Két szobra is lesz Kóbor Jánosnak

2022/02/08  ·   Bulvár   ·  koncert.hu

A Blikk azzal kapcsolatban kereste meg az Omega menedzserét, hogy noha halála óta már eltelt két hónap, a zenész hamvai még nem kerültek végső nyughelyükre.

Két szobra is lesz Kóbor Jánosnak

Trunkos András megerősítette, amit már eddig is tudtunk: a zenésznek két búcsúztatója is lesz, hiszen a hamvainak egy részét a Bazilikában helyezik majd végső nyugalomra, a másik felét pedig a Balatonba szórják. Ez utóbbira a menedzser tájékoztatása szerint már megvan az engedély, a budapesti gyászszertartásra pedig még februárban sor kerül. Sem ez, sem a balatoni nem lesz nyilvános.

Ami pedig Mecky emlékét illeti,

"... egy művész már dolgozik a Bátaszék főterén felállítandó, egész alakos álló, és egy másik, Aligán elhelyezendő ülő szobron – mondta el Trunkos András, arról pedig, hogy Kóbor János és az Omega emlékére kegyhelyet terveznek a Balatonnál, itt írtunk.

Azt már a Borsnak mondta el, hogy egy interaktív rock panteont” álmodott meg az Omega emlékére,

"...és annyit elárulhatok, hogy ígéretet már kaptam rá felsőbb körökből."

Trunkos András a lap szerint sok mást is szeretne megvalósítani, de ez közülük a legnagyobb, több milliárd forintos költségvetéssel. A cikkből az is kiderül, hogy a még élő tagok úgy vélik, hogy egy nagyobb zenei fesztivál keretében, már Kóbor János nélkül ugyan, de megünneplik a zenekar 60. születésnapját. Az a terv, hogy „rockzenébe folytják a bánatukat”, és rendeznek egy Woodstock fesztiválhoz hasonló megmozdulást Őriszentpéteren.

A menedzser sokak megnyugtatására közölte, hogy Benkő László emléke is legalább ennyire fontos:

"Benkő Lacinak a Farkasréti temetőben van a végső nyughelye, és gyönyörű, különleges márvány sírkő készül, amelyen lesz egy Hammond orgona, egy szintetizátor és egy szék. Ez Benkő Laci zarándokhelye is egyben" – nyilatkozta a bulvárlapnak.

Itt hívnánk fel ismételten a figyelmet arra a koncertre, amelyet az égi zenekarban játszó magyar zenészek tiszteletére és emlékére rendeznek majd a Papp László Sportarénában 2022. november elsején (képünkön). A fellépők névsora még alakul.

 

Kóbor János, Omega, kegyhely, Balaton, szobor, bazilika

 

 

Szólj hozzá!


Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra...

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Iron Maiden elhozza Budapestre a Legacy Of The Beast-showt

A Legacy Of The Beast elnevezésű turné indulása óta a zenekar közel kétmillió rajongónak játszott a világ 39 országában, beleértve a százezer fős Rock In Rio fesztiválfellépésüket is, Brazíliában. Most Magyarországra is elhozzák a show-t.

Dühterápiás hardcore-punk kezelés a Dürerben

Akik egy igazi hardcore-punk buliban vezetnék le az elmúlt időszak felgyülemlett dühét, azoknak szerencséjük van, ugyanis július 7-én a Dürer Kert színpadát a Scowl és a One Step Closer veszi birtokba.

Füstös klubokból indult, mára a legelismertebb koncertszínpadok sztárja: Kurt Elling

A bársonyos hangú és utánozhatatlan eleganciájú énekes SuperBlue címmel ezúttal egy funkos, hiphopelemekkel dúsított albumot készített a gitárfenomén Charlie Hunterrel, amelynek dalait Európában először a budapesti közönség hallhatja élőben július 5-én, a Müpában.
Új koncertek
Máté-passió
Máté-passió
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
Parsifal
Parsifal
Budapest 
YBL209
YBL209
Budapest