Azok a csodálatos Gallagher fiúk

2019/12/25  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Az Oasis megalakulása óta szinte folyamatosan áll a bál Liam és tesója, Noel között. Állítólag egyetlen pont van az életükben, amikor képesek normális kooperációra, az a karácsony: ilyenkor édesanyjuk kedvérért elássák a csatabárdot. Azonban idén megtörténhet, hogy megnyúlik a békeidő... Bár vannak kétségeink.

Azok a csodálatos Gallagher fiúk

A címünk az "Azok a csodálatos Baker fiúk" filmre utal, amelyben egy bárzongorista testvérpár (a valóságban is testvérek: Jeff és Beau Bridges) végighaknizza Amerika összes hoteljét, s amikor nem nagyon megy a biznisz, felvesznek egy énekesnőt (Michelle Pfeiffer). A bajok ekkor kezdődnek...

Az Oasis mindezidáig több mint 70 millió albumot adott el világszerte és 8 listavezető számuk volt Nagy-Britanniában. Noel Gallagher szerezte a zenekar számainak nagy részét és szólógitározott, öccse, Liam a frontember szerepét töltötte be.

Több Guinness-rekordot is tartanak (a leghosszabb ideig brit top-10-ben játszott dal, a leghosszabb ideig a top-75-ben ragadó dal/album), s noha ilyen kategória nem létezik, az is kuriózum, hogy feloszlásuk után egy évvel kapták meg az „elmúlt 30 év legjobb albuma” díjat a 2010-es Brit Awards-on. Plusz többet szerepeltek a sajtóban, mint a királyi család...

A mélyben lapuló konfliktusaik 2009. augusztus 28-án Párizsban törtek – ismételten – a felszínre, s ez a kirohanás véglegesnek minősült: néhány perccel a Rock en Seine fesztiválbeli fellépésük előtt az öltözőben annyira összevesztek, hogy Noel azonnal elhagyta a zenekart. Ezek után az Oasis lemondta az európai koncertturné folytatását. (Azóta kb. évente felröppen a hír, hogy újra összeállnak.)

Liam Gallagher máig azzal vádolja bátyját, hogy miatta széledt szét a banda. Azonban az ő arroganciáját és nagyképűségét látva Kanye West csak egy szánalmas epigonnak tűnik –  írta anno róla az Index. Azt is írják ebben a cikkben, hogy az Osais-sztori egy öntörvényű macska és egy folyton figyelmet követelő kutya története :)

S hát azóta sincsenek túl jóban, valami mindig van, amin össze tudják rúgni a port, ha átnyálaznánk a velük kapcsolatosan megjelent híreket, bőven találnánk nyomát  testvérharcnak, esetenként a szó szoros értelmében... Káin és Ábel a karácsonyfa alatt állítólag képesek kibírni, hogy ne öljék meg egymást, de van itt még egy dolog.

Liam eléggé becsvágyó: legutóbb arról adtunk hírt, hogy nagyon szeretné megszerezni a Bond-film főcímdalát. Ezt még meg tudja tenni a tesója nélkül, azonban azt, hogy az Oasis fellépjen az idei Glastonburyn – nehezen. Mint a belinkelt cikkünkben is írtuk, a fesztivál idei legnagyobb neve Paul McCartney. Liam Gallagher pedig a Beatles 1967 és 1970 közötti időszakáról forgatott volna filmet... Szóval nagy szó lenne mindenki számára, ha fellépnének a Worthy farmon. Kérdés, mit szól ehhez a tesó...

Noel egyszer azt nyilatkozta a Daily Starnak, hogy ha valaki lepakol eléjük 20 millió fontot az asztalra, akkor végülis hajlandóak felmenni a színpadra öccsével. Egyszer.

A Glastonburyn nem is kell többször... Kérdés, szánnak-e ekkora összeget a szervezők Nagy-Britannia és a világ egyik egykoron legbefolyásosabb zenekarára...

Karácsony alkalmából küldjük nekik a már emlegetett dalukat, hátha segít :)

 

Oasis, Liam Gallagher, Noel Gallagher, Glastonbury

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek