Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap

2013. június 26.  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Ha azt mondom, nagy csinnadrattával nyílt meg az EFOTT, az nem költői túlzás - amit ígértek a szervezők, azt be is tartották: egy rezesbanda vonult ki Zánkafürdő vasútállomásra, hogy zenével kísérje a vonattal érkezőket.

Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap

Hogy miről is szól az első nap, azt itt már részletesen leírtuk. S hogy miként sikerült, arról a fesztiválközpont beszámolóját olvashatjátok el az alábbiakban. Kiküldött fotóriporterünk arról számolt be, hogy mivel még a kánikulában indult el, nincs nála esőkabát és meleg holmi, és ez kissé aggasztja.

Öt kiváló páros, tíz népszerű zenekar – ők voltak a résztvevői a tegnap esti, egyedi összeállítású zenei nyitóshownak, amelynek keretei között összecsapott a nagy múltú és a fiatalabb nemzedék. Az igazi buli hangulatot Gönczi Gábor és zenekara, a Smile Rock Circus alapozta meg, és mire a legendás KFT zenekar a színpadra lépett, a közönség már valósággal tombolt. A hangulatot csak fokozta, amikor becsatlakozott melléjük a fiatalok egyik kedvence az Ivan and the Parazol, akikkel közösen felcsendülhetett a bulik elmaradhatatlan nagy slágere, az Afrika.

A hip-hop- rap műfaj kedvelőinek sem kellett csalódniuk, az Animal Cannibals Hősökkel kiegészített produkciója is igazi zenei csemegének bizonyult, és a kezek ismételten a magasba emelkedtek – „Aki velünk van, az felteszi” – buzdítottak mindenkit a veszprémi rapperek.

Ezután következtek az est egyedüli női szereplői, Kovács Kati és Radics Gigi. A dívák eufórikus hangulatba hozták a fesztiválozókat. Kovács Kati tinédzserlányokat meghazudtoló frissességgel mozgott a színpadon, a Rock and Roller-t a fiatal közönség teli torokból énekelte együtt a különleges hangú énekesnővel, majd a Gigivel közösen előadott régi, Ha legközelebb látlak című sláger is hatalmas sikert aratott.

Ganxsta Zolee-ék éppen ünnepeltek: ezen a napon lett 45 éves a zenekar oszlopos tagja, Big Daddy Laca, akit a közönség hatalmas tapssal köszöntött. A szájhősök a Fekete ló-val indítottak, majd a Boom a fejbét kiáltották a közönség felé, mindezt immáron Majkával és Curtis-szel együtt. Mikor Majkáék egyedül maradtak, belecsaptak a Belehalokba, nem kis sikert aratva.

Az est során utolsónak csapott a húrok közé Nagy Feró és csapata a Beatrice, lengtek a baboskendők, a fesztiválozók eszüket vesztették, amikor felcsendült a nagy kedvenc, az Azok a boldog szép napok, amit a Kowalsky meg a Vegáékkal együtt szólaltattak meg.

A három órás show az est összes fellépője, valamint Gönczi Gábor és zenekara közös éneklésével torkollott a fináléba. A „Nem adom fel”-lel című szám végén az Animal Cannibals tagja, Qka MC a tömegbe vetette magát.

Azóta nem látták...

 


Képtár

  • Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap kép 14720
  • Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap kép 14721
  • Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap kép 14722
  • Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap kép 14723
  • Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap kép 14725
  • Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap kép 14726
  • Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap kép 14727
  • Aki velük van, az felteszi - EFOTT nulladik nap kép 14728
 

 

Szólj hozzá!


Mennyire Balaton? Nagyon!

Mennyire Balaton? Nagyon!

A Pünkösdi nyitóhétvégével hivatalosan is elrajtol a 6. MOL Nagyon Balaton, a májustól-októberig átfogó, nagyfesztiválokat, kulturális...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.

Gyászol a magyar underground

Meghalt Magyar Péter az Európa Kiadó és a Balaton zenekarok egykori dobosa – tette közzé a szomorú hírt a Zoom.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek