2023-ban biztos nem lesz VOLT Fesztivál

2022/11/11  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A szervezők ma közleményükben tudatták a nagyközönséggel, hogy elmarad a VOLT.

FotÓ: Volt Fesztivál/Insta

Azt sajtóértesülésre hivatkozva már júliusban megírtuk, hogy a soproni Volt „nagy-”, a zamárdi Balaton Sound pedig „kismértékben maradt el a várakozásoktól”, a Sziget nyereséggel zárt, és akkor közölték azt is, hogy az amerikai többségi tulajdonos, a Providence Equity Partners a Volt és a Sound jövőjéről a szezon értékelését követően döntenek.

Mostanra megszületett a döntés.

"... már az idei soproni fesztivál is csak jelentős költségmegszorításokkal tudott létrejönni és sajnos, a bizonytalan gazdasági helyzetben jelenleg nincs lehetőségünk a VOLTot olyan színvonalon megszervezni, ahogy azt a közönség korábban megszokta."

1993-ban indult útjára Sopronban a VOLT fesztivál, amely három évtized alatt hazai- és nemzetközi előadók, zenekarok, koncertek százait vonultatta fel A VOLT törzsvendégei jól tudják, hogy az aktuális nagy nevek mellett sok-sok olyan produkció is színpadra lépett már Sopronban, amelyek ma már a hazai popkultúra történelmét jelentik, még úgy is, hogy többen közülük ma is aktívak, a fesztiválok főszereplői. A VOLT első évtizedét bemutató, magenta színű korong kortalan slágereket vonultat fel, olyan klasszikusokat, amelyek közül több bakeliten most jelenik meg először. Pál utcai fiúk, Takcsapda, Sziámi, Európa Kiadó, Quimby és még sokan mások.

2019-ben kilencszázkilencvenmillió forint támogatást kapott a központi költségvetésből a soproni önkormányzat állami és önkormányzati tulajdonban lévő területek közműfejlesztésére.

" A kormány négy ingatlanra vonatkozóan adja a támogatást, amelyek a Sopron és Harka közötti területen helyezkednek el, a Lővér kemping szomszédságában. A beruházás megvalósítását követően a soproni önkormányzat az állami tulajdonú területeket zenei fesztiválok és egyéb városi rendezvények megtartásához használhatja.".

A közleményben idézik Farkas Cipriánt, Sopron város polgármesterét, aki közölte, hogy tudomásul veszik a szervezők döntését. Hangsúlyozta, hogy Sopron városa mindig is szeretettel és támogatóan fogadta be a rendezvényt, és bíznak abban, hogy a nehezebb időszak elmúltával ismét otthont adhatnak ennek a nagymúltú, és sokak által várt fesztiválnak.

Szabó Béla, Magyar Telekom márka és kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, hogy több mint 10 éve főszponzorai a fesztiválnak, és nehéz elképzelni a következő nyarat Telekom VOLT Fesztivál nélkül, de megértik a szervezők döntését. Hozzátette, a következő hónapokban azon dolgoznak majd, hogy valahogyan betöltsék azt az űrt, amit ebben az időszakban az elmaradó fesztivál okoz.

A soproni fesztivált azonban még ne temessük, a pandémia sok dologra megtanított minket, többek között arra is, hogy ami egyszer (kétszer) elmarad, nem biztos, hogy soha többé nem lesz...

 

VOLT fesztivál, elmarad

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek