Visszanyerheted a bérleted árárt!

2013/07/08  ·   Általános   ·  koncert.hu

A Balaton Sound és a Sziget fesztiválokon a szerencsések visszanyerhetik a belépőjegyük árát, nem kell mást tenniük, mint regisztrálni a www.fairplayhungary.hu weboldalon. A játék része a zenei alkotók által indított Fair Play kampánynak.

Visszanyerheted a bérleted árárt!

Egyre többen vannak, akik hisznek abban, hogy a legális forrásokból származó zene – online zeneboltok, streaming szolgáltatások, CD-k, koncertek, fesztiválok – fogyasztása hozzájárul ahhoz, hogy újabbnál újabb dalok szülessenek, szerzők és előadók tűnjenek fel. Ez a zeneipar egészséges fejlődésének kulcsa. A CD-eladások visszaesése miatt ma már 2000 eladott példány kell egy aranylemezhez, ami 20 éve még ötvenszer ennyi eladással volt elérhető. A fizikai eladások szerepét eddig még nem tudta átvenni az internetes értékesítés, de ebben az utóbbi évben komoly fordulat állt be. Immár Magyarországon is reális áron érhetők el a letöltéses vagy előfizetéses online zenei szolgáltatások.

A ProArt által indított FairPlay kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a zenészi, alkotói, előadói munka elismerésének kérdésére, és valamilyen módon támogassa azokat a zenefogyasztó „fairplayereket”, akik magukénak érzik ezt az ügyet. A hazai zeneipar meghatározó elemei a könnyűzenei fesztiválok, így a kampányban is kiemelt szerep jut ezeknek. A Balaton Sound és a Sziget fesztiválokon megjelennek a FairPlay aktivistái, a szerencsés fesztiválozók pedig visszanyerhetik a belépőjegyük árát. 

Aki fontosnak érzi, hogy kifejezze a FairPlay kezdeményezés iránti támogatását, annak nem kell mást tennie, mint regisztrálni a www.fairplayhungary.hu weboldalon. A játékban való részvételhez feltétel a fesztiválbelépő megvásárlásának igazolása: számlával, nyugtával vagy a karon lévő sértetlen karszalaggal. Sorsolás a Balaton Sound és a Sziget végét követően egy-egy héttel.


 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek