Menopauza 1170x180

Ez már hányadik botrány, amióta Zámbó Jimmy meghalt...?

2018/11/19  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

Már annyiszor elhatároztuk, hogy megnézünk egy X-faktort, de valahogy nem ugrottuk meg a feladatot, az első öt perc kifogott rajtunk. A mostani balhéról is a Blikkből értesültünk.

A fotón a Ricky and the Drunken Sailors (RTL)

A Blikk ugyanis megtudta, hogy Zámbó Jimmy családja és a zeneszerző megtiltotta a RTL Klubnak, hogy a tehetségkutatóban felcsendüljön a 2001-ben elhunyt Király egyik legismertebb dala.

A számot a Ricky and the Drunken Sailors adta volna elő az első élő show-ban szombaton, rockabilly stílusban, de ehhez sem az egyik zeneszerző, Pásztor László, sem Zámbó Jimmy özvegye nem bólintott rá.

"A műsor történetében még nem esett meg ilyen" – kommentálta a Blikk szerint az esetet Verebély Marcell, az X-Faktor főszerkesztője.

"A műsorral és a stílussal nincs bajom. Azt gondolom, a műfaj és a dal itt most nem találkozott" – nyilatkozta Pásztor László.

A ringbe beszállt Zámbó Jimmy fia, Krisztián is, aki nem érti, miért tiltották le a dalt (ő is jogtulajdonosok közé tartozik):

"Tudom, hogy apunak is tetszett volna a produkció. Én biztos adtam volna engedélyt..." – véleményezte a dolgot.

Az együttes mentora, ByeAlex így sommázta a történetet:

"Elgondolkodtam azon, ha egyszer majd meghalok, végrendelkezem arról, hogy a jogutódaim ne gátolhassák meg a dalaim szabad feldolgozását. Ha huszonéves gyerekek Az én rózsám című dalomat akarják felhasználni és rá akarnak rappelni vagy metálos formában hörögni, az szerintem megtisztelő, és szeretni kell."

Legutóbb a Jimmy-musical kapcsán került címlapokra a család, egyrészt a dalok szerzője, Kaszás Péter nem járult hozzá szerzeményei színpadra viteléhez, másrészt Edit asszonynak nem tetszett a darab. 

Egyébként van olyan zenészünk, aki már életében biztosítva szeretné látni zenei örökségét: nemrég számoltunk be arról, hogy "Második idő" néven ezentúl külön alapítvány gondozza Szörényi Levente majdani hagyatékát.

 

Zámbó Jimmy, X-faktor, Pásztor László, jogtulajdonos, Bye Alex, Ricky and the Drunken Sailors

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek