A hazai fesztiválszezont is utolérheti a járvány

2020/03/10  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

A Menedzsmentfórum című, elsősorban gazdasági kérdésekkel foglalkozó portál a Sziget Fesztivál szervezőit faggatta a kialakult helyzetről.

A hazai fesztiválszezont is utolérheti a járvány

A lap Fülöp Zoltánt, a VOLT Fesztivál egyik alapítóját, a Sziget Zrt. fesztiváligazgatóját kérdezte meg a rendezvényeikkel kapcsolatban, miután friss hírek szerint az egyik legnagyobb amerikai fesztivál, a Coachella időpontját pár hónappal későbbre, áprilisról októberre csúsztathatják. Egyelőre ez látható a fesztivál FB-oldalán:

A nyári fesztiválszezon igen sűrű Magyarországon, a fővárosban, Sopronban és a Balaton partján számos rendezvény várja a látogatókat, akik között nagy számban vannak külföldiek, vagyis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kormányzati intézkedések születnek a járvány megfékezésére.

Jelen helyzetben annyit tudunk tenni, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük a hivatalos tájékoztatásokat – közölte a fesztiváligazgató. Megelőző lépésként pontosították a rendezvényeik Általános Szerződési Feltételeiben a rebound-ra, azaz az esemény lemondására, a jegyárak visszatérítésére vonatkozó feltételeket.

"Az előbbiektől eltérően, amennyiben a jelen ÁSZFIV. rész 3. pontjában meghatározott Vis Maior eset miatt valamely hatáskörrel és illetékességgel rendelkező hatóság határozata vagy intézkedése, illetve a Sziget bejelentése alapján a Rendezvény teljes egészében elmarad, vagy a Rendezvény egy vagy több napján semmilyen program és Szolgáltatás sem elérhető, úgy a Sziget a jelen ÁSZF . rész 2. pontja szerinti jegyvásárlási tranzakció eredményeként kiállított Jegy, valamint a Rendezvényen igénybe vehető meghiúsult saját Szolgáltatás díját,vagy ezek időarányos részét visszatéríti." (Forrás)

Erre egyebek mellett azért volt szükség, mert az elmúlt napokban érzékelni lehetett a bérletvásárlásoknál a koronavírus hatását. A fertőzésnek Európában jelenleg leginkább kitett Olaszországból érkeznek főleg olyan jelek, hogy óvatosságból kerülhetik a nagy rendezvényeket a közeljövőben.

Jelen állás szerint tehát egyelőre tovább folyik a nyári fesztiválok szervezése, de a közreműködők igyekeznek felkészülni minden forgatókönyvre.

 

Fotó: edm.com
fesztivál, Sziget Fesztivál, koronavírus-járvány

 

 

Szólj hozzá!


A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon...

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Micimackó állás nélkül az utcán kóborol... – a költészet napja Bornai Tiborral és Karinthy Verával

Aki szereti a verseket, a költészetet az minden év április 11-én biztosan talál egy jó programot ehhez kapcsolódóan. Az idei Magyar Költészet Napján a Csili Művelődési Központban Karinthy Vera és Bornai Tibor Öt Karinthy és én című estjét láthatta a közönség.

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a Bánkitó szervezői is hoztak egy hasonló döntést, igaz, ők csak "arrébb tolják" a fesztivált.
Új koncertek