A rockerek nem vesznek belépőt és nem isznak drága söröket? – Elmarad a Szegedi Nagy Sörfesztivál

2017/09/20  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, szegedma.hu

A szegediek nagyon várták a sörfesztivált, melyet szeptember 28. és október 1. között rendeztek volna, azonban a szervezők a belépőjegyek megszűnésére hivatkozva két héttel az esemény kezdete előtt váratlanul lefújtak mindent.

A rockerek nem vesznek belépőt és nem isznak drága söröket? – Elmarad a Szegedi Nagy Sörfesztivál

Korábban elővételben mintegy 4 ezer forintért, míg a helyszínen majdnem 7 ezer forintért kínálták a jegyeket a Dóm térre, a szeptember végi, négynapos Szegedi Nagy Sörfesztiválra. Fellépett volna a Beatrice Nagy Feróval, a Republic és még sokan mások. A szegedi viszonylatban borsos belépőt részint a város által kért magas bérleti díjjal indokolták, továbbá a zenekarok gázsijával, hiszen állítólag csak a Dóm tér használatáért fizetendő összeg a rendezvény költségvetésének az egyharmadát felemésztette volna.

Az internetes hozzászólások között volt olyan, aki csak egy rossz viccnek hitte az egészet, míg mások az esemény főszervezőit hibáztatták.

„... olyan nehéz lett volna, mondjuk ezt egy 500 forintos belépővel összehozni? Nem lett volna háborgás a magas belépő miatt, de a nép is nagyobb komfortérzettel mozgott volna a rendezvény területén. Engem kifejezetten zavar, amikor ingyenes rendezvényen a kéregetők szinte már zaklatják a népet” – írta egy hozzászóló.

Egy másik hozzászóló vaskos véleménye a történtekről:

„Szóval csinálunk egy sörfesztet, ami jó. Szervezünk egy retro rock bulit, ami megint jó. Összekötjük a kettőt, ami rossz ötlet, mert a sörösöknek nem kell belépő, a rockerek meg nem akarnak drágább söröket. A jegyeket nem veszik és jönnek a panaszok is, szóval újratervezést játszunk, mint a GPS. Aztán 20 nap múlva rájövünk, hogy hoppá, itt nem stimmelnek a számok és ebből semmi se lesz. A kérdésem a következő: a Szegedi Sörfesztivál fájdalmas passiójának melyik állomásán gondolta át valaki a megvalósíthatóságot, a költségeket, a bevételeket meg az egyéb csodás közgazdasági mutatókat? Ha belépő nélkül életképtelen a buli, miért dobták a belépőt? Ha belépőt se vettek elegen, miért nem szervezték kisebbre az egészet? Tisztelet minden sörbarátnak, de ebből a bagázsból még senki nem látott rendezvényt szervezés előtt?”

Azok, akik jegyirodában vásároltak az eseményre belépőt, október 8-ig tudják azokat visszaváltani.

sörfesztivál, Szeged, elmarad, rockerek

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek