Két szobra is lesz Kóbor Jánosnak

2022/02/08  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Blikk azzal kapcsolatban kereste meg az Omega menedzserét, hogy noha halála óta már eltelt két hónap, a zenész hamvai még nem kerültek végső nyughelyükre.

Két szobra is lesz Kóbor Jánosnak

Trunkos András megerősítette, amit már eddig is tudtunk: a zenésznek két búcsúztatója is lesz, hiszen a hamvainak egy részét a Bazilikában helyezik majd végső nyugalomra, a másik felét pedig a Balatonba szórják. Ez utóbbira a menedzser tájékoztatása szerint már megvan az engedély, a budapesti gyászszertartásra pedig még februárban sor kerül. Sem ez, sem a balatoni nem lesz nyilvános.

Ami pedig Mecky emlékét illeti,

"... egy művész már dolgozik a Bátaszék főterén felállítandó, egész alakos álló, és egy másik, Aligán elhelyezendő ülő szobron – mondta el Trunkos András, arról pedig, hogy Kóbor János és az Omega emlékére kegyhelyet terveznek a Balatonnál, itt írtunk.

Azt már a Borsnak mondta el, hogy egy interaktív rock panteont” álmodott meg az Omega emlékére,

"...és annyit elárulhatok, hogy ígéretet már kaptam rá felsőbb körökből."

Trunkos András a lap szerint sok mást is szeretne megvalósítani, de ez közülük a legnagyobb, több milliárd forintos költségvetéssel. A cikkből az is kiderül, hogy a még élő tagok úgy vélik, hogy egy nagyobb zenei fesztivál keretében, már Kóbor János nélkül ugyan, de megünneplik a zenekar 60. születésnapját. Az a terv, hogy „rockzenébe folytják a bánatukat”, és rendeznek egy Woodstock fesztiválhoz hasonló megmozdulást Őriszentpéteren.

A menedzser sokak megnyugtatására közölte, hogy Benkő László emléke is legalább ennyire fontos:

"Benkő Lacinak a Farkasréti temetőben van a végső nyughelye, és gyönyörű, különleges márvány sírkő készül, amelyen lesz egy Hammond orgona, egy szintetizátor és egy szék. Ez Benkő Laci zarándokhelye is egyben" – nyilatkozta a bulvárlapnak.

Itt hívnánk fel ismételten a figyelmet arra a koncertre, amelyet az égi zenekarban játszó magyar zenészek tiszteletére és emlékére rendeznek majd a Papp László Sportarénában 2022. november elsején (képünkön). A fellépők névsora még alakul.

 

Kóbor János, Omega, kegyhely, Balaton, szobor, bazilika

 

 

Szólj hozzá!


Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek