Zánka, gyerekek álma: EFOTT 2013

2013. június 07.  ·   Fesztivál   ·  mmi

A szervezőktől piros nyakkendőt kaptunk a sajtótájékoztatón. Olyan idős (vö. fiatal) hölgyek osztogatták, akiknek még csak halvány emléke sem lehet erről a holmiról. De akkor elmondjuk.

Zánka, gyerekek álma: EFOTT 2013

Zánka volt a top, az über, a mindenek felett. Aki jó volt, az mehetett Zánkára. Volt téli tábor, és volt nyári tábor is, ez utóbbit úttörőként nem, csak később, gólyatáborilag ismertem meg. Én túl jó voltam, és a téli tábor sokkal kényelmesebb volt. Reggel ébresztő, este takarodó szólt a hangszóróból, Zánka közepén ég a tűz, effélék, és néha tényleg égett, akkor mindig a Bojtorján együttes jött zenélni. A strand bazimessze volt, legyalogoltuk a lábunkat, a téli tábor ebből a szempontból volt szívás. Az van, hogy szerettem.

Úgyhogy, kedves főiskolás és egyetemista fesztiválozók, tessenek megbecsülni ezt a  helyet, a szüleitek nagy eséllyel eltöltöttek itt egy-két hetet (én egy hónapot...), vigyázzállásban, nyakkendőben, boldogan.

Hogy mindebből mi jut most nektek?

Jó sok koncert, a részletes koncertprogramot itt találhatjátok. Azért kiemelnénk néhány dolgot.

Ott van mindjárt a nulladik nap, amelyen - mindenki rácuppant Gönczi Gábor kifejezésére - ketrecharcot folytatnak majd azok, akik megélték az úttörőt, és azok, akik csak szüleik emlékkönyvében olvastak róla. (Gönczi Gábor egyébként azt is mondta, hogy legyen mindenkinél elegendő anyag, de biztos nem úgy gondolta...) Szóval, összeeresztik Kovács Katit Radics Gigivel, Ganxsta Zolee és a Kartellel szópárbajt vív Majka és Curtis, a KFT-vel az Ivan&The Parazol, Nagy Feró és a Beatrice pedig a Kowalsky meg a Vegával kardozik majd, de az Animal Cannibals-Hősök párosítá is tartogat némi izgalmakat. Szerintem a kannibálok sem voltak már úttörők...kakukktojás. Gönczi Gábor meg úgy jön ehhez az egészhez, hogy zenekara, a Smile Rock Circus adja mindehhez az alapot.

Azt vajon tudjátok-e, mi az EFOTT-ban az első té? Mert az utolsót még mindenki vágja: TALÁLKOZÓ, De előtte? Elárulom: TURISZTIKAI. Az van ugyan, hogy erről a téről az elmúlt években kissé elfeledkeztek, de azt sejtem, ma már annyi fesztivál van, hogy tényleg nem árt, ha van valami arculata és pluszajánlata a dolognak, hogy kitűnjön a sok zenekar a nagyszínpadon, még több pia a szervezetben -egyenfeelingből.

Bringázhattok az Intim Torna Illegállal, szervezett túrákat indítanak a környéken, és aki van olyan bevállalós, hogy bringával jön, annak ingyen tárolják a gépét, csak ne hagyja ott, mint én a sajátomat egyszer a Szigeten. Sportolásra is lesz majd mód, Zánkára költözik a kevés magyarországi BOSSABALL-pálya egyike, hogy teszteltjék, másnaposan vagy aznaposan, kialvatlanul és alvás közben mi történik a fesztiválozóval, ha egy rugalmas, sőt trambulint is magában foglaló alapon megpróbálják a  röplabdát összemosni az akrobatikus futballal. Próbáljátok ki, biztos jó lesz, bár a bemutatón  a hírességek eléggé bénák voltak.

Végezetül álljon itt az úttörők zánkai takaródója, pályahenezítésként Görbe Nóra előadásában.

 

A sajtótájékoztatóról itt találtok fotókat.


 

 

Szólj hozzá!


60 évesen ismét nagyot megy a Gyöngyhajú lány!

60 évesen ismét nagyot megy a Gyöngyhajú lány!

Az Index mozis rovata számolt be arról, hogy a Gyöngyhajú lány melódiái is felcsendülnek Jonah Hill első nagyjátékfilmes rendezésének...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmarad az Alan Parsons Project koncertje!

Az eddig megvásárolt jegyek mostantól visszaválthatók a tervezett koncert dátumaitól számított 30 napig.

Schwartz Dávid a mantrák hálójába került

Le is írta nekünk – meg nektek is –, hogy miért és mégis hogyan :)
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek