fajta sör és zsíros kenyér, az élő zenét és a jó hangulatot a Benkó Dixieland Band szolgáltatja. A Benkó Dixieland klub a világ egyetlen olyan tradicionális klubja, amely megalakítása óta megszakítás nélkül, egy zenekar fellépésével, számtalan jazz világsztár és együttes vendéglátásával otthont ad a dixie muzsika kedvelőinek, szórakoztatja a jazz muzsika szerelmeseit. Olyan hírességek léptek fel többek között az elmúlt 45 évben a Benkó Dixieland Band vendégeként, mint Buddy Tate, Joe Newman, Harry Sweet Edison, Eddy Davis, Cynthia Sayer, Fatty George, Milt Jackson, Ernestine Anderson, Tony Trischka, Buddy Wachter, és Warren Washé.

Boldog születésnapot a klubnak, és a fennállása 55. évfordulóját ünneplő zenekarnak!


Képtár

  • Sör és zsíros deszka: 45 éves a Benkó Dixieland klub! kép 7221
 

 

Szólj hozzá!


Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az Omega és a Creedence Clearwater Revival (?)

Bazinagy emlékbuli lesz Őriszentpéteren: fellép az...

Egy Facebook-bejegyzésből tudtuk meg, hogy Woodstock 50. évfordulójára Őriszentpéteren egy megabulival készülnek augusztus 17-én.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ha addig több előadót nem zárnak ki, kész A DAL szombati döntőseinek listája

Döntőjéhez érkezett A Dal 2019, szombaton kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből melyik mű nyeri el a Magyarország legjobb dala címet.

Férfiuralom van a toplistákon

A nemek közötti szakadékra mutatott rá a BBC kutatása, amely szerint a tavalyi toplistás popzenei számok előadói között háromszor annyi férfi volt, mint nő.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek