Szécsi Pál 80

2023-ban biztos nem lesz VOLT Fesztivál

2022/11/11  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A szervezők ma közleményükben tudatták a nagyközönséggel, hogy elmarad a VOLT.

FotÓ: Volt Fesztivál/Insta

Azt sajtóértesülésre hivatkozva már júliusban megírtuk, hogy a soproni Volt „nagy-”, a zamárdi Balaton Sound pedig „kismértékben maradt el a várakozásoktól”, a Sziget nyereséggel zárt, és akkor közölték azt is, hogy az amerikai többségi tulajdonos, a Providence Equity Partners a Volt és a Sound jövőjéről a szezon értékelését követően döntenek.

Mostanra megszületett a döntés.

"... már az idei soproni fesztivál is csak jelentős költségmegszorításokkal tudott létrejönni és sajnos, a bizonytalan gazdasági helyzetben jelenleg nincs lehetőségünk a VOLTot olyan színvonalon megszervezni, ahogy azt a közönség korábban megszokta."

1993-ban indult útjára Sopronban a VOLT fesztivál, amely három évtized alatt hazai- és nemzetközi előadók, zenekarok, koncertek százait vonultatta fel A VOLT törzsvendégei jól tudják, hogy az aktuális nagy nevek mellett sok-sok olyan produkció is színpadra lépett már Sopronban, amelyek ma már a hazai popkultúra történelmét jelentik, még úgy is, hogy többen közülük ma is aktívak, a fesztiválok főszereplői. A VOLT első évtizedét bemutató, magenta színű korong kortalan slágereket vonultat fel, olyan klasszikusokat, amelyek közül több bakeliten most jelenik meg először. Pál utcai fiúk, Takcsapda, Sziámi, Európa Kiadó, Quimby és még sokan mások.

2019-ben kilencszázkilencvenmillió forint támogatást kapott a központi költségvetésből a soproni önkormányzat állami és önkormányzati tulajdonban lévő területek közműfejlesztésére.

" A kormány négy ingatlanra vonatkozóan adja a támogatást, amelyek a Sopron és Harka közötti területen helyezkednek el, a Lővér kemping szomszédságában. A beruházás megvalósítását követően a soproni önkormányzat az állami tulajdonú területeket zenei fesztiválok és egyéb városi rendezvények megtartásához használhatja.".

A közleményben idézik Farkas Cipriánt, Sopron város polgármesterét, aki közölte, hogy tudomásul veszik a szervezők döntését. Hangsúlyozta, hogy Sopron városa mindig is szeretettel és támogatóan fogadta be a rendezvényt, és bíznak abban, hogy a nehezebb időszak elmúltával ismét otthont adhatnak ennek a nagymúltú, és sokak által várt fesztiválnak.

Szabó Béla, Magyar Telekom márka és kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, hogy több mint 10 éve főszponzorai a fesztiválnak, és nehéz elképzelni a következő nyarat Telekom VOLT Fesztivál nélkül, de megértik a szervezők döntését. Hozzátette, a következő hónapokban azon dolgoznak majd, hogy valahogyan betöltsék azt az űrt, amit ebben az időszakban az elmaradó fesztivál okoz.

A soproni fesztivált azonban még ne temessük, a pandémia sok dologra megtanított minket, többek között arra is, hogy ami egyszer (kétszer) elmarad, nem biztos, hogy soha többé nem lesz...

 

VOLT fesztivál, elmarad

 

 

Szólj hozzá!


Manu Delago, a világ legismertebb handpan-játékosa a Hajóra jön

Manu Delago, a világ legismertebb handpan-játékosa a...

Elektro-akusztikus fúzió az A38 Hajón: a handpan szerelmese március 3-án érkezik a fedélzetre a Mad About Lemon trióval.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Érdemes volt négy évet várni James Arthurra

Négy évet kellett várnunk arra, hogy kedvenc X-Faktor győztesünk, James Arthur végre bepótolhassa elmaradt koncertjét, de megérte! Az európai turné utolsó állomásaként igazán kitett magáért az egész produkció. A közönség pedig telt házzal és maximális bulizással hálálta meg James és csapata kedvességét és közvetlenségét.

Nekik találkozni kellett: az idei David Bowie-emlékest témája egy különleges barátság

A nyolc éve elhunyt legendás brit dalszerző, előadó számai március 20-án hangzanak el az újbudai A38 hajón.
Új koncertek
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest