Év koncertje - szavazás

Űrkiképző központ a Szigeten - és ez nem vicc

2013. július 09.  ·   Általános   ·  koncert.hu

"Lőjetek ki az űrbe..."- szoktuk volt mondogatni, és az van, hogy ez most valaki számára valóság lehet - 33 évvel az után, hogy az első és eleddig egyetlen magyar, Farkas Bertalan a csillagok között járt.

Űrkiképző központ a Szigeten - és ez nem vicc

A dolog elég szövevényes, de azért megpróbáljuk elmondani. Először is van ez a márka, ez a pasis izé, amit a marketingesük állandóan a csajozós jelzővel illetett a sajtóbemutatón, s amitől az emberek egy részét kiverte a víz, de alaposan megseozta a beszédét, mert minden 2. mondatba beillesztette. Így a tudósító minden 2. mondatnál, valamint egy idő után minden olyan kifejezésnél, ami csaj-jal kezdődött, összerándult. Szóval. Van ennek a cuccnak egy reklámja, ami azt próbálja a szánkba rágni, hogy egy csajt (ááááá) hiába ment meg az élete kockáztatásával a fess tűzoltófiú, amaz úgyis az asztronautát fogja választani, aki éppen akkor véletlenül arra jár.

Hogy kikerekítsék ezt az egész űrhajósos-csajozós (áááá) sztorit, felvállalták - ami a csajozós duma ellenére felettébb tiszteletre méltó akció -, hogy a világ minden tájékáról érkezett 23 embert kilőnek az űrbe. De tényleg. És ezt most ne úgy képzeljétek, hogy bepakolják őket egyetlen gépbe, a fenét: egyesével, mivel az űrrepülőgép mindössze 2 személyes, és valakinek vezetnie is kell. Szóval, elég sok üzemanyag elmegy, mire mindenkit fölcipelnek és visszahoznak.

Persze, ez nem olyan dolog, hogy gyere, csajozós (ááá) fiú, viszlek egy kört - megfelelő előkészítés is kell hozzá, mert nem mindenki bírja a 4-5 G nyomást, már ami a visszautat illeti. Februárban kezdődött a kiválasztás, boldog boldogtalan jelentkezhetett, aki aztán elég szavazót gyűjtött magának és teljesítette a promóció meglehetősen reklámízű feladatait, de hát istenem, ha már ennyi lóvét rászánnak az űrhajókázásra, legyen valami haszna is. Így aztán keletkezett is 14 axe-tronauta-jelölt. Egyébként lehet rájuk fogadni, meg lehet őket nézni, köztük van Karmatronic is, aki még dalt és klipet is készített ez alkalomra.

Itt csúszik be a képbe a Sziget, ugyanis ott lesz a Közép-Európai Kiképző Tábor, ahová a mi 14 magyarunkon kívül még 38 külhoni is csatlakozik. Egyébként 62 országból mintegy 500 ezren regisztráltak globálisan, s ötezer felett van a magyar jelentkezők száma is. (Farkas Bertalant  1977-ben 100 ember közül választották ki.) Országonként egy ember megy tovább Amerikába, pontosabban Orlandóba, ahol a Nemzetközi Űrtábor lesz.

Nos, ahhoz, hogy valaki jó eséllyel pályázzon erre a bizonyos egy helyre, egyrészt meg kell felelnie a kecskeméti repülőközpontban végzett orvosi vizsgálatokon, majd utána helyt kell állnia a Szigeten található táborban rá váró mindenféle tortúrán is, plusz még az elméleti teszteken is virítania kell. Még mindig könnyebb feladat ez, mintha elő kellene teremtenie a kiképzéshez és az űrutazáshoz szükséges 115 ezer eurót...

Farkas Bertalan ugyan kicsit elvette a kedvüket azzal, hogy elárulta: senki sem fog lebegni a bazinagy súlytalanságban, mert gondosan le lesznek szíjazva, de 60 perc a világűrben még gúzsba kötve is minden bizonnyal feledhetetlen élmény lesz.

A jó hír az, hogy bár a kiválasztás már lezárult, még nincs semmi veszve, mert a Sziget Köztársaság mint önálló állam kapott egy db lehetőséget: egy embert ők is indíthatnak a megmérettetésen. Ez az ember még nincs meg... Azok közül választják majd ki, akik feltöltik a megfelő helyre a fotójukat, amelyen éppen a Sziget Köztársaság zászlaját tűzik ki a leglehetetlenebb helyekre.

Arra kérdésre, hogy mi van akkor, ha csaj (áááá) lesz a kiválasztott, keletkezett némi zavar, ugyanis a szlogenjük az, hogy "Indulj el férfiként, térj vissza hősként!", de mivel a márka a pasikat célozza meg, eléggé kizárt, hogy nő nyerjen, bár ezt a diszkrimináció esetleges vádja miatt nem nagyon lehet hangoztatni.

Szóval, reklám ide vagy oda, ez azért páratlan lehetőség lesz 23 ember számára, s a többieknek most az a dolguk, hogy erőst drukkoljanak: 33 év után újra legyen magyar az űrben. Zűrben már úgyis elég sok van.

Elmondása szerint Farkas Bertalan még sosem járt a Szigeten, viszont Gerendai Károly sem az űrben - tehát egyenlő esélyekkel indul mindkettő a másik pályáján:)

 


Képtár

 • Űrkiképző központ a Szigeten - és ez nem vicc kép 15313
 • Űrkiképző központ a Szigeten - és ez nem vicc kép 15314
 • Űrkiképző központ a Szigeten - és ez nem vicc kép 15315
 • Űrkiképző központ a Szigeten - és ez nem vicc kép 15316
 • Űrkiképző központ a Szigeten - és ez nem vicc kép 15317
 • Űrkiképző központ a Szigeten - és ez nem vicc kép 15318
 • Űrkiképző központ a Szigeten - és ez nem vicc kép 15319
 • Űrkiképző központ a Szigeten - és ez nem vicc kép 15320
 • Űrkiképző központ a Szigeten - és ez nem vicc kép 15321
 • Űrkiképző központ a Szigeten - és ez nem vicc kép 15322
 • Űrkiképző központ a Szigeten - és ez nem vicc kép 15324
 • Űrkiképző központ a Szigeten - és ez nem vicc kép 15325
 • Űrkiképző központ a Szigeten - és ez nem vicc kép 15326
 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek