Menopauza 1170x180

Ennyi pénzt még sosem adtak Beatles-hangszerért

2024/05/31  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Egymilliárdért adták el John Lennon 50 év után megkerült gitárját – írta meg a 24.hu.

Fotó: YouTube

A gitár persze több szempontból is különleges darab: egyrészt Lennon ezen játszotta a You’ve Got To Hide Your Love Away című dalt a Help!-filmben, másrészt az ehhez kapcsolódó lemez felvételén is használta. Mindemellett az is hozzájárulhatott az ár felsrófolásához, hogy a hangszert fél évszázadon át elveszettnek hitték, míg szokás szerint egy fiókban, ládában, padláson rá nem bukkant valaki.

A 12 húros akusztikus gitár 2,9 millió dollárért kelt el egy New York-i telefonos árverésen. Ennyit még soha nem fizettek Beatles-tag hangszeréért, a korábbi rekordot Lennon egy másik akusztikus gitárja tartotta (2,4 millió dollár), amit Ringo Starr dobfelszerelése követett (2,2 millió dollár) – írja a 24.hu.

 

 

A Kobuciban bukkan fel a pasi, aki megtalálta Paul McCartney elveszettnek hitt első basszusgitárját

 

John Lennon, Beatles, gitár, aukció

 

 

Szólj hozzá!


Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk  – a Sum 41 Budapesten is elköszön a rajongóktól

Ez legyen a legjobb show, amit valaha csináltunk – a...

A kétezres évek egyik legmeghatározóbb pop-punk zenekara tavaly úgy döntött, befejezik a közös zenélést, és a rajongóktól egy ütős dupla...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Visszatér a Pantera Budapestre

A legendás heavy metál banda bejelentette 2025 eleji európai turnéját, amely január 21-én kezdődik Helsinkiben, majd folytatódik többek között Stockholmban, Amszterdamban, Berlinben, Párizsban, Budapesten február 3-án lépnek fel az Arénában.

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
Új koncertek