Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap

2013. június 26.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ha azt mondom, nagy csinnadrattával nyílt meg az EFOTT, az nem költői túlzás - amit ígértek a szervezők, azt be is tartották: egy rezesbanda vonult ki Zánkafürdő vasútállomásra, hogy zenével kísérje a vonattal érkezőket.

Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap

Hogy miről is szól az első nap, azt itt már részletesen leírtuk. S hogy miként sikerült, arról a fesztiválközpont beszámolóját olvashatjátok el az alábbiakban. Kiküldött fotóriporterünk arról számolt be, hogy mivel még a kánikulában indult el, nincs nála esőkabát és meleg holmi, és ez kissé aggasztja.

Öt kiváló páros, tíz népszerű zenekar – ők voltak a résztvevői a tegnap esti, egyedi összeállítású zenei nyitóshownak, amelynek keretei között összecsapott a nagy múltú és a fiatalabb nemzedék. Az igazi buli hangulatot Gönczi Gábor és zenekara, a Smile Rock Circus alapozta meg, és mire a legendás KFT zenekar a színpadra lépett, a közönség már valósággal tombolt. A hangulatot csak fokozta, amikor becsatlakozott melléjük a fiatalok egyik kedvence az Ivan and the Parazol, akikkel közösen felcsendülhetett a bulik elmaradhatatlan nagy slágere, az Afrika.

A hip-hop- rap műfaj kedvelőinek sem kellett csalódniuk, az Animal Cannibals Hősökkel kiegészített produkciója is igazi zenei csemegének bizonyult, és a kezek ismételten a magasba emelkedtek – „Aki velünk van, az felteszi” – buzdítottak mindenkit a veszprémi rapperek.

Ezután következtek az est egyedüli női szereplői, Kovács Kati és Radics Gigi. A dívák eufórikus hangulatba hozták a fesztiválozókat. Kovács Kati tinédzserlányokat meghazudtoló frissességgel mozgott a színpadon, a Rock and Roller-t a fiatal közönség teli torokból énekelte együtt a különleges hangú énekesnővel, majd a Gigivel közösen előadott régi, Ha legközelebb látlak című sláger is hatalmas sikert aratott.

Ganxsta Zolee-ék éppen ünnepeltek: ezen a napon lett 45 éves a zenekar oszlopos tagja, Big Daddy Laca, akit a közönség hatalmas tapssal köszöntött. A szájhősök a Fekete ló-val indítottak, majd a Boom a fejbét kiáltották a közönség felé, mindezt immáron Majkával és Curtis-szel együtt. Mikor Majkáék egyedül maradtak, belecsaptak a Belehalokba, nem kis sikert aratva.

Az est során utolsónak csapott a húrok közé Nagy Feró és csapata a Beatrice, lengtek a baboskendők, a fesztiválozók eszüket vesztették, amikor felcsendült a nagy kedvenc, az Azok a boldog szép napok, amit a Kowalsky meg a Vegáékkal együtt szólaltattak meg.

A három órás show az est összes fellépője, valamint Gönczi Gábor és zenekara közös éneklésével torkollott a fináléba. A „Nem adom fel”-lel című szám végén az Animal Cannibals tagja, Qka MC a tömegbe vetette magát.

Azóta nem látták...

 


Képtár

  • Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap kép 14720
  • Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap kép 14721
  • Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap kép 14722
  • Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap kép 14723
  • Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap kép 14725
  • Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap kép 14726
  • Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap kép 14727
  • Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap kép 14728
 

 

Szólj hozzá!


Hogy kerül egy rapper egy dzsesszlemezre?

Hogy kerül egy rapper egy dzsesszlemezre?

Egy Berlinben élő amerikai rapper is szerepel Tóth Viktor szaxofonos, zeneszerző új dzsesszlemezén. A LAMU című anyag egy nemzetközi sztárokból...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

14: ennyi fellépővel gazdagodott a Balaton Sound kínálata

Pontosan 14 új fellépővel gazdagodott az idén július 3. és július 8. között Zamárdit teljes egészében elfoglaló Balaton Sound fesztivál, köztük a többszörös visszatérő The Chainsmokers, Jess Glyne, vagy a full koncertes változatban érkező Rudimental.

Az első forduló katasztrofális nézettséget produkált, szombaton jön A Dal 2019 második menete

Újabb 10 versenyműből válogathatjuk ki a nekünk (és persze a szakmai zsűrinek) tetsző 6 szerencsés produkciót, akik tovább menetelhetnek a középdöntőbe.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek