Több rajongója van a PASO-nak Mexikóvárosban, mint Szegeden vagy Debrecenben

2020/02/11  ·   Dalsztori   ·  koncert.hu

A Pannonia Allstars Ska Orchesra új dala, a Travelling man az énekes szenvedélyéről szól. Az utazás iránti szeretete olyannyira mozgásban tartja KRSA-t, hogy mostanáig több mint 70 országban járt már. Legutóbb Mexikóban.

Ez lesz abból, ha KRSA a nyakába veszi a világot

A Travelling man refrénjét a PASO dobosa vitte le a próbaterembe, és nem titkoltan KRSA-ról írta. Az énekesnek ugyanis az utazás a szenvedélye: Üzbegisztántól Ghánán át Nepálig rengeteg államban járt, eddig több mint 70 országot látogatott meg. Minden útról órákig tudna mesélni (dokumentálja is őket a személyes és a fotós oldalán, de az egyik legnagyobb élmény épp a legutóbbi kiruccanásán érte, Mexikóban.

"Időnként nézegetjük a statisztikákat a zenekar Facebook-oldalán, hogy lássuk honnan követnek minket a legtöbben – mondja KRSA. A városokra való lebontásban, ahogy az várható is, első helyen Budapest áll, viszont meglepő módon a második Mexikóváros, és csupán a harmadik Szeged, amit Debrecen, majd Pécs követ a sorban. Ráadásul ez egy állandó jelenség, a számok szerint a követőink közel ötöde mexikói. Sokáig nem tudtuk, hogy ez valami tévedés-e, vagy valós dolog, rejtély volt számunkra, hogy miért van olyan sok rajongónk a közép-amerikai országban. Nemrégiben aztán alkalmam adódott, hogy személyesen is a végére járjak a dolognak. Meghívást kaptam egy mexikóvárosi ska fesztiválra, ahol felléptem egy perui zenekarral pár szám erejéig, és elhangzott egy PASO-dal is. Óriási sikere volt. Már a koncert előtt is sokan jöttek hozzám fotózkodni, többek közt saját készítésű PASO-zászlót, pólót és hivatalos bakelitet hoztak aláírni, már napokkal a buli előtt felismertek és interjút készített velem a tévé és a rádió is a fesztiválon. Egészen megható volt ezt a rajongást testközelből tapasztalni egy ilyen, tőlünk oly távoli országban. Amúgy is lenyűgöz a mexikói kultúra (jártunk Frida házában, megnéztük az azték és maja városokat, részt vettünk egy halottak napi, temetőből induló felvonuláson, voltunk maszkos pankrátor meccsen, nyakig merültünk a természetben, ezernyi csodát látva és degeszre ettünk magunkat a helyi finomságokkal), de ez a zenei plusz töltet egészen biztosan feledhetetlenné tette számomra ezt az utat.

A Travelling man dal az azonos című EP-n jelent meg február 4-én. A kislemez tartalmaz még két új számot, illetve a címadó remixét – amit Dr. Dermot készített és Sena is szerepel benne –, valamint annak klipes változatát.

Az EP-ből ízelítőt is ad az együttes február 28-án a Barba Negra Music Clubban, ahol a Kaukázussal együtt fog fellépni egy különleges koncert alkalmával.

 

 

PASO, KRSA, utazás, új klip, Mexikó

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek