Dave Grohl zakója, Lady Gaga bocsánatkérése, rappergyilkosság – hírek a nagyvilágból

2019/01/13  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Bár azt érzékeljük, hogy a zene világának hírei így, év elején kissé visszafogottan csordogálnak, az élet nem áll meg, a zenészekkel azért történnek dolgok. Nem mindig jók.

Dave Grohl zakója, Lady Gaga bocsánatkérése, rappergyilkosság – hírek a nagyvilágból

A Foo Fighters frontembere például zakózott egy rendeset, de szerencsére nem ismétlődött meg a 2015-ös eset, akkor egy göteborgi koncert közben Dave Grohl leesett a színpadról és eltörte a lábát (még a hordágyról is beszélt a közönséghez), de egy órás gipszelési szünet után folytatódott a buli. Most is ez történt, de ezútal nagyobb baj nélkül megúszta. A Szigeten, reméljük, baj nélkül lemegy majd a buli :)

A hír forrása

 

Lady Gaga fizikálisan szerencsére jól van, azt mi is megírtuk, hogy gyógyíthatatlan betegésben szenved. Gyógyír, hogy Bradley Cooperrel közös filmje, a Csillag születik szépen menetel, s bár a Golden Globe-on nem hozták el a legjobb filmek járó díjat, az Shallow című dala elnyerte a legjobb eredeti dalnak járó díjat. Most éppen azzalé került fel a bulvárlapok oldalára, hogy törölte egy számát, amelyért bocsánatot is kért. No nem annak színvonala miatt, hanem azért, mert így kívánt elhatárolódni R. Kellytől, akit most szexuális bántalmazással vádolnak. Közös daluk, a „Do What You Want” már el is tűnt a világhálóról.

A hír forrása

Van egy másik törléses hírünk is, de abban nem egyetlen dalról van szó: Lil Uzi Vert rapper közzétette, hogy visszavonul. Elvileg 2019-ben érkezett volna második nagylemeze, de a rapper bejelentte, hogy elege van mindenből, visszavonul, és törli eddigi felvételeit. Egyelőre még elérhetők.

A hír forrása

A másik rapperes hírünk sajson tragikus végkifejletű: agyonlőtték az első, melegségét felvállaló Puerto Ricó-i rappert, Kevin Fretet. Fret a főváros, San Juan Santurce kerületében motorozott, amikor nyolcszor rálőttek. Fret a latin trap stílus feltörekvő képviselője volt, de melegsége miatt állandó támadások célpontja volt. A hivatalos közlemény szerint a gyilkosság indítékai nem ismertek.

A hír forrása

S ha már a másság... Az Eurovízióra Franciaország Bilal Hassanit delegálja. Nem, eddig mi sem hallottunk róla. De még messze nem kezdődött el a versengés nemzetközi szinten, már kapja az ívet: "A fent nevezett személy bár férfiként született, nőnek néz ki, természetesen homoszexuális, és szerencsére nem holmi tősgyökeres francia, hanem marokkói származású" – írja egy magyar portál, amely cikkének azt a címet adta, hogy "Megvan az Eurovízió idei győztese!", utalva ezzel Conchita Wurstra és Dana Internationalra.  Meglátjuk. A dala nem annyira meggyőző, a többivel csak említésszinten foglalkozunk.

 

 

Sziget 2019, Foo Fighters, Dave Grohl, Lady Gaga, Lil Uzi Vert, Kevin Fret, Bilal Hassani

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek