Menopauza 1170x180

Az első totálisan akusztikus fesztivál az Ürgemező Dísztónál – igazán menő zenekarokkal

2019/05/23  ·   Fesztivál   ·  Labancz Andrea

Új fesztivál születésének lehetnek szem-, és fültanúi, akik augusztus 1-4. között ellátogatnak Paksra, az első Acustiq Festre, ahol többek közt zenél majd a Hiperkarma, a Margaret Island, a Bagossy Brothers Company, a Republic és a Bohemian Betyars is.

Acustiq Fest

"Sokunkban felmerül a kérdés, vajon kedvenc zenekaraink nap, mint nap hallgatott zenéi csupán a technikai utómunkák miatt válnak a közönség számára fogyaszthatóvá, vagy az előadók fejéből kipattant életérzés már önmagában megérinti a hallgatókat? A tábortűz mellett nincsen olyan dal, amit ne lehetne egy szál gitárral eljátszani. De rakjunk nagyobb tábortüzet, dobjunk még fát az égő lángokhoz és nézzük meg mekkora lesz a fénye. A zenei fesztiválok nagyszínpadain fellépő együttesek megszokott, magabiztos produkcióit élvezhetjük. Az Akusztik Fesztivál lényege a természetességben rejlik. Ez az alapja a zenének, mégis újdonságként szerepel mindannyiunk bakancslistáján. MIÉRT? Ha imádott zenekarunk lerántja a leplet és megmutatja egyszerű mivoltát, és mindezt a családtagjaink és barátaink kellemes társaságában élhetjük át, akkor arról semmiképp sem szeretnénk lemaradni. Vegyük el az elektromos zajokat, szólítsuk csendre a felesleges zúgásokat, és hallgassuk meg, hol kezdődik a zene, mitől kapja meg végső formáját, és mi is valójában a letisztult, akusztikus életérzés."

Így jellemezte saját magát a fesztivál a honlapján, és hát valljuk be őszintén, igazuk lehet. Egyre több rendezvényen próbálkoznak az akusztikus felállású formációkkal is, de olyanról még nem hallottunk, hogy csak erről szóljon a fesztivál. Mondhatni, hiánypótló vállalkozás, és reméljük hagyománnyá érlelődik. Helyszínként a paksi Ürgemező Dísztó környéke lett megadva, és a szervezők leírása szerint a fesztivál mellett közvetlenül található a strand, ahová kedvezményes belépővel át is ruccanhatunk. A három napos banzájra egészen baráti áron lehet belépőt váltani, cserébe két színpadon csodálhatjuk majd kedvenc előadóinkat.

A tervek szerint a nagyszínpad programja így fog kinézni:

2019. augusztus 1., csütörtök
16:00 - 17:15
Bagossy Brothers Company
18:15 - 19:30
Margaret Island
20:30 - 22:00
Republic
2019. augusztus 2., péntek
16:00 - 17:15
21 Gramm Akusztik
18:15 - 19:30
Hiperkarma
20:30 - 22:00
Honeybeast
2019. augusztus 3., szombat
16:00 - 17:15
Blahalouisiana
18:15 - 19:30
Ocho Macho
20:30 - 22:00
Anna and the Barbies
A Visual színpadon pedig olyan zenekarok váltják majd egymást, mint a Bohemian Betyars, a Folk on 45, a GypoCircus, Juga, a The Carbonfools, az Aurevoir., a Soulwave, Szeder, a Kaukázus vagy Hangácsi Márton.
További részletekért kattintsatok ide: Acustiq Fest
Acustiq Fest, 2019, fesztivál, Bagossy Brothers Company, Margaret Island, Republic, Hiperkarma, Honeybeast, Blahalouisiana, Ocho Macho, Anna and the Barbies, 21 Gramm Akusztik

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek