Kanye West nincs többé

2018/09/30  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A vasárnap reggeli híreket böngészve bukkantunk a 24.hu-n erre a cikkre: Kanye West nevet változtatott, mostantól Ye-nek hívják.

Fotó: The National

A rapper eddig becenévként használta a Ye-t, de mostantól hivatalosan is így hívják. (És ez a címe sorban nyolcadik, nemsokára megjelenő albumának is. Tökéletes ,módja annak, hogy a címét megjegyezzék!) Választását azzal indokolta, hogy a név vallási jelentőséggel is bír – állítása szerint ez a kifejezés szerepel a legtöbbet a Bibliában... (A Ye azt jelenti, hogy te.)

Ezt a videót még az eredeti nevén találtuk meg a YT-on:

Volt már a zenetörténetben egy híres névváltoztatás: 1993-ban Prince a kiadójával történő szakításig feszítette a húrt azzal, hogy kijelentette, ő többé nem PRINCE, és ezentúl egy szimbólumot fog használni a neve helyett. Hát, van némi elképzelésünk arról, mit éreztek a Warner marketingesei... egy kimondhatatlan és leírhatatlan nevű előadót promótálni nem egyszerű feladat. (A vár, amelynek neve ööööööö....) A szimbólum nem igazán váltotta be a hozzáfűzött reményeket, a médiában ugyanis innentől fogva úgy emélegették, hogy „a zenész, akit korábban Prince-nek hívtak” – ami, valljuk be, elég vicces állapot. 2000-ben aztán visszavette a Prince nevet.

A Kanye West-cikk forrása

Másfajta névváltoztatások ennél gyakrabban megesnek, arra gondolunk, amikor valaki még a pályája elején – és nem a kellős közepén – dönt  úgy, hogy másképpen fogják hívni. Katy Perry például Kathryn Hudson néven látta meg a világot – véletlen az egybeesés: nem Kate Hudson színésznő lánya (aki viszont Goldie Hawn lánya...). A névhasonlóság miatt kiadója javasolta a Perry nevet, noha első albuma még Katy Hudson név alatt jelent meg.

Fotó: CBS News

Ha azt mondjuk: Reginald Kenneth Dwight, feltehetően kevés ember tudja majd, kire gondolunk. Pedig ez a következő szupersztár eredeti neve... Ha ízlelgetjük az eredetit, egyetértünk a névváltoztatással :)

Fotó: Alamy

De hogy egy nemrég közölt fotóhoz is visszanyúljunk, itt van mindjárt Stefani Joanne Angelina Germanotta, aki nem Lady Gaga-ként látta meg a világot természetesen... A  név valójában a véletlen műve.Mendzsere írt egy sms-t (akkor még) Stefaninak, benne a »Radio Ga Ga« szavakkal, de valamiért a »Radio« szó átjavítódott »Lady«-re. Stefani pedig azonnal lecsapott rá, és ismét azt tudjuk mondani: élete egyik legjobb döntése volt. Szóval, ez a névtábla eléggé vicces:

A fotóhoz tartozó cikünk itt olvasható

Megjegyezzük, ma egy komplett ország névváltoztatásáról döntenek: A Macedónia és Görögország között létrejött egyezmény értelmében meg kell változtatni Macedónia nevét, hogy ez a dolog végre rendezze a felek között 1991 óta tartó névvitát. Ha a lakosság is elfogadja az egyezséget, Macedóniát a jövőben Észak-Macedóniának fogják hívni... (HVG)

Kanye West, névváltoztatás, YE, Prince, Lady Gaga, Katy Perry, Elton John

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek