10 éve nem fordult elő a Sziget történetében: magyar előadó a Nagyszínpad kiemelt idősávjában. Kitalálod, ki az?

2024/02/01  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

"A Sziget mindig is különös hangsúlyt fektetett a hazai előadók különleges produkcióinak bemutatására a fesztivál szinte összes színpadán, de a Nagyszínpad esti sávjaiba - a közönségünk kívánságlistája alapján - jellemzően nemzetközi előadókat szoktunk meghívni" – nyilatkozta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

Fotó: Sziget Festival Official

Azonban tehetsége, eddigi sikerszériája és elképesztő rajongótábora most az élbolyba tolt egy olyan magyar sztárt, aki méltán foglal helyet a Nagyszínpad kiemelt sávjában.

Szabad a gazda?

Augusztus 8-án Azahriah kiemelt előadóként, az aznapi záróprodukciót megelőző időben, egy „minden extrával megspékelt” koncerttel tér vissza a Szabadság Szigetének nemzetközi porondjára.

Baukó Attila 2022-ben mutatkozott be a Sziget közönségének, koncertjével meghódítva a hazai és nemzetközi közönséget egyaránt. Azóta üstökösként hasított felfelé Magyarország mára már leghallgatottabb előadójának karrierje, hatalmas rajongótábort tud maga mögött a hazai könnyűzenei térben és a telt házas hazai koncertek sora mellett túl van már egy sikeres európai turnén is.

Azahriah idén csupán néhány fesztiválkoncertet ad, de „ezek közül is garantáltan kiemelkedik majd, a minden elképzelhető extrával megspékelt Sziget-fellépés, augusztus 8-án” – ígérik a szervezők.

Bár a Szigetre napijegyek egyelőre még nem kaphatók, az erre a koncertnapra szóló jegyeket már megvehetik Azahriah rajongói, ha nem volt elég nekik a SopronFestes buli –  hónapokig nem lesz látható színpadon, a soproni lesz a pihenő utáni első koncertje –, vagy a tripla Puskás valamelyik (összes?) koncertje.

Sziget 2024, nagyszínpad, Azahriah

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek